Muut meistä: ”Suomalainen poliitikko syytettynä vihapuheesta Raamatun siteeraamisen takia” (VIDEO)

Kristillinen TV-kanava EWNT huomioi kansanedustaja Päivi Räsäseen kohdistuneen vihapuhe-oikeudenkäynnin.

Suomi pääsi äskettäin kartalle vähiten korruptoituneena, tänään maailma huomioi suomalaisen sanan- ja uskonnon vapauden.


Video: EWNT, 29.01. 2022.

Päivi Räsäsen syyttäminen mielipiderikoksesta on herättänyt Yhdysvalloissa sekä poliitikkoja että kirkot kysymään, millainen maa Suomi oikein on. Oikeudenkäyntiä ihmetellään räikeänä uskonnollisena vainona, sananvapauden ja ihmisen luonnollisen ilmaisuoikeuden rajoittamisena.

”Olemme erittäin huolissamme siitä, että Suomen lain käytöstä”, kirjoittivat senaattorit Marco Rubio (republikaani-Florida), Josh Hawley (rep.-Missouri), James Lankford (rep.-Oklahoma), Jim Inhofe (rep.-Oklahoma) ja Mike Braun (rep.-Indiana) lausunnossaan:

”Se voisi avata oven muiden uskollisten kristittyjen, muslimeiden, juutalaisten ja muiden uskontojen kannattajien syytteeseen asettamiselle, koska he ovat julkisesti ilmaisseneet uskonnollisen vakaumuksensa.”

Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet sanoivat julkisessa kirjeessä, että Suomen hallituksen syytteet näitä kristittyjä vastaan ​​heidän uskonnollisen vakaumuksensa vuoksi ”herättävät vakavia kysymyksiä Suomen sitoutumisesta kansalaistensa uskonnonvapauden suojelemiseen”.

Kahden kristityn, kansanedustaja Räsäsen ja kanssasyytetyn luterilaisen lähetyspiispa Juhana Pohjolan, syytteeseen asettamisella on senaattorien mielestä yhtymäkohtia Yhdysvalloissa meneillään olevaan kampanjaan, jossa lakien ja tuomioiden avulla pyritään
rajoittamaan julkista keskustelua sukupuolisuudesta ja yksilön identiteetistä.

Tämä uudenlainen juridiikka ja juristeria joutuu ristiriitaan yksilöiden luonnollisen sananvapauden kanssa, ja rajoittaa heidän oikeuttaan harjoittaa uskontoaan, perustelevat senaattorit.

Luettavaa:

 • The Federalist 25.01. 2022: https://thefederalist.com/2022/01/25/finnish-government-puts-christianity-on-trial-calls-the-bible-hate-speech/.

8 Comments

 1. pöh
  29.1.2022 21:00

  Tuleeko nyt mainehaittaa?
  Mutta turhaan kukaan rapakon takana pelkää että muiden uskonnon harjoittajia Suomessa mistään syytettäisiin, vain kristittyjä koskee demla syyttäjien ja oikeus(vääryys)laitoksen vainot.

  Vastaa
 2. juha II
  29.1.2022 21:53

  Räsänen astui itse itsensä virittämään miinaan! Ja samalla ollessaan sisäministerinä hyvin tyhmällä ja osoituksena siitä, ettei hänellä ollut kykyä ajatella mitä hänen ajamansa ja hyväksymänsä umpikommunistinen vihapuhelaki tulee lopulta johtamaan ei itsensä vaan kaikkien vapoaiden suomalaisten kannalta.

  Vasemmistopuolueiden ja -hallitusten suosimat korkeahenkis kauniit ”hyve-lait” tulevat muodustumaan pelkästään sortolaeiksi, joilla enemmistöä sorretaan nk. ”vähemmistöjen” hyväksi tavalla, joka johtaa lain tulkinnallisesti mielivaltaan (näihän se onkin tarkoitus toimia). Kun lakeja säädetään asioista, jpoista EI voi edes lakeja säätää, koska se on täysin sopimaton instrumentti siihen. Kyse onkin kommunistisesta ideologiasta ja tarkoituksellisesta ent. länsimaisen sananvapauden tarkoituksellisesta rajoittamisesta ja jopa tukahduttamisesta! Kommunistien lakien tarkoitus on käyttää poliittista valtaa kuin diktatuurissa ikään tukkimalla muiden toista näkökantaa edustavien puolueiden suut heti kärkeen samalla itse maireasti hyvesignaloiden pyhimyksen rengas pään yläpuolella. Ja taas vastapuolista tulee suorastaan ”itse ilkimyksiä” ja ”terroristeja” kauheine ajatuksineen ja visioineen pikku vauvojen syömisestä aamiaiseksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.1.2022 12:28

   Minusta näyttää enemmän siltä, että mihin tahansa laillisuustyökaluun tämä demarikratia tarttuu, niin se käyttää sitä omalla tavallaan. Lakien tulkinta on sellaisissa käsissä, että kaikki muuttuu vastakohdakseen?

   Vastaa
 3. Kari
  29.1.2022 22:30

  Niin, kyllä tuo on rasismia syyttäjiltä rankasti kun estävät uskonvapautta kristinuskoisessa maassa kristinuskoisilta. Homoillehan ei käy kristinusko. Mitä siinä käydään muiden kimppuun.

  Vastaa
 4. Perämeri
  29.1.2022 22:35

  Kiinnitin huomiota YLE:n uutisten haastatteluun oikeudenkäynnin alussa. Maski teki sen, että jo hieman ikääntyneen oloinen syyttäjänainen ihan tärisi katsojien (minun) silmään puhuessaan Räsäsen syytteistä. Maskin ansiosta syyttäjä näytti tärisevän ihan henkilökohtaisesta vihasta Räsäsen sanomisia kohtaan eikä juttua hoidettaisikaan ammattimaisella tyyneydellä. Kaikenlaisia ilmiöitä maski saakin aikaiseksi.

  Vastaa
 5. Terhomatti Hämeenkorpi
  30.1.2022 05:00

  Suomi-niminen holhous- ja sensuurivaltio saa hakemaansa mainosta ja julkisuutta!!!Tämä murjaanien pelossa ja suvakkien ajama ”oikeudenkäynti” on suurempi juttu maailmalla kuin nämä valtakunnanfreislerit (jonka Niinistö muuten nimitti !) ymmärtävätkään. Vaikka tiedän, että Päivi Räsänen on kova luu, niin silti veetuttaa, että häntä roikotetaan löyhässä hirressa vuosikausia. Mutta juttu ei pääty tähän, freislerit!

  Vastaa
 6. Puolueeton
  30.1.2022 10:37

  Presidentti pitäisi herättää!
  Presidenttihän on nimittänyt valtakunnan syyttäjän toimeensa ja hänellä olisi oikeus erottaa syyttäjä.

  Jos syyte menee läpi oikeudessa, on järjestettävä suuret mielenosoitukset suomalaisen sananvapauden puolesta oli kirkon jäsen tai ei, hyväksyi tai ei syytetyn sanat. Suomalaisten on säilytettävä vapautensa ja vapaan ajattelunsa ja taisteltava vapauden puolesta.
  Jos syytetyn teosta todetaan – ei ole rikollinen, Toiviainen on erotettava virastaan heti. Ellei tätä tapahdu, on jälleen aihetta pitää suuret mielenosoitukset sananvapautta ja muutakin rajoittavien virkanaisten/miesten erottamiseksi.

  Vastaa
 7. Obelix
  30.1.2022 15:31

  ”Kristillinen TV-kanava EWNT huomioi kansanedustaja Päivi Räsäseen kohdistuneen vihapuhe-oikeudenkäynnin.” EWNT on katolinen, maailmanlaajuinen network, joka tässä Räsäsen tapauksessa tekee hyvää työtä kristillisestä näkökulmasta tarkasteltuna. Toisaalta nykyinen Paavi on bykäämässä yhteistä ”maailmanuskontoa” maailman muiden uskontojen kanssa, mm. Islamin Imaamien ja Budhalaisten kanssa? Siksi onkin ristiriitaista, että Paavi puuhastelee Uutta Maailman Uskontoa, jonka sanomasta kukaan ei tunnu tietävän yhtään mitään?

  Samaan aikaan toisaalla ?Kanye West? puhuu siitä, mistä Paavin luulisi ensisijaisesti henkistä kotiaan ”etsiville” saarnaavan?

  Kanye West puhuu kristillisistä arvoista, mutta paavi aivan muusta? -Tässä on jokin epäsuhta.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top