Muutoksia Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa asiointiin koronan vuoksi

Alkaneen koronaviruspandemian johdosta Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa suoritetaan seuraavat toimenpiteet toiminnan ylläpitämiseksi sekä henkilökunnan ja käräjäoikeuteen saapumaan velvoitettujen suojelemiseksi.

* Asiointi käräjäoikeuteen samoin kuin asiakirjojen toimittaminen käräjäoikeuteen suositellaan tapahtuvaksi sähköisesti joko sähköpostitse (varsinais-suomi.ko@oikeus.fi) tai Suomi.fi/Viestit -palvelun kautta

* Käräjäoikeuden asiakaspalvelupiste toimii 18.3.2020 alkaen toistaiseksi siten, että asiakkaat voivat jättää käräjäoikeudelle osoitettuja asiakirjoja asiakaspalvelupisteessä olevaan lukittuun postilaatikkoon. Postilaatikon yhteydessä on tiedusteluja varten puhelinnumero sekä käräjäoikeuden virastosähköpostin osoite. Käräjäoikeuden postilaatikko tarkistetaan ja tyhjennetään jokaisena arkipäivänä klo 12.00 ja klo 16.15. Suurempien asiakirjamäärien toimittamisesta käräjäoikeuteen tai asiakirjojen noutamisesta käräjäoikeudesta tulee sopia etukäteen käräjäoikeuden kirjaamon kanssa (P. 029 56 46288).

 * Käräjäoikeuden haastemiesten päivystyspiste on 18.3.2020 lähtien avoinna arkipäivin klo 9.00 – 12.00 välisenä aikana. Muina aikoina tapahtuvaa yhteydenottoa varten pyydetään soittamaan yhteydenottopyynnössä / kutsussa olevaan asiaa hoitavan haastemiehen numeroon.

* Käräjäoikeuden tuomareita ja käräjänotaareita on ohjeistettu käymään lävitse istuntokalenterinsa seuraavien viikkojen ajalta. Puheenjohtajat harkitsevat itse mahdolliset istuntojen peruutukset samoin kuin istuntojen toteutusmahdollisuudet etäyhteyksiä hyväksikäyttäen. Kutsut istuntoon ovat voimassa, ellei niitä erikseen peruuteta.

* Mikäli Sinut on kutsuttu käräjäoikeuteen asianosaisena, todistajana tai kuultavana ja tunnet flunssan oireita tai muita koronavirustartuntaan liittyviä oireita, ota viipymättä yhteyttä kutsusta ilmenevään käräjäsihteeriin.

Martti Juntikka

Laamanni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top