Myöntääkö ajokortit jatkossa demarien firma

Tulevaisuudessa ajoneuvon kuljettamiseen oikeuttavan kortin saattaa jopa saada myös jäsenkirjan lisälehdelle, sillä kaikkien kuljettajatutkintojen vastaanottajan, Ajovarma Oy:n, siirtyminen vasemmistolaiseen työväenliikkeeseen kytköksiä omaavan Tradekan haltuun sai juuri Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

A-Katsastus Group on Suomen johtava ajoneuvojen katsastus- ja rekisteröintipalveluja tarjoava toimija. Konserniin kuuluu myös Ajovarma Oy, joka vastaa kaikkien kuljettajantutkintojen vastaanotosta Suomessa. A-Katsastuksella on Suomessa noin 150 toimipistettä ja 800 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 68 miljoonaa euroa.”

Se on jo mennyttä maailmaa, että työväenliikkeen taloudellinen liiketoiminta merkitsi vain Elannon edullista nelikulmaista ruisleipää kalliolaisesta kivijalkakaupasta. Nyt kaupataan ajokortteja ja katsastuksia, mutta huoltapa ei: Jäsenedut ovat yhä mukana kuviossa!

Tradeka-Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Perttu Puro lupaa, että A-Katsastuksen siirtyminen Tradeka-konserniin tarkoittaa hyviä uutisia myös osuuskunnan jäsenistölle: ”Tämä antaa meille mahdollisuuden tarjota Osuuskunta Tradekan jäsenille uudenlaisia koko maan kattavia etuja.

Miten poliittisen tai puolipoliittisen konsortion jäsenille voidaan myöntää ”uudellaisia etuja”, nyt kun eletään vapaassa markkinataloudessa, jossa hallinto on tranparenttia ja oikeudenpäätöksistäkin voi vedota aina Eurooppaan asti, EU-tuomioistuimiin, ja mennään eurooppalaisella arvopohjalla. Kun ajokorttien myöntäminen yksityistettiin -vaiko sittenkin kollektivisoitiin?- oliko ajateltu ihan loppuun asti?

Olemmehan demokratia, emmekä korporaatiovaltio?

Lähteet: STT 17.12. 2020, 04.02. 2021.

1 Comment

 1. Orang Utang
  7.2.2021 22:44

  Avointa korruptiota.

  Olemme globaalin romahdustalouden siinä vaiheessa, jossa kannattavaa liiketoimintaa saadaan aikaiseksi vain “yhteistyössä” valtion kanssa; vain tukiaisilla ja korruptiolla.
  – Näin toimittiin kansallissosialismissa.

  Ei kyse ole jäsenkirjakatsastuksista vaan siitä, että demarit pitävät poliittisella voimallaan huolen, että katsastustoiminta menestyy ja kukoistaa juuri siinä formaatissa kuin se on nähtävissä A-katsastuksessa. Kaikki muu kuin A-katsastuksen liiketoiminta tulee kohtaa maan “ylipääsemättömiä vaikeuksia” byrokratian rattaissa.

  Katsastustoiminta pitää yksityistää

  Katsastustoiminta nykymuodossaan on olemassa vain siksi, että valtio on päättänyt, että autot pitää katsastaa, että hyvin tehty katsastus on autoilijalle yhtä arvokas kuin huonosti tehty. Jossain, Herttoniemessäköhän taisi olla, on autokatsastusasema, jonka läpäisyprosentti on tasan 100. Nopeimmat katsastukset hoidetaan suoraan tilisiirrolla. Kukaan ei puutu tähän toimintaan koska virka lähtisi rasismin vuoksi.

  Jos katsastuspakko lopetettaisiin, siirtyisi vastuu vakuutusyhtiöille. Katsastustoiminta monipuolistuisi ja järkevöityisi. Huonosti katsastetun auton liikennevakuutusmaksu olisi hyvinkin paljon korkeampi kuin hyvin katsastetun.

  Hyvät kaupat

  Onnittelen myyjää hyvän kaupan johdosta. Talouden romahdus osuu autoihin ensiksi. Katsastamisella ei tule olemaan tulevaisuutta. Vain poliittinen tarve.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top