Myös heidän elämänsä merkitsee: Ihmiset jotka BLM unohtaa

Koko maailman kauhistellessa George Floydin kuolemaa epäselvissä oloissa, ja mielenilmaisujen sekä rauhattomuuksien levitessä Yhdysvaltain kaupungeissa, Chicago eli väkivaltaisimman päivänsä 60:een vuoteen: 18 murhaa 24:ssä tunnissa. Yksikään näistä ei liittynyt poliisiin, mielenosoituksiin tai rotujen välisiin suhteisiin. Chicagolais-lehti raportoi asiasta.

Toukokuun viimeinen sunnuntai 31.05. muodostui väkivaltaisimmaksi, minkä Chicagon kaupungin asukkaiden nykyinen sukupolvi on kokenut. Kahdeksantoista ihmistä kuoli vuorokauden aikana olosuhteissa, joista rikostutkinta käyttää nimikettä murha. Chicago Sun Times laski tilastoonsa vain tapaukset, joissa rikosuhri menehtyi, eikä lukumäärä siis kerro väkivaltaisten välikohtausten kokonaismäärää.

Lehti haastatteli Chicagon yliopiston rikollisuutta tarkkailevan ohjelman (Crime Lab:n) tutkijaa, Max Kapustinia. 31.05. oli toinen päivä George Floydin tapauksella motivoituja mielenosoituksia ja mellakointia, ja 18:lle chicagolaiselle viimeinen päivä elämässä. ”Black Lives Matter” -liikkeelle joka nostaa päätään G.Floydin avulla, nämä henkirikoksen uhrina menehtyneet chicagolaiset eivät merkitse (matter) mitään.

Crime Lab -tutkimusprojektin mukaan 31.05. oli Chicagon historiassa verisin päivä viimeisten 60:n vuoden aikana. Tämä on paljon, sillä Chicagolle on tarjottu toisinaan ”Yhdysvaltain murhapääkaupungin” titteliä.

 • Chicago Sun-Timesin keräämien tietojen mukaan 25 henkilöä kuoli ja 85 sai haavoittui ampuma-aseen luodista 29.05.-01.06. verisen viikonlopun aikana.
 • Kaupungissa, jolla on kansainvälinen maine rikollisuudessa, ja jossa tapahtuu 900 murhaa vuodessa, viikonloppu oli Chicagon nykyhistorian väkivaltaisin, -poliisin resurssien ollessa riittämättömiä jo protestien ja ryöstöjen vuoksi, kirjoittaa lehti.
 • ”Emme ole koskaan nähneet mitään sellaista,”, sanoi rikollislaboratorion vanhempi tutkimusjohtaja Max Kapustin. ”… en edes osaa laittaa sitä kontekstiin. Se on kaikkea muuta, kuin mitä olemme koskaan nähneet. ”
 • Seuraavaksi korkein yhden päivän murhien kokonaismäärä oli 4. elokuuta 1991, kun rikollislaboratorion mukaan surmattiin Chicagossa 13 ihmistä.

Haastateltu kriminologi pitää mielenosoitusviikonloppua historiallisen väkivaltaisena, mihin yksi syy näyttää olevan poliisivoimien kiinnittyminen ”Black Lives Matter:n” aiheuttamien häiriöiden, mellakoinnin, ryöstelyn ja rakennusten polttamisen, hillitsemiseen.

Auburn Greshamissa toimivan kirkon pastori, väkivallan vastustajana tunnettu, Michael Pfleger kertoi lehdelle:

”Lauantaina ja erityisesti sunnuntaina kuulin ihmisten sanovan kaikkialla:” Hei, poliisia ei ole missään, poliisi ei tee mitään.”

”Istuin ja katselin kun kauppaa ryöstettiin yli tunnin ajan.” ”Poliisia ei tullut. Menin autooni ja ajelin ympäriinsä ja näin joitain muitakin paikkoja ryöstettävän -enkä nähnyt poliisia missään.”

Samaan aikaan kun BLM ja heihin liittyneet ns. antifasistit ”tuhoavat riistäjien omaisuutta” tunnuksenaan harhainen ja kaunainen slogan ”No Justice, No Peace!”, väkivaltaiset rikolliset tappavat kaupungin mustia asukkaita, joiden puolustamisella koko mellakointi ja ryöstämis-kalabaliikki on motivoitu. Poliittisen retoriikan ja agitaation ristiriita todellisuuden ja yllytettyjen aggressorien tekojen seurausten kanssa tuskin voi olla tätä jyrkempi.

Pastori Pfleger muistuttaa vähemmistöyhteisöjen sukupolvien ajan kohtaamista rakenteellisista ongelmista, työttömyydestä ja asuntopulasta, jotka ovat vielä kärjistyneet COVID-19 -epidemian vaikutuksesta. Pastori jättää kuitenkin mainitsematta ylisukupolvisen sosiaalishekeillä elämisen aiheuttaman moraalikadon, sillä työskennellessään samojen syrjäytyneiden ihmisten parissa, hänen on oltava heidän puolellaan, -muuten hän ei jaksaisi. Chicagon mustan väestön syrjäytynyt osa, joka kohtaa sekä poliisiväkivaltaa että väkivaltaa omaan ryhmäänsä kuuluvien taholta, on sosiaalisessa ja taloudellisessa umpikujassa. Pfleger kuitenkin yrittää auttaa ja puolustaa heitä, omalla sinnikkäällä vuosikymmeniä jatkuneella ruhonjuuritason aktivismillaan, joka auttaa tai sitten ei. ”Back Lives Matter” -ilmiötä tarkastellessamme meidän on paljon vaikeampaa löytää sen taustalta aitoa auttamisen halua tai edes syrjäytyneiden ihmisten tilanteen ymmärtämistä.

Pastori Pfleger kertoo laumansa toivottomuudesta, ja kertyvästä vihasta. Ne ovat se räjähde, joka purkautuu nyt mellakoinnissa: ”Täällä on kuin aikapommi”, Pfleger sanoi. ”Ihmiset ovat äärirajalla, ihmiset ovat vihaisia, ihmiset ovat köyhiä, eivätkä edes tiedä milloin mikään muuttuu.” Pastori näkee toukokuun viimeisen viikonlopun mellakoinnit varoituksena siitä, mitä voi seuraavaksi tapahtua, jos taloudelliseen näköalattomuuteen ja rasismin kohteena olemiseen ei tule muutosta.

Suurin osa Chicagossa murhatuista olivat nuoria, mustia miehiä ja usein itse myös rikoksista epäiltyjä. Lehti vertaa poliisin toimesta ammuttujen ja murhattujen määriä:

 • Vuonna 2016 tapahtui 764 murhaa. 12:ssa kuolemaan johtavassa ampumisessa poliisi oli osallisena,
 • 2019 tapahtui 492 murhaa mutta vain kolme kuolemaan johtanutta poliisin aseenkäyttöä.

Niille, joille USA:n suurkaupunkien syrjäytyneisiin vähemmistöihin kuuluvien elämä todella jotain merkitsee, näiden lukujen pitäisi nolla puhuttelevia. Lehti esittelee joitakin Chicagon verisen viikonlopun uhreja:


Viikonlopun kuolonuhrien joukossa on 21-vuotias Gregory Lewis, hän kuoli 30. toukokuuta. Lewis ammuttiin aikaisin aamulla, kun hän ajoi autollaan East 115 th Street -kadulla. Mustafa Abdullah, Lewisin entinen Roselandin Excel-akatemian dekaani, puhui hehkuvasti entisestä opiskelijastaan, jota hän kuvasi ”positiiviseksi vaikuttajaksi” ja johtajaksi, joka toimi jonkin aikaa koulun oppilaskunnan johtajana.

”Hän oli erittäin hyödyllinen purettaessa tilanteita, jotka saattoivat kärjistyä mihin tahansa muuhun”, Abdullah sanoi. ”Hän oli todella hyvä lapsi.”

Abdullah kertoi lehdelle huolestuneensa Lewisistä tämän aloittaessa uraa rap-musiikissa. Lehti esittelee useita saman viikonlopun uhreja, joista poimimme esittelyyn  vain kaksi.

Teyonna Loftonia ammuttiin  sunnuntaina (31.05.) odottaessaan linja-autoa huoltoaseman ulkopuolella Greshamissa. Hän oli juuri valmistunut Perspectives Leadership Academy:stä, ja viettänyt valmistumisjuhlaa. Lofton seisoi pysäkillä bussia odottavien joukossa, kun paikan ohitti maastoauto, josta ammuttiin ihmisjoukkoon. Hänen lisäkseen kaksi muuta jonottajaa sai osumia.

Hätänumero ei mellakoista johtuvan ruuhkan takia vastannut hänen soittoonsa, eikä poliisia saatu paikalle. BLM ja Antifa olivat työllistäneet virkakunnan. Lopulta Loftonin äiti vei hänet sairaalaan Evergreen Parkiin. Teyonna kuvaili lehdelle automatkan aikana näkemäänsä. Yleinen ryöstely oli käynnissä:

”Näin ihmisten hyppivän autoistaan ​​myymälöihin ja varastaen ja ryöstäen… Poliisi antoi heidän tehdä mitä haluavat”, Lofton sanoi.

”He eivät välittäneet.” ”Kukaan ei välittänyt.”

Teyonna kertoi vielä lehdelle, ettei poliisi ole lainkaan ollut kiinnostunut kuulemaan häntä, rikosuhria, eikä ketään ole pidätetty tapauksen johdosta.

Voit lukea Chicago Sun Timesilta lisää aiheesta: 08.06, 01.06.

Lehden esittelemät BLM-väkivaltaisuuksien sivulliset uhrit ovat juuri niitä ”mustien chettojen” asukkaita, joille ulospääsy syrjäytymisen, kouluttautumattomuuden ja toivottomuuden umpikujasta oli avautunut tai avautumassa, ja haastatellut Pfleger ja Abdullah niitä henkilöitä jotka tekevät päivittäistä näkymätöntä työtään USA:n mustan väestönosan olojen parantamiseksi. Heidän työnsä on täysin päinvastaista ”Black Lives Matter!” -slogania toistavien väkivalta-agitaattoreiden myyräntyölle.

Pflegerin ja Abdullahin viesti vähemmistöille on samansuuntainen, kuin mitä suomalaiset Rainer Friman ja Kiba Lumberg sanoivat taannoin heimolaisilleen: ”Menkää töihin ja kouluun, ja lopettakaa valittaminen.” Menestys lähtee itsestä, ei ”oikeuksien vaatimisesta”.

Tarjoamalla yksikertaistettuja vastauksia väärinaseteltuihin kysymyksiin yhteiskuntien vakauden horjuttajat pyrkivät lietsomaan ristiriitoja, missä vain havaitsevat kahden ihmisryhmän välisen raon, jota voi kiilata suuremmaksi, ja -jos mahdollista- kääntää nämä ihmisryhmät toisiaan vastaan. Tämä toiminta on tuhoisaa, vastenmielistä ja epärehellistä.

On sitäkin valitettavampaa, että suomalainen valtamedia ja jopa viralliset tahot ovat antaneet huijata itsensä toistamaan BLM-valheita, ja ovat edistämässä sivistyneelle maailmalle vihamielisiä pyrkimyksiä.

P.S.
George Floydin pidätysvideon näyttämätön osa: Kuljetus kohti poliisiautoa.

3 Comments

 1. Maan parasta ajatteleva
  10.6.2020 09:55

  Otsikointi: ”Koko maailman kauhistellessa George Floydin kuolemaa epäselvissä oloissa”

  Onko USA:n sairaalat ”epäselvissä oloissa”? Vai eikö Floyd kuollutkaan sairaalassa? Vai eikö yksikään media voi ilmasta asioita selkeästi kuten ne tapahtuivat, jotta lukijat tietäisivät, mitä maalmalla tapahtuu oikeasti.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   10.6.2020 10:39

   Sikäli kun kuolinsyyn yhtenä tekijänä oletetaan pidätystilanne, asia on yhä epäselvä.

   Vastaa
 2. Veronmaksajien elämät merkitsevät
  11.6.2020 09:34

  Verinmaksajien elämä merkitsee. He ovat se ryhmä ympäri maapalloa jotka maksavat ja ylläpitävät yhteiskuntia ja niiden hyvinvointipalveluita sekä yhteiskuntaruhaa.

  Riehujien ja terrosistien elämillä ei ole merkitystä. Ne vain koittavat tuhota ja ajaa kaaokseen kaiken sen mitä toiset koittavat rakentaa.

  Joten, jos siinä sitten sattuu kuolemaan eri värisiä, niin ei sillä oikeastaan ole merktiystä. Ainakaan huonompaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top