Naisen joukko-ahdisteluun osallistui Pakistanissa 400 miestä

Pakistanin poliisi epäilee 400:n miehen osallistuneen viime lauantaina naisen ahdisteluun ja pahoinpitelyyn Lahoressa. Tapauksesta kiertää somessa lukuisia videoita.

Nainen ystävineen oli viettämässä Pakistanin itsenäisyyspäivää lauantaina (14.08.)  Lahoren Greater Iqbal-puistossa, kun miesjoukko piiritti heidät, tarttuivat yhteen naisista ja repivät häneltä vaatteet. Netissä kiertävissä videoissa nähdään satojen miesten käyvän naiseen käsiksi. Lukuisat sivulliset kuvasivat tapahtumaa videolle puhelimillaan, mutta kukaan ei auttanut naista. Poliisin mukaan epäiltyjä hyökkääjiä on noin 400. Ketään heistä ei ole tunnistettu.

Poliisilähde kertoi paikalliselle medialle, että tekijöitä voidaan ehkä tunnistaa oikeuslääketieteellisesti, siis uhrin iholta talteen otetuista eritteistä ja jäämistä. Pakistanin oikeuslaitos ei suhtaudu tämänkaltaisiin tapauksiin ”kulttuuriin” kuuluvana. Äskettäin on annettu kaksi kuolemantuomiota tunnetussa moottoritieraiskaus -jutussa.

Jokaisen pakistanilaisen pitäisi hävetä hyökkäystä nuorten naisten kimppuun väkijoukossa #minarepakistanissa. Se kertoo mädänneisyydestä yhteiskunnassamme. Syylliset on saatettava oikeuden eteen. Pakistanin naiset tuntevat olonsa turvattomaksi, ja meidän kaikkien vastuulla on varmistaa turvallisuus ja yhtäläiset oikeudet kaikille. Bilawal Bhutto Zardari.

Arabimaissa Lahoren tapauksen kaltaisia rikoksia kutsutaan nimityksellä ”taharrush”, ja suuri osa miespuolista väestöä pitää niitä luvallisena huvituksena. Tämän asenteen ei voi odottaa muuttuvan, vaikka henkilön asuinpaikka vaihtuisi toisenlaiseen ympäristöön.

4 Comments

 1. murre iisakki riepunen
  19.8.2021 12:09

  Mikäli tämä tapahtuu meillä, joukkion jäätyä kiinni, kiireesti rakentamaan huipputurvallisia vankiloita ainakin 5 kappaletta, olisihan siinä raksamiehillä ainakin puuhaa.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   19.8.2021 13:45

   Suomessa annetaan etsintäkuulutuksen tuntomerkkitiedot julki vastan kun etsittävät kuittaa Lähi-Idästä, että turvassa ollaan ja rikokset jatkuu. #Kaivopuiston_murha.

   Vastaa
 2. juha II
  20.8.2021 00:57

  Länsimaiset feministit eivät ole millänsäkään. Päinvastoin tukea löytyy aina paljaisiin rintoihin (tosin kukaan ei ole kiinnostunut niistä) asti!!!

  Olen kuvitellut, että vain länsimaalaiset naiset saavat aikaan moisen primitiivireaktion!

  Luonnollisesti tapaus on tuomittava, mutta samalla se on vakava esimerkki siitä, että muslimit kuuluvat sinne ”missä pippuri kasvaa”!!!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   20.8.2021 12:03

   Onko meillä jotain vakuuttavia todisteita, että feministeinä esiintyvät ovat feministejä? -Ei pelkkä vilauttelu tai nimikkeen kirjoittaminen otsaan tee kenestäkään feministiä. (Afganistanin naisten puolustamisesta edes julkilausuma-tasolla voi aloittaa!)

   Tissin vilauttaminen porukalla Hietaniemessä ei ole sitten #intersektionaalista, sillä samanlaista nahkaa se on miehillä samoissa paikoissa… -Ööö, eikun unohdin ettei mies-nais eroa ole, sori. Bai tö vei, miksi sitten tämä vilauttelu?? (Onk minulta jäänyt jotain ymmärtämättä??)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top