Naisryhmä FEMEN protestoi Hampurin bordellialueella

Näyttäviä tempauksia harrastava feministiryhmö FEMEN iski perjantaina (08.03.), -joka taisi olla myös kansainvälinen naistenpäivä, Hampurin ”punaisten lyhtyjen alueen” siveiden hampurilaisten kaupunginosista erottavaan aitaukseen, tuhoten sen ja bordellien ulkomainoksia.

Hampurin bordellikorttelit saivat aidan ympärilleen 1930-luvulla, konservatiivisemman arvomaailman tultua vaikuttamaan. Aitaa ei sittemmin poistettu, -ennenkuin nyt. FEMEN:n protesti kohdistui patriarkaalisuuteen, ja naisten esineellistämisen tulemiseen osaksi uutta normaalia. Seksuaalisuuden kaupallistaminen onkin yksi 1900-luvun loppupuolelta asti nousseita uusia trendejä, poiketen muusta naismyönteisestä kehityssuunnasta.

FEMEN on erikoinen ilmiö feministisessä kentässä: Se on ilmeisesti ainoana feministiliikkeenä kohdistanut kritiikkiä Euroopassakin vaikuttavaan islamismiin ja sen naisvihamielisyyteen. Femenit keskeyttivät mielenilmaisullaan mm. EU-eliitin suosiman ”euroislamistinTariq Ramadanin luennon Ranskassa muutama vuosi sitten. Ramadanille puuhattiin taannoin myös vierailua Helsingin yliopistoon, mutta kyseisen tiedeskandaalin peruuttamiseen ei tarvittu femeneitä: Ramadan itse oli hoitanut itsensä poliisivankilaan raiskauksesta syytettynä.

Sikäli kuin islamismin ja sharian kritisoiminen naisnäkökulmasta on epäkorrektia 2000-luvun feministi-scenessä, sitä on myös kaupallisen seksin näkeminen feministien arkkivihollisen patriarkaalisuuden keskeisenä osana. FEMEN on kantanut tässäkin asiassa feministien usein unohtaman vastuun.

FEMEN:n tempauksesta uutisoi tänään Sputnik News.

Naisryhmä protestoi Pariisissa 1.maailmansodan juhlimista vastaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top