Uutta tietoa Nashvillen pommista: Laukauksia ennen räjähdystä, ja kuulutettu ”lähtölaskenta” (VIDEO)

Nashvillen keskustassa Yhdysvalloissa tapahtui aamulla räjähdys, joka vahingoitti useita rakennuksia. Kolme henkilöä loukkaantui sairaalakuntoon, ja poliisi ilmoitti nopeasti tutkivansa tahallista tekoa. Nyt on ilmennyt uusia seikkoja.

Räjähtäneen matkailuauton kerrotaan olleen paikalla jo torstaina. Poliisin kiinnostus seutuun joulupäivän aamulla johtui ilmoitetuista laukausten äänistä, joita partio lähti tutkimaan. Lehden mukaan alueen asukas kertoo kuulleensa ”nopeasti ammuttuja laukauksia” klo. 04:30 -aikaan. Viisitoista minuuttia ennen räjähdystä kuultiin eräänlainen nauhoitettu varoitus pian räjähtävästä pommista. Todistajan mukaan kuulutus tuli matkailuautosta, jota myös epäillään pommin sijoituspaikaksi.  Lehden kuulemat asukkaat kertoivat poistuneensa asunnostaan, ja koko korttelista varoituksen kuultuaan.

Kuultuaan useita laukauksia vastapäätä räjähdyspaikkaa asuva Betsy Williams sanoi soittaneensa numeroon 911. Sitten hän sanoi kuulleensa toistuvan kuulutuksen, jonka hän sanoi tulleen talonsa ulkopuolella pysäköidystä matkailuautosta. Williamsin mukaan ääni ilmoitti pommista ja käski evakuoitumaan. Sitten ääni alkoi laskea sekunteja räjähdykseen, kertoi Williams lehdelle. Williams kertoi, että hän, hänen puolisonsa ja perheensä jättivät asuntonsa pyjamassaan. Hän ehti ottaa kissansa Mavisin, mutta arvoesineet jäivät. Williamsin perhe suuntasi Nissan-stadionille ja he odottivat siellä. Kun he eivät kuulleet räjähdystä, he päättivät palata takaisin asuntoonsa. He olivat ehtineet Second Avenuelle ja Broadwaylle nähdessään tulipallon välähtävän Second Avenuen AT&T -yhtiön rakennuksen yllä. Heidän päästessään asuntoonsa, ikkunat olivat rikki mutta joulukuusi oli yhä pystyssä, kertoi Williams lehdelle.

Nashvillen poliisin saama ensimmäinen ilmoitus koski epäilyttävää ajoneuvoa, joka oli pysäköity AT&T-rakennuksen ulkopuolelle juuri ennen kello kuutta joulupäivän aamuna. Paikalle tullut poliisipartio ymmärsi jotain olevan pahasti vialla, ja ehti jo ilmoittaa tarvittavan poliisin vaarallisten laitteiden yksikköä (pommiryhmää), kun paikalla tapahtui ”merkittävä räjähdys”, kertoo lehti.

Palohälytys tapahtui tänään aamulla 06:45, Second Avenuen ja Commerce Streetin alueelta. Pommiryhmän mainitaan olevan paikalla, ja liittovaltion poliiseja. Paikalle pysäköidyn matkailuauton oletetaan liittyvän tapaukseen. Räjähdys on vahingoittanut rakennuksia kadun kummaltakin puolelta, ja tuhonnut katutason myymälät.

Uutinen jatkuu videon jälkeen.

Liittovaltion mm. räjähdeasioita käsittelevä virasto kertoo olevansa paikalla Nashvillessa:

Päivitämme.

5 Comments

 1. J
  26.12.2020 12:17

  Kohteenahan siis oli NSA:n data center AT&T talossa eikä mikään matkailuauto kadulla:
  https://wearethene.ws/notable/182008

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   26.12.2020 13:35

   Kas, tuota ei kerrottu. Mistä tieto?

   Vastaa
 2. J
  27.12.2020 23:36
  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top