Nashvillen poliisi uskoo olevansa tekijän jäljillä, -CBS News nimesi epäillyn

Nashvillen joulupäivän autopommi-iskua tutkivat viranomaiset pitivät tänään tiedotustilaisuuden, kertoen tutkimuksen edistymisestä.  He eivät kuitenkaan vahvistaneet uutistoimisto CBS:n nimeämän 63-vuotiaan paikallisen miehen olevan epäilty.

Tapausta tutkivat viranomaiset, FBI, ATF ja Nashvillen poliisilaitoksen edustajat puhuivat medialle Bakertown Roadilla, uneliaassa pientalolähiössä, Antiochiassa tänään puoleltapäivin. (Video tilaisuudesta Tennesseanin uutisessa.)

”Tutkinnan aikana kerätyt tiedot johtivat meidät tähän osoitteeseen”, sanoi FBI: n julkisten asioiden virkamies Darrell DeBusk. (Tennessean 26.12.) Viranomaiset kertoivat, että tutkinnan kohteena on nimeltä tiedetty henkilö, mutta pidätyksiä ei ole tehty.

”Olen melko varma, että pystymme tunnistamaan henkilön tai selvittämään, mitä on tapahtunut. Siihen menee vielä jonkin aikaa”, sanoi FBI:n Memphisin kenttätoimistosta vastaava erityisasiamies Douglas Korneski.

FBI on tutkimuksen johdossa, ja sen käyttäytymisanalyysiyksikkö Quanticossa on mukana toiminnassa, kuultiin tilaisuudessa. Vihjeitä on vuorokauden aikana tullut runsaasti. Tekijän motiivista ei kerrottu. 

Netissä on myös levitetty ”epäillyn” kuvaa, joka esittää väärää henkilöä. CBS:llä on oikea kuva.  Uutisissä käytetty kuva epäillyn autosta on ilmeisesti Googlemapsista alunperin.

5 Comments

  1. Pekka Kemppainen
   27.12.2020 19:31

   Pommimies Warner ei jättänyt viestejä, ja hän oli lahjoittanut asuntonsa nimeltä tiedetylle naiselle ennen tekoaan. Itsemurha-motiivi vahvistuu kun löydettyjen ihmisjäänteiden DNA osoittaa Warnerin olleen itse autossa. Kun tekinjä tiedetään, ”eikä ketään ole pidätetty”, silloin eka ajatus on että tekijä on kuollut.

   Vastaa
 1. Kainuunkonkari
  27.12.2020 17:44

  FBI on jäänyt aiemminkin kiinni paitsi ”hullujen ällyyttämisestä”, myös aseiden antamisesta rikollisten käsiin. Mielenkiintoiseksi asian tekee, että vieressä oli AT&T teleoperaattorin ”kaapelisolmu”, jonka vaurioituminen saattoi aiheuttaa valtavien tietoliikenne lisäksi vaurioita ohjausservereihin, joista vaalikoneiden lokitietoja olisi pitänyt tutkia. Mikäli näin ei käynyt, huonomaineinen FBI kuitenkin sai alueen eristettyä tavalla, joka todennäköisesti ehkäisee mahdollisen vaalivilpin tutkintaa – Ainaakin siihen asti, että päätöksiä on tehty poliittisella tasolla.

  Vastaa
 2. Orang Utang
  27.12.2020 19:31

  Henkilö, S McG, joka laittoi YouTubeen videon räjähdyksestä, oli rekisteröitynyt Youtubeen samana päivänä eikä ollut koskaan aikaisemmin ladannut mitään YouTubeen. Jutusta ei ilmene oliko hän rekisteröitynyut ennen räjähdystä vaiko jälkeen.
  https://redstate.com/nick-arama/2020/12/25/300057-n300057
  Toinen nimimerkki YouTubessa, S Mc G, oli rekisteröitynyt Huhtikuussa 2020 ja laittanut neljä videota.
  — Apocalypse ja
  — Dream Is Collapsing.
  Kaksi muuta videota oli ladattu
  — 9.11.2020
  — = 911.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top