NATO:n miinantorjujat tänään Turkuun, Suomen yhteistoimintakyvystä huolehditaan

Puolustusliitto NATO:n miinantorjunta-osasto vierailee Turussa maanantaista keskiviikkoon (25.-27.04.). NATO-laivat ovat kuluvana keväänä harjoitelleet ahkeraan Itämerellä Suomen ja mm. Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan kanssa. Myös suomalais-ruotsalaisia harjoituksia on pidetty.

(Kuva: Extrauutiset.)

Yhteinen laivastoharjoitus Saaristomerellä 28.-29. huhtikuuta

Vierailu päätteeksi Suomen Rannikkolaivasto johtaa yhteisen harjoitukseen Saaristomerellä 28.-29.4.2022. Harjoitus valmistelee Suomen laivaston Katanpää-luokan aluksia NRF-valmiusjakson tulevaan toimintaan.

Turkuun saapuvat maanantaina latvialainen LVNS Virsaitis, virolainen ENS Sakala ja hollantilainen HNLMS Schiedam. Alukset eivät ole yleisön nähtävillä.

Harjoituksiin kaksi suomalais-alusta

Vierailun päättävä yhteinen PASSEX-harjoitus painottuu miinantorjunnan ja merimiestaitojen kehittämiseen, ja harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa osallistujia toimimaan monikansallisessa ympäristössä. Suomesta harjoitukseen osallistuvat Rannikkolaivaston Katanpää-luokan miinantorjunta-alukset Purunpää ja Vahterpää sekä 4. Miinantorjuntalaivueen johtoporras. Harjoitus tukee samalla Katanpää-luokan alusten tämänvuotisen NRF-valmiusjakson toimeenpanoa.

– Vuoden 2022 NRF-valmiusjaksolle on suunniteltu muun muassa osallistuminen kesän BALTOPS-harjoitukseen. Siihen osallistuvalle miinantorjunta-alus Purunpäälle yhteistoiminnan hiominen näiden alusten kanssa tällä viikolla on tehokasta valmistautumista tulevaan, sanoo Rannikkolaivaston esikuntapäällikkö, komentaja Mikko Villikari.

PASSEX-harjoitus on hyväksytty Puolustusministeriössä Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainväliseksi harjoitukseksi.

Suomi on harjoitellut ahkeraan NATO:n ja Ruotsin kanssa

Suomen ja Ruotsin laivastot harjoittelivat huhtikuussa Suomenlahdella vedenalaista torjuntakykyä. Harjoitukseen osallistui Ruotsista Uppland ja Suomesta Louhi.

Suomessa pidettävään Arrow22-harjoituks​een osallistuvan panssarivaunukomppanian kalustoa saapui viikonloppuna Rauman satamaan. Laivasto saattoi kuljetusalusta Itämerellä, ja 2. logistiikka​rykmentti tuki maahantuloa. Laivasta purkamisen jälkeen kalusto siirtyi harjoitusalueelle Niinisaloon. Merikuljetuksen suojaaminen suomalais-aluksilla oli osa kansainvälistä JEF-yhteistyötä.

Kaksi Merivoimien Hamina-luokan ohjusvenettä osallistui Ruotsin merivoimien Marinens vårövning -harjoitukseen 04.-08.04.2022 Tukholman saaristossa.

Maaliskuussa (24.03.) kehitettiin Suomen ja puolustusliitto NATO:n laivastojen yhteistoimintakykyä monitoimialus Louhen ja Saksan merivoimien huoltoalusten, FGS Rhein ja FGS Mosel, kesken Suomenlahdella.

Yhteistoimintaa laivastojen kesken hiottiin myös 07.03. Helsingissä vieralleen Deutsche Marinen huoltoalus FGS Mainin kanssa PASSEX-harjoituksessa.

Saksan huoltoalus FSG Main piipahti rutiinivierailulla Helsingissä 4. maaliskuuta:

Maaliskuussa (02.03.) Suomi osallistui Ruotsin järjestämään yhteistoimintaharjoitukseen Gotlannin länsipuolisella merialueella. Yhteistoimintaharjoitus on osa Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien normaalia harjoitustoimintaa, eikä liity mihinkään ajankohtaiseen.

Ollos huoleton, poikas valveil’ on

NATO:n miinantorjunta-aluksia saapui tänään Turkuun (VIDEO)

Harjoitusten ja Tallinnan-vierailun jälkeen NATO:n erityisen-nopean toiminnan laivastoyksikkö palaa rutiinitehtäviinsä

Naton miinantorjunta-alusosasto vierailee Turussa 25.-27.10.2019

NATO:n miinanraivaajat saapuvat Tukholmaan

https://www.extrauutiset.com/merivoimien-johtama-northern-coasts-18-harjoitus-suomessa-25-10-8-11-2018/

Video vuoden 2021 Turun-vierailusta:

Video vuoden 2019 vierailusta on nähtävissä linkitetyssä uutisessa.

1 Comment

  1. Snif
    25.4.2022 14:21

    Luuleeko ….tti r….. että nato Suomen ja Ruotsin kanssa meinaa hyökätä venäjälle.
    Ei voi noin tyhmiä ihmisiä olla olemassakaan kun venäjällä.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top