Navalny Saksassa, epätoivo Kremlissä?

Huolimatta A.Aleksandrov-instituutin ja muiden suomalaisen median käyttämien päivystävien dosenttien lausunnoista mahdollinen myrkkyisku Aleksei Navalnyä vastaan ei ole voinut tapahtua ilman Venäjän korkeimman johdon myötävaikutusta. Tarkastelemme.

Venäjällä on jo valmiiksi huono maine oppositiopoliitikkojen yllättävien kuolemantapausten kautta. 27.02.2015 ammuttiin neljällä laukauksella silloin näkyvin presidentti Vladimir Putinia arvostellut venäläinen poliitikko Boris Nemtsov. Tämä tapahtui Moskva-joen sillalla, aivan Kremlin muurien juurella. Kuvaan kuuluu että ampujat, viisi tsetseeniä, tuomittiin teosta mutta heidän toimeksiantajaansa ei koskaan saatu selville. Väitteet, että Navalnyn myrkyttämisestä pitäisi epäillä jotakuta muuta tahoa, kuin Venäjän korkeimpia vallanpitäjiä, kuuluvat samaan sarjaan harhautuksia, kuin muutaman taparikollisen tuomitseminen ainoina tekijöinä Nemtsovin kuolemasta.

Aleksei Navalnyn lehdistöavustaja Kira Jarmysh twiittaa tänään Navalnyn saapumisesta Berliiniin:

Jarmysh on myös jakanut valokuvan oudoista ei-lääketieteellisistä henkilöistä Omskin sairaalan johtavan lääkärin toimistossa:

Kira Jarmysh kirjoittaa: Tämä valokuva on Omskin sairaalan johtavan lääkärin toimistosta. Siellä on kolme henkilöä maskeissa, FSB:stä tai turvallisuuselimestä. He eivät esittäydy. He eivät vastaa kysymyksiin Aleksein voinnista. Toimistossa ei ole ketään lääkäriä.

Jäljet näyttävät johtavan FSB:n suuntaan, mihinkäs muualle. On toki luonnollista, että valtiollinen tiedusteluorgaani ilmaantuu paikalle kun epäillään tapahtuneen näkyvään poliitikkoon kohdistunut murhayritys, mutta tilanteen voi päätellä olevan muutakin kuin tavanomainen damage controll. Navalnyn tukijat ovat kertoneet lääkäreiden ja Omskin poliisin edustajan mielenkiintoisista lausunnoista, jotka ovat sitten äkisti muuttuneet. Kuvan henkilöiden läsnäolo saattaa olla selitys tälle?

Presidentti Sauli Niinistö, ja mm. Puolan presidentti ovat olleet puhelinkeskeskusteluissa Putinin kanssa, tapaus Navalnystä. Ulkomaisilla valtionpäämies-tason yhteydenotoilla lieneekin ollut merkitystä Navalnyn siirtoon berliiniläiseen sairaalaan.

(Spekulaatio-varoitus) 21.08 on merkillinen päivä Venäjän historiassa:

  • 21.08.2020 oppositiopoliitikko ja presidentti Vladimir Putinin näkyvin elossaoleva arvostelija Aleksei Navalny saa sairaskohtauksen lennolla Tomskista Moskovaan, ja on yhä koomassa. Tapausta epäillään myrkyllä tehdyksi attentaatiksi.
  • 21.08.1968 Neuvostoliiton ja sen liittolaisten sotajoukot hyökkäävät Tsekkoslovakiaan, miehittävät maan ja vaihtavat valtiojohdon.
  • 21.08.1940 Venäjältä paennut entinen bolshevikkijohtaja ja diktaattori Josef Stalinin arvostelija Lev Trotski (Bronstein) murhataan Coyacanissa Meksikossa Venäjän (Neuvostoliiton) johtajan lähettämän agentin toimesta.

Virolainen kirjailija Jüri Lina spekuloi erilaisten okkulttisten päivämäärien löytymisestä Neuvostoliitolle/Venäjälle merkittävien tapahtumien yhteydessä. Lina väittää, että maata johtivat jonkinlaiset astrologiaan uskovat mystikot. Toki me rationaaliseen ajatteluun kasvaneina sivuutamme kirjailijan villit visiot, ja jätämme sattumalle sijansa.

Nykyisellä Venäjällä, kuten sen valtiollisilla edeltäjillä, näyttää olevan perinteenä sietää huonosti oppositioasennetta, ja alhainen kynnys ryhtyä brutaaleihin tekoihin. Näemme siis jatkumon ihan Iivana Julmaan asti. Bolshevikkidiktaattori Stalin ymmärsi hengenheimolaisuutensa, ja kohotti muinaisen Moskovan suuriruhtinaan arvostusta. Bai tö vei, eikös Stalinkin ole kokenut rehabilitaation Putinin aikana?

Venäjällä on historialliset rasitteensa, mutta se muuttuu -vaikkakin ehkä hitaasti. Siitä pitää huolen nuori venäläinen sukupolvi, joka vuonna 2915 kokoontui mielenilmaisuihin, osoitti mieltään kuukausi sitten Habarovskissa, maalaiskaupungeissa ja tänään Valkovenäjällä, -ja odottaa elämältään samaa kuin me täällä lännessä. Menneisyyden voimat käyvät viivytystaistelua, joka tulee päättymään aikanaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top