Netanjahun vuoro uhota: ”Israelin ohjukset yltää kaikkialle!”

Juuri kun olimme ehtineet unohtaa Libanonin iranilaismielisen shia-johtajan Teheranissa esittämät hurjat puheet Hezbollahin ohjuksista, joilla Israel tuhotaan, kuulemme Israelin pääministeriltä Benjamin Netanjahulta yhtä harkittuja sanoja. Hänen maanantaisen (17.12.) lausuntonsa mukaan Israelin ohjukset yltävät koko Lähi-Itään.

Israelin påääministeri Benjamin Netanjahu, joka puolustusministeri Avigdor Liebermanin äskeisen eron jälkeen on pitänyt myös puolustusministerin salkkua, julisti maanantaina, että Israelilla on ohjuksia, jotka tavoittavat kaikki mahdolliset maalit koko Lähi-Idässä.

Netanjahu kertoi asiasta vieraillessaan eilen (17.12.) Israel Aerospace Industriesin laitoksilla Tel Avivin ulkopuolella.

”Tämä on Israelin valtiolle kuuluva hyökkäyksellinen voima, joka on käyttökelpoinen kaikilla meidän erilaisilla rintamillamme. He (IAI) kehittävät aseita jollaisia ei ole millään muulla valtiolla”, sanoi Netanjahu vierailullaan IAI:n tehtaalla.

Pääministeri mainitsi myös avaruudesta toimivat aseet. Puheena oli myös Israelin asekauppa Kroatiaan, joka on ostamassa kahtatoista F-16-hävittäjää. Toimittajat kysyivät huhusta, jonka mukaan USA on aikeissa kieltää kaupan, koska nämä koneet on toimitettu Israelille sen itsepuolustusta varten, eikä myytäväksi USA:n mahdollisille omille asiakkaille. Netanjahun vastauksen mukaan asia on selvityksen alla.

Netanjahun ohjus-puheet on nähtävä rinnastettuna Iranin johtajien eräisiin lausuntoihin, ja Iranin tukeman libanonilaisen Hezbollah-järjestön johtajan samansisältöiseen puheeseen Teheranissa, josta raportoimme aiemmin.

Asiasta kirjoitti 17.12.2018 The Jerusalem Post: NETANYAHU: ISRAEL HAS MISSILES THAT CAN STRIKE ANY TARGET IN THE MIDDLE EAST.

Hezbollahin kakkosmies uhoaa: ”Ohjuksemme yltävät kaikkialle Israeliin”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top