Neuvostoliiton hyökkäys Afganistaniin 1979 oli astumista CIA:n laatimaan ansaan

Kaikki 1900-luvulla kansainvälistä politiikkaa seuranneet -ja ymmärtäneet- tietävät, että Neuvostoliiton rapautuminen, ja sen tie lopulliseen tuhoonsa, koki ratkaisevan kiihtymisen silloisen kaksinapaisen maailman toisen kahdesta suurvallasta hyökätessä naapurimaahansa Afganistaniin joulukuussa 1979.

Uudemman ja syvemmän tiedon mukaan tapahtui juuri se, mitä Washingtonissa ja Fort Langleyssä olikin suunniteltu.

Ensin lähtötilanne:

 • Afganistan oli Neuvostoliittoon ystävällisesti suhtautuvan vasemmistosuuntautuneen hallituksen johtama valtio, jonka islamistinen oppositio toimi aktiivisesti, mutta oli kykenemätön vaikuttamaan maan kehitykseen. Afganistan -kuten muutkin muslimimaat siihen aikaan- kulki kohti nykyaikaa, hitaasti mutta varmasti.
 • Neuvostoliitossa haluttiin vaihtaa  Afganistania hallinnoivan kommunistipuolueen johtoon, ja hallitukseen, paikalliset ”taistolaiset”, kommunistipuolueen Parčam-fraktion.
 • Neuvostoliitto hyökkäsi maahan sotilaallisesti 24. joulukuuta 1979. Erikoisoperaation ensimmäinen kohde oli Afganistanin presidentti Hafīzullāh Amīn (kommunistipuolueen khalq-fraktio), joka murhattiin 27.12. 1979 perheineen. Neuvostojoukot nimittivät uuden presidentin, erään Badrak Karmalin (Parčam).
 • Tämän jälkeen islamistikapinalliset levittäytyivät koko maahan, ja hallituksen armeija demoralisoitui, eikä tehnyt tehokasta vastarintaa.
 • Afganistan joutui yhä jatkuvaan sotien kierteeseen. Neuvostojoukot poistuivat v.1989, sodittuaan turhaan 10 vuotta.

Uudempien tietojen mukaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA oli yhteydessä Afganistanin islamistikapinallisiin jo ennen neuvostojoukkojen hyökkäystä maahan. Tämä muuttaa radikaalisti kokonaiskuvaa, -ja antaa perspektiiviä erinäisiin muihinkin tilanteisiin, jossa suurvalta hyökkää johonkin, ja sotkeutuu itselleen tuhoisiin vaikeuksiin.

Yhdysvaltain entinen puolustusministeri ja myös CIA:n entinen johtaja Robert Gates kertoo muistelmissaan Yhdysvaltain salaisten palveluiden auttaneen Afganistanin mujahideeneja (islamistikapinallisia) jo kuusi kuukautta ennen Neuvostoliiton maahantunkeutumista.

Kuvaan käytetty aineistoa lähteestä Le Nouvel Observateur

Le Nouvel Observateur (15.01. 1998 ) kysyy asiasta Yhdysvaltain presidenttien entiseltä turvallisuusneuvonantajalta Zbigniew Brzezinskiltä: Olit siihen aikaan presidentti Jimmy Carterin neuvonantajana turvallisuusasioissa. Olit siis avainroolissa tässä tapauksessa? Vahvistatko?

Zbigniew Brzezinski: Kyllä. Tarinan virallisen version mukaan CIA:n apu mujahideeneille alkoi vuonna 1980, eli sen jälkeen, kun Neuvostoliiton armeija oli hyökännyt Afganistaniin 24. joulukuuta 1979. Mutta salassa pidetty todellisuus on aivan erilainen: Presidentti Carter todellisuudessa allekirjoitti 3. heinäkuuta 1979 ensimmäisen käskyn salaisesta avusta neuvostomielisen hallinnon vastustajille Kabulissa. Ja sinä päivänä kirjoitin presidentille kirjeen, jossa selitin hänelle, että mielestäni tämä apu johtaisi Neuvostoliiton sotilaalliseen väliintuloon.

Le Nouvel Observateur: Tästä riskistä huolimatta kannatitte tätä salaista toimintaa. Mutta ehkä halusit jopa Neuvostoliiton osallistuvan sotaan ja yritit provosoida sitä?

Zbigniew Brzezinski: Se ei ole aivan sitä. Emme painostaneet venäläisiä puuttumaan asiaan, mutta lisäsimme tietoisesti sen (asioihinpuuttumisen) todennäköisyyttä.

Le Nouvel Observateur: Kun neuvostoliittolaiset perustelivat väliintuloaan väittämällä, että he aikoivat taistella Yhdysvaltojen salaista sekaantumista vastaan ​​Afganistanissa, kukaan ei uskonut heitä. Silti siellä oli totuuden ydin. Oletko katunut tänään mitään?

Zbigniew Brzezinski : Mitä minun pitäisi katua? Tämä salainen operaatio oli loistava idea. Se houkutteli venäläiset Afganistanin ansaan, ja haluatko minun katuvan sitä? Sinä päivänä, kun Neuvostoliitto ylitti virallisesti rajan, kirjoitin presidentti Carterille: ”Meillä on nyt mahdollisuus antaa Neuvostoliitolle sen Vietnamin sota. Itse asiassa Moskovan täytyi käydä lähes kymmenen vuotta sotaa, joka oli hallitukselle sietämätön, konfliktin joka johti neuvostoimperiumin demoralisaatioon ja lopulta hajoamiseen.

Le Nouvel Observateur: Etkä myöskään kadu, että suosit islamistista fundamentalismia, annoit aseita ja neuvoja tuleville terroristeille ?

Zbigniew Brzezinski : Mikä on tärkeintä maailmanhistorian kannalta? Taleban vai neuvostovaltakunnan kaatuminen? Jotkut innostuneet islamistit vai Keski-Euroopan vapautuminen ja kylmän sodan loppu?

Le Nouvel Observateur : Muutama innostunut? Mutta sanomme sen ja toistamme sen: islamilainen fundamentalismi edustaa nykyään maailmanlaajuista uhkaa.

Zbigniew Brzezinski : Hölynpölyä . Sanotaan, että lännellä pitäisi olla globaali politiikka islamismin suhteen. Se on typerää: ei ole olemassa globaalia islamismia. Katsotaanpa islamia rationaalisesti, ei demagogisesti tai emotionaalisesti. Se on maailman levinnein uskonto, jolla on 1,5 miljardia seuraajaa. Mutta mitä yhteistä on fundamentalistisella Saudi-Arabialla, maltillisella Marokolla, militaristisella Pakistanilla, länsimielisellä Egyptillä tai sekularisoituneella Keski-Aasialla? Ei muuta kuin sama, mikä yhdistää kristikunnan maita.

Näin siis entinen turvallisuusneuvonantaja ranskalais-lehdelle (vuonna 1998!). Epähienosti muistutan, että Yhdysvaltain talouselämä auttoi 1920-luvulta lähtien Neuvostoliiton teollistamista, ja aseisti sitä vuodesta 1939 lähtien massiivisesti. Osama Bin Laden ei siis ole ensimmäinen ”kiva kaveri”, jonka suhteen kysymys, onko hän Wall Streetin vai kenen luomus, saattaa olla aiheellinen.

Neuvostoliiton tuho sinetöitiin Afganistanin vuorilla: ”Suur”valta menetti olemassaolon oikeutensa

Kun viimeinen neuvostosotilas, joukkojen komentaja kenraali Gromov, asteli rajasillan yli Neuvostoliittoon helmikuussa 1989, kommunistisen suurvallan tarinalla oli jo viimeinen lehti kirjoitettuna. Saman vuoden kesäkuussa kaatui kommunistivalta Puolassa -Brzezinskin synnyinmaassa, ja marraskuussa kukistui koko itäblokin symboli Berliinin muuri aseettomien kansanjoukkojen vain kävellessä rajan yli. Mikä on luonnotonta ja ihmisyydelle vierasta, se tuhoutuu lopulta. Epäoikeutettu vallanpito voi vain lykätä loppuaan myöhemmäksi, mutta ei estää sitä.

Brzezinskin suunnittelema ansa teki tehtävänsä. Seuraava kysymyksemme onkin, oliko tapahtuma ainutkertainen? Onko tehty ennenkin, tai tehdäänkö vastakin?

Ei tarvitse nostaa sormea kartalta, sillä huomiomme onkin jo Afganistanissa. Vuosituhannen vaihteen tienoilla pahamainen islamistiterroristijärjestö al-Qaeda ei omannut vielä mainettaan, mutta järjestöllä oli esikuntansa ja suunnitelmansa. A-Qaeda halusi ”nostaa lipun”, so. kutsua muslimit taisteluun maailmanlaajuisen kalifaatin puolesta. ”Al-Qaidan 7-kohdan suunnitelmassa”, jonka järjestön toinen perustaja al-Zarqavi kertoi bagdadilaisessa vankilassa sellitoverilleen jordanialaiselle toimittajalle, isku WTC-torneihin 11.09. 2001, oli em. lipunnosto. Seuraava askel oli houkutella Yhdysvallat sotaan maaperälle, jossa sen tekninen ylivoima on hyödytön, mutta jolla toimimisesta islamisteilla on jo kokemusta, -ja voittoisaa kokemusta: Afganistaniin.

Afganistaniin voitiin upottaa jenkitkin

Afganistanissa oli venäläisten jäljiltä sopiva sekasorto, ja herätetty islamilainen raivo. Paikalliset –Pakistanista inspiroidut- talebaanit olivat sopiva tykinruoka jenkeille. Yhdysvallat sotikin siellä tavanomaiset kymmenen vuotta, löivät talebaani-islamistit sotilaallisesti, mutta hävisivät sodan poliittisesti. -Siitä lähemmin toiste.

USA:n sotilaallisten ponnistusten tuloksena Afganistanin talebaanit lähentyivät al-Qaedaa, päästivät ei-afgaani islamistit (arabeja, yms.) organisaationsa keskukseen, ja al-Qaeda pääsi kiinnittymään Pakistanin ”heimoalueille”. Uusi pysyvä ja laajeneva kriisipesäke oli syntynyt.

Kuka ”teki vietnamit” kenelle?

Ranskalaiset ja Brzezinski jo viittasivat ”Neuvostoliitolle tehtyyn Vietnam-temppuun”. Siispä tarkastelemme, mitä Kaakkois-Aasiassa 1960-luvulta 70-luvulle käyty sota sai aikaan. Yhdysvaltojen sotilaallisia virheitä ovat jo muut avanneet, joten me emme. Vilkaisemme Yhdysvaltain kotirintamaa, jolla se suurin tuho tapahtui.

Käymällä vuosikymmen ajan epäsuosittua ja vaikeasti perusteltavaa sotaa kaukana omilta rajoiltaan, jossain evvk-kehitysmaassa, Yhdysvallat rikkoi nuoren sukupolvensa uskon länsimaisen demokratian moraaliseen ylemmyyteen, jota olikin ollut niin helppo ylläpitää kylmän sodan asetelmassa, jossa vastustaja näytti brutaalilta kommunismilta, ihan vain siitä syystä, että oli brutaali ja kommunistinen.

Amerikkalaisvastaisuudesta tuli ikäluokka-asenne

Tämän saivat Yhdysvaltain presidentit Lyndon B.Johnson ja Richard Nixon aikaan, –J.F.Kennedylla oli vielä ollut vapaan maailman puolustajan karisma. Amerikkalaisvastaisuuden mukana hiipinyt radikaali uusvasemmistolaisuus saavutti Suomenkin (-ja Vanha vallattiin). En osu kauas todesta, jos sanon että tämä aikaansaatiin pommittamalla vietnamilaisia riisipeltoja?

Ensin piti saada joku pommittamaan

No, tässähän se clou piilee: Miten saada suurvalta käyttäytymään kuin norsu posliinikaupassa. Vietnam. Laos, Kambodza… -Mitä niitä muita olikaan? Afganistan tuplana, ja mikä on uusin ceissi? Joku osaa kertoa?

Ukrainan sodan vaikutukset näkyvät jo Venäjän kotirintamalla:

Mielenosoittajia Nevski Prospektilla 06.03. 2022, ja mellakkapoliisia:

Kuka vielä muistaa, mitä tapahtui 04.05. 1970 Kentin valtionyliopiston kampuksella Ohiossa Yhdysvalloissa? -Ei tarvitse muistella, -se on tullut takaisin.

Vietnamin sodan, ja siitä seuranneen länsimaissa kokonaisen sukupolven läpäisseen itseinhon ja arvonihilismin vaikutuksien sivuuttaminen ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Yhdysvallat ei upottanut Mekongin suiston rämeisiin yksin omaa sotilaallista uskottavuuttaan, vaan myös länsimaisen itsekunnioituksen. Tämä avasi tien kaikenlaisille uusille ”ajatuksille”, valkoihoisia inhoavaa käänteistä(?) rasismia myöten (WOKE, ym. ym.).

Näin länttä siis heikennettiin, kuka lieneekin ollut toimija. Tänä keväänä näyttää olevan tähtäimessä joku-muu-mikä? -Ja mitä tälläkertaa upotetaan?

Luettavaa:

4 Comments

 1. Aivot omistava
  13.3.2022 16:38

  Saivartetelu kukoistaa, ja esille otettiin kyllä niin paksuja tapauksia jotka on ihan verrannollisi mvryssä julkaisuihin sodan alettua.
  Yksinkertaista on se että jos edes hiukan tajuaa aikaa mitä tuolloinkin on elänyt että itäinen naapuri ei ole muuttunut yhtään mihinkään vaan noiden hullut geenit niitä vetää sotiin koko aikakauden loppuun asti.
  Ei noita tarvitse mitenkään huijata johonkin iskemään.

  Vastaa
 2. Obelix
  13.3.2022 17:04

  Olipas asiantunteva kirjoitus!

  ”Näin siis entinen turvallisuusneuvonantaja ranskalais-lehdelle (vuonna 1998!). Epähienosti muistutan, että Yhdysvaltain talouselämä auttoi 1920-luvulta lähtien Neuvostoliiton teollistamista, ja aseisti sitä vuodesta 1939 lähtien massiivisesti. Osama Bin Laden ei siis ole ensimmäinen ”kiva kaveri”, jonka suhteen kysymys, onko hän Wall Streetin vai kenen luomus, saattaa olla aiheellinen.

  Kuka vielä muistaa, mitä tapahtui 04.05. 1970 Kentin valtionyliopiston kampuksella Ohiossa Yhdysvalloissa? -Ei tarvitse muistella, -se on tullut takaisin.
  Vietnamin sodan, ja siitä seuranneen länsimaissa kokonaisen sukupolven läpäisseen itseinhon ja arvonihilismin vaikutuksien sivuuttaminen ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Yhdysvallat ei upottanut Mekongin suiston rämeisiin yksin omaa sotilaallista uskottavuuttaan, vaan myös länsimaisen itsekunnioituksen. Tämä avasi tien kaikenlaisille uusille ”ajatuksille”, valkoihoisia inhoavaa käänteistä(?) rasismia myöten (WOKE, ym. ym.).
  Näin länttä siis heikennettiin, kuka lieneekin ollut toimija. Tänä keväänä näyttää olevan tähtäimessä joku-muu-mikä? -Ja mitä tälläkertaa upotetaan?”

  Luettavaa:
  Les Crises 18.08. 2021,
  Middle East Eye 11.03. 2022,

  Näin länttä siis heikennettiin, kuka lieneekin ollut toimija.

  En sano, enkä väitä, mutta kompassi osoittaa tiettyyn suuntaan, sillä lännessä (USA) on _ERIKOINEN_ upporikas, vallan / sikailunhaluinen ”Deep State”, joka rahoittaa USA:n vihollisia, siinä missä tarpeen tullen muunkin lännen vihollisia.

  1. Yhdysvaltain talouselämä auttoi 1920-luvulta lähtien Neuvostoliiton teollistamista, ja aseisti sitä vuodesta 1939 lähtien massiivisesti.

  2. Yhdysvalloista alkoi myös taloudellinen yhteistyö nykyisen, kommunistisen Kiinan kanssa. Suuryritykset kaikkialta lännestä loivat Kiinan talousihmeen, josta ihmeestä johtuen Kiina sai rahat varustaa / nykyaikaistaa armeijansa. Ja lopputulos: Kiina on nyt Venäjän kumppani LÄNTTÄ vastaan lännen omien toimien takia – tunnetuin seurauksin.

  Ps. Tässä scenessä Putin taistelee ohjuksineen ja atomipommi-uhkailuineen tuulimyllyjä vastaan, sillä tuo ERIKOINEN DeepState jengi nakkaa paskat Putinin uhkailuille, koska sille sopii paremmin kuin hyvin, että maapallon väkiluku pidetään 500miljoonassa. Putinin atomiuhkailut ovat hänen sokea pisteensä, koska läntisten maiden ihmisillä ei ole mitään poliittista yhteyttä / vaikuttavaa kosketuspintaa tuon DeepState jengin kanssa.

  Vrt. Georgia Guidestones on vuonna 1980 paljastettu, tuntemattomien tekijöiden ja rahoittajien pystyttämä iso graniittimonumentti Yhdysvalloissa Georgian osavaltion Elbertin piirikunnassa. Monumenttiin on kirjoitettu opastava viesti kahdeksalla nykykielellä. Lyhyempi viesti on kirjoitettu rakennelman yläosaan neljällä muinaisella kielellä. Nämä kielet ovat babylonia, klassinen kreikka, sanskriitti ja egyptiläiset hieroglyfit.

  Vastaa
 3. Puolueeton
  13.3.2022 19:08

  Kullakin on tiukat itse luodut mielipiteet. Pitäisi vähän ajatella, miten mielipiteet on luotu. Mediahan ne luo, on helppo vastata. Mutta mielipiteet ovat päin mäntyä, jos ne perustuvat ratkaisevasti hetken tilanteeseen.

  Kommunistit oliva aikansa globalisteja, jotka yrittivät levittää aatettaan kaikkialle, ei kuitenkaan kovalla väkivallalla. Natsit sitten yrittivätkin tuhota kommunistit onnistumatta.
  Kommunismi hajosi oma-alotteisesti ja tilalle syntyi nationalistinen valtio.
  Lännessä vallan sai raha ja sen omistajat, jotka alkoivat rahoillansa vaikuttamalla luoda uutta globalismia. Sehän ei sovi kansallismielisyyteen, joten 3. Maailmasodalle on ovi raollaan. Ovella vartioi pelottava ydinpelote, joten raottaminen vaatii suurta rohk eikun typeryyttä.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top