Neuvottelutauko Gomelissa, valtuuskunnat kysymään hallituksiltaan

Ukrainan ja Venäjän valtuutetut aloittivat tänään neuvottelut Valkovenäjällä. Neuvottelujen ensimmäinen kierros on päättynyt ja valtuuskunnat matkustavat pääkaupunkeihinsa konsultoimaan hallitustensa kanssa. Toinen kierros mainittu.

Päivitys 18:28, neuvottelutauosta kertoi Sputnik News.
Venäjän ja Ukrainan valtuuskunnat sopivat maanantaina neuvotteluissa uudesta neuvottelukierroksesta lähipäivinä, Venäjän valtuuskunnan johtaja, presidentin avustaja Vladimir Medinski sanoi.
”Tärkeintä on, että [olemme] sopineet jatkavamme neuvotteluprosessia, ja seuraava tapaaminen pidetään lähipäivinä Puolan ja Valko-Venäjän rajalla. Sellainen sopimus on olemassa”, Medinsky sanoi toimittajille.
”[Löysimme] useita kohtia, joista voit ennustaa yhteisiä kantoja”, Medinsky lisäsi.

Ukrainan neuvottelija Mykhailo Podoliak kuvaa maanantain keskusteluja:

”Osapuolet määrittelivät joukon ensisijaisia ​​aiheita, joista on tehty tiettyjä päätöksiä. Jotta ne voitaisiin panna täytäntöön… osapuolet neuvottelevat hallitustensa kanssa omissa pääkaupungeissaan. Mahdollisuus toisen kierroksen järjestämiseen on olemassa lähitulevaisuudessa”, Podolyak sanoi.

Kremlin tiedottajan Dimitri Peskovin mukaan Ukrainan neuvottelijat saapuivat neuvottelupaikalle Gomeliin (Homel) Valkovenäjällä puoli kahden aikaan iltapäivällä. Peskov muistutti, että Venäjän edustajat olivat tulleet Gomeliin jo puoliltaöin.

Neuvottelut avasi Valkovenäjän ulkoministeriön päällikkö Vladimir Makei. Venäjän puolelta neuvotteluihin osallistuvat presidentin avustaja Vladimir Medinsky, varaulkoministeri Andrei Rudenko, Venäjän Valkovenäjän-suurlähettiläs Boris Gryzlov, valtionduuman kansainvälisen komitean päällikkö Leonid Slutski, apulaispuolustusministeri Aleksanteri Fomin.

Ukrainan valtuuskuntaan kuuluvat David Arakhamia (virka-asema epäselvä, täydennämme), Ukrainan puolustusministeri Oleksiy Reznikov, presidentin kansliapäällikön neuvonantaja Mykhailo Podoliak, Ukrainan valtuuskunnan ensimmäinen varajohtaja kolmikantaisessa kontaktiryhmässä Andriy Kostin, kansanedustaja Rustem Umerov ja Ukrainan apulaisulkoministeri Mykola Tochytsky.

Ukraina ilmoittaa neuvottelujen tavoitteeksi välittömän tulitauon ja Venäjän joukkojen vetäminen Ukrainan alueelta. Ukrainan presidentti Volodymir Zelensky on aiemmin ilmoittanut Ukrainan voivan suostua Venäjän vaatimaan neutralointiin turvatakuita vastaan. Neutralointi, siis Ukrainan pysyttäytyminen puolustusliitto NATO:n ulkopuolella, ja asiaintilan vahvistaminen pysyväksi, on ollut Venäjän päävaatimuksia kiistassa Ukrainan kanssa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on aiemmin esittänyt NATO-maille vaatimuksen liiton pidättäytymisestä uusista jäsenistä Itä-Euroopassa. Venäjän naapurimaista Euroopassa vain Suomi, Valkovenäjä ja Ukraina eivät ole NATO:n jäseniä. Venäjä on myös ilmaissut pitävänsä huonona ideana Ruotsin NATO-jäsenyyttä.

Täydennämme uutista.

Luettavaa:

12 Comments

 1. Snif
  28.2.2022 14:36

  Natohan ei ikinä ole hyökkäämässä venäjälle, joten ei voi kun ihmetellä miksi ei voi ryssän mukaan liittyä natoon, huppista, hullu diktaattori luulee että tuosta ei näy läpi, ryssä kun hyökkää tulevaisuudessa kaikkiin niihin maihin jotka ei saanut liittyä sotilasliitto natoon.
  En ikinä ole nähnyt yhtä tyhmää presidenttin kun lilliputti idässä joka on pahempi kun hitleri.

  Vastaa
 2. Obelix
  28.2.2022 15:45

  Pitääköhän sellainen huhu paikkansa, että PVL:n, eli pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktiiveja on lähtenyt sotimaan Ukrainaan, Venäjän puolelle?

  Vastaa
  1. Snif
   28.2.2022 16:11

   En kyllä ihmettelisi yhtään.
   Sääli että muuten pidin Vkk puoluettakaan järkevänä, nuokin on pelkkiä ryssän kätyreitä.

   Vastaa
   1. Pekka Kemppainen
    28.2.2022 17:30

    Välihuuto eduskunnassa: ”Valta kuuluu Kremlille”. -Kertoo paljon.

    Vastaa
    1. mietitäänpäs taas
     28.2.2022 20:02

     Oho, tämä on mennyt kokonaaan ohi. Kuka sen huusi? Joku lehtereiltäkö?

     Nyt alkaa jo Suomessakin porukalla viiraamaan. Vaikka ollaankin asiosista eri mieltä niin ei se oikeuta tyhmyyttä.

     Ja jos joku entisen PVL:n jäsenitä on matkustanut Ukrainan joukkoja tukemaan niin konkretia sodasta varmaan saa toivomaan että ei olisi lähtenyt.

     Vastaa
     1. Pekka Kemppainen
      28.2.2022 20:11

      Välihuuto huudettiin salissa. Lehtereillä on nyt tautisensa aikana vain kourallinen toimittajia.

  2. Pekka Kemppainen
   28.2.2022 17:47

   ”Pitääköhän sellainen huhu paikkansa, että PVL:n, eli pohjoismaisen vastarintaliikkeen aktiiveja on lähtenyt sotimaan Ukrainaan, Venäjän puolelle?”

   Tämän täytyy liittyä Venäjän sodan päämääräksi ilmoittamaan ”Ukrainan denatsifioimiseen” jotenkin?

   Vastaa
 3. Puolueeton
  28.2.2022 17:08

  On hyvä, että Ukraina esittää vain tavoitteen, josta voi perääntyä rauhan aikaan saamiseksi. On selvää, että sodan syy, Donbassin altaan sisällissota on saatava loppumaan ja sen uhriluku jää 15000 henkeen. Tästä ei Venäjä peräännyt on selvää, koska se on tärkein sodan syy. Jokainen maa haluaa turvata omien kansalaisten oikeudet. Muistelkaapa jenkkien hyökkäyksiä, joista ei EU meteliä nostanut, vaikka enimmäkseen kysymyksissä olivat taloudelliset ja poiittiset edut. Tietenkin taustalla ovat myös Donbassin alueen luonnonvarat, joita taitaa USAkin himoita. Vai kuvitteleeko joku, että USA pelaa taustalla tällä kertaa humanitaarisista syistä?
  Kun kommentteja seuraa huomata, että Suomen kansallismielistä aatetta puolustavasta on tullut ryssän vihaaja ja Naton sekä EUn kannattaja. Takki kääntyi hetkessä.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.2.2022 17:29

   Sidan syy liittyy jotenkin myös Venäjän presidentin esittämään vaatimukseen NATO:n perääntymisestä Elbelle asti, ja etupiiripolitiikan palauttamiseen. Donesk on sivujuonne.

   Vastaa
   1. Realismia peliin
    28.2.2022 20:06

    No, sehän tiedetään että tuo Elbe on hurskastelua. Mutta jos edes saksan maa-alueelle, sekin olisi jo jotain. Putin saattaisi hyväksyä Berliinin, eikä tarvisi marssia Magdeburgiin asti. Mutta jollain pitää aloittaa että saa äänensä kuuluviin.

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     28.2.2022 20:10

     Elben mainitseminen on pullistelua, ja mitä sanomista Venäjällä on Baltian, Puolan, Tsekin, jne. asioihin?

     Vastaa
 4. juha II
  28.2.2022 21:35

  ”Laiha sopu on parempi kuin lihava riita!!!”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top