Newsweek: Media ja poliitikot auttoivat Antifaa mellakoimaan

Tunnettu laatulehti Newsweek julkaisi torstaina kansalaisjournalisti Andy Ngon raportin Portlandin ja muiden Länsirannikon kaupunkien mellakoista, joita kotimaiseksi terroristiryhmäksikin luonnehdittu Antifa alkoi järjestää viime vuoden toukokuusta alkaen, -ja jotka jatkuvat yhä. Suhtautuminen vasemmistolaiseen väkivaltaan on muuttumassa Yhdysvaltain mediassa.

Andy Ngon raportteja on ollut luettavissa konservatiivisissa julkaisuissa, ja ne ovat levinneet erinomaisen hyvin somessa. Andyn ja muiden silminnäkijätodistajien antama kuva äärivasemmiston Antifa-järjestön ja ns. Black Lives Matter -liikkeen toiminnasta on täysin erilainen, kuin mm. suomalaisen median antama: Suomessahan on toistettu, että ”suurin osa (Antifan, BLM:n) mielenosoittajista käyttäytyy rauhallisesti”. Nyt tämä kuva on käytännössä murtunut, -ja erään USA:n tunnetuimman aikakausilehden kautta.

Asennemuutos edellistä Yhdysvaltain presidenttiä, Donald Trumpia, kiivaasti vastustaneita vasemmistoradikaaleja kohtaan alkoi jo näkyä, kun demokraattijohtoisen Portlandin kaupunginjohtaja Ted Wheeler, jota muuten Ngo arvostelee voimakkaasti, muutti asennettaan ja tuomitsi kaupungissaan tapahtuneen hävityksen. Viime kesän mellakoiden aikana Wheeler oli jopa toivonut presidentin Portlandiin lähettämien liittovaltion poliisien poistuvan kaupungista, ja kielsi heiltä paikallisen poliisin tuen.

Äärivasemmiston agitaattorit onnistuivat usean kuukauden ajan kääntämään todellisuuden päälaelleen tuottamalla disinformaatiota, jonka valtamedian toimittajat nielivät purematta. Newsweek mainitsee valtamedian valeuutiset, joissa ”tunnuksettomista poliisiautoista” kaapattiin ihmisiä kaduilta. Poliittisesti korrektit toimittajat jakoivat nämäkin kritiikittä, ja vasemmisto -Suomessakin- huusi kurkku suorana ”fasismista”, jonka Trump on tuonut Yhdysvaltain kaupunkeihin. Tosiasiassa kaikki rikkeisiin syyllistyneet -ja siksi pidätetyt- mielenosoittajat vietiin asiallisesti poliisiasemille, sakotettiin, ja vapautettiin normaalissa järjestyksessä.

Andy Ngon poliisin twitteristä poimimia Antifa-huligaaneja: Kuvien kaunokaiset tekivät laittomuuksia presidentti Joe Bidenin virkaanastujaispäivänä järjestetyssä ”J20”-mellakassa. Suomalaiset median kuluttajat saivat lukea ”äärioikeiston” tai ”trumpistien” mellakoineen, mutta itseteosta pidätettiinkin äärivasemmistolaisia.

Yhdysvaltain presidentin vaihtuminen ei merkinnyt ”anti”fasistisen katuväkivallan loppumista, jos joku sellaista odotti:

Länsirannikon Portland, Seattle, Bellingham ja Tacoma ovat kärsineet mellakoinnista ja tuhotöistä tälläkin viikolla, ja jopa Keski-Lännen Denverissä on riehuttu. Antifa/BLM:n raivo ei ole laantunut.

Newsweek kertoi myös yksityiskohtaisesti, miten Antifa/BLM-militantit käyttivät kohdistettua väkivaltaa mielenosoituksiaan seuraavia toimittajia ja kansalaisjournalisteja kohtaan, epäillessään jonkun heistä taltioivat äärivasemmistolle epämieluisia näkymiä. Joitakin striimaajia on pahoinpidelty ja heidän kalustonsa on varastettu.

Millaisia ovat sitten olleet viime vuoden toukokuusta alkaen jatkuneet mellakat ”poliisiväkivaltaa ja syrjintää vastaan”?

Useassa kaupungissa paikalliset asukkaat ja viranomaislähteet kertoivat BLM:ien tulleen jokaisena iltana klo. 21:00 ja jatkaneen läpi yön. Päivisin heidän arveltiin nukkuvan. Portlandissa heidän kohteenaan oli liittovaltion virastotalo, jota yritettiin polttaa useaan kertaan, ja meininki oli kaikkialla jotain samantyyppistä. Kyse ei ollut rauhanomaisista mielenilmaisuista, joissa ”pieni osa mielenosoittajista” ryhtyisi väkivaltaisiksi ”provosoiduttuaan poliisin käyttäytymisestä”. -Näinhän meille kerrottiin, enkä viitsi muistella ketkä kaikki.

BLM/Antifa-sessioihin liittyi oleellisesti myös myymälöiden ja liikehuoneistojen ryöstäminen muun hävittämisen yhteydessä. New Yorkin Manhattanilla, jossa katutason liikkeet myyvät merkkitavaraa a’la Luis Vutton etc., saattoi kansalaisjournalisti kuvata kortteli korttelin jälkeen rikottuja ja faneroituja ikkunoita. Andy Ngo kertoo meille suositun Starbucks-kahvilaketjun legendaarisen ensimmäisen toimipaikan surullisesta kohtalosta Seattlessa:

Siinä meni sirpaleiksi pala modernin länsimaisen kulutuskulttuurin historiaa. Ikäänkuin George Floyd olisikin tukehtunut pikaruokalan kahviin? Antifa/BLM:n kosto ilmeisesti ulottuu kaikkiin, joilla on jotain omaisuutta jonka voi rikkoa.

Minulla olisi yksi kysymys median toimijoille: Kehumienne ”radikaalien” todelliset kasvot ovat nyt paljastuneet, -ja vakiintuneen laatulehden kertomana. Arvoisat toimittajat: Mitä aiotte tehdä?

Luettavaa:

Portlandissa vaadittiin vähän oikeuksia ja osoitettiin mieltä:

6 Comments

 1. pöh
  30.1.2021 09:18

  antifa ja BLM on osoittanut nyt myös täyden vihan Bidenin hallintoa kohtaan.
  Luulivatko he tosiaan että ovat valtaapitäville mitään muuta kuin hyödyllisiä idiootteja?
  Ainoa ongelma että media ei voi raportoida enää mistään, koska eivät enää voi trumppia niistä syyttää.
  Näemmekin siis entistä enemmän sitä kuinka näiden vasemmistohörhöjen vakavammat teot joista ei voi hiljaa olla, käännetään jonkin ”äärioikeiston” syyksi.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.1.2021 11:46

   ”Ääriryhmien kanssa flirttailu” ei kannattanut, oppivat demaritkin, mutta vasta kun usean kaupungin keskustat olivat päreinä. Antifaa leimaa myös yleinen kulttuurivihamielisyys, vaikka sen soturit ovat enimmäkseen sekoittaneet päänsä yliopistoissa.

   Antifan tapaisille liikkeille, kuten myöskään BLM:lle, ei tule antaa yhtäänän siimaa poliitikkojen (wink wink) tai viranomaisten taholta. Erityisesti viittaan ”kyykky-poliiseihin”, joita on nähty mm. Senaatintorin reunassa polvistelemassa. ”Defund police” pitää tehdä Suomessa: Politikointi kokonaan pois järjestysvoimista.

   Vastaa
 2. Newsweek = Times = Aivopesua globalisteilta
  30.1.2021 17:57

  Laajasta levikistä huolimatta Newsweek ja Times vaikuttavat olevan samoista alkulähteistä ammentavia vain näennäisesti keskenään kilpailevia samaa ydinsisältöä toitottavia globalistien äänitorvia – havainnon teki vuosia sitten eräs todellista syvätutkimusta tekevä taho, jonka nimelle on monta vaihtoehtoa, mutten muista mikä on tähän se oikea.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   30.1.2021 18:18

   Nämä lehdet edustavat tavallaan valtavirtaa, ja Newsweekin uutisoiminen kertoo, mihin jenkeissä ollaan menossa.

   Vastaa
 3. Lin Wood : USA:ssa on tilapäinen sotilashallitus
  31.1.2021 16:29

  En uskoisi siihen, vaan että Newsweek ajaa samaa vanhaa globaalia NWO diktatuuria. Nyt ei lähteideni mielestä ole yhtään hyvää PERINTEISTÄ lähdettä. Valtamedia, sosiaalinen media ja hakukoneet ovat äärimmilleen sensuroituja. Tässä hyvä raportti sensuuri ohittaen, jos sivuillenne tai jonnekin väliin ilmaantunut automaattisensuuri päästää läpi: korjattu versio, edellinen pois please.
  https://i-uv.com/lin-wood-i-believe-the-military-is-in-control-joe-biden-is-a-fake-president/

  Vastaa
 4. juha.
  31.1.2021 17:16

  Oli selvääkin selvempää, että viime toukokuussa alkanut ”Rauhanomainen” riehuminen ja vandalisointi oli demokraattien ja globalistien presidentin vaalikampanjaa, joka oli osa vallankaappausta, jossa Presidentti Donald Trump syrjäytettiin vastoin Yhdysvaltain äänestäjien tahtoa. Se, mitä tapahtui v. 2016 oli silkka itkupotkuraivari vahinko, sillä kukaan ei kuvitellut somen riittävän Trumpin vaalivoittoon itsevarman clinttonin ämmän lyömiseksi!

  Koko Davosin rosvokopla muassaan juonessa Rooman paavi sekä EU ja itse jumala syndroomaa sairasta George Soros aina globalistis-kommunistiseen YK:hon saakka hegemonia pyrkimyksissään kuuluisan Kiinan kommunistiseen puolueeseen asti olivat keitelleet kokoon aivan oikean salaliiton epäpyhää Trumpia vastaan, joka ei ollut uhkailtavissa eikä lahjottavissa maailman kansakuntien elämän tuhoamiseksi sellaisena kuin me nyt sen tunnemme!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top