Niin mitä kesän 2017 ”arvopohjasta” on jäljellä? Nyt imitoidaan porukalla Halla-ahoa

Ministereiden ulostulot Oulusta alkaen paljastuneen systemaattisen alaikäisten tyttöjen hyväksikäytön ja seksuaalirikos-buumin jälkeisenä aikana ovat tuoneet maahanmuuttokeskusteluun realismia, mutta myös kysymyksen mikä oli se arvopohja, johon Jussi Halla-ahon johtamat Perussuomalaiset eivät mahtuneet v.2017. Tarkastelemme.

Sisäministeri Petteri Orpon lause ”Oulu-ilmiön” maanlaajuisuudesta on sosiaalista dynamiittia: Hallituksessa oli tiedetty grooming-jengeistä, mutta virallinen mantra oli jauhaminen ”yksittäistapauksista” aina joulukuuhun 2018 asti. Tänään ministerien puheet lähenevät jo vuoden 2017 arvopohjakiistakysymyksiä, joiden takia hallitusyhteistyö Perussuomalaisten kanssa oli Kokoomukselle ja Keskustalle mahdotonta.

Maahanmuuton kielteisten seurausten tuleminen keskusteluun ministeri- ja pääkirjoitustasolla sellaisena kuin ne ovat katutasossa ja myös koulujen arkipäivässä koettuna, on hyvin radikaali muutos: Vain kaksi vuotta sitten esm. Facebook oli sulkemassa Rajat-kiinni! -fb-ryhmää samantapaisten viestien takia, kuin joita nyt kuulemme ministereiltä, ja yksityinen henkilö olisi voinut saada rasistileiman vähemmästäkin, kuin maanlaajuisen grooming-ilmiön vihjailusta. Jotakin on siis Suomessa muuttunut, -ja peruuttamattomasti.

Natsikortin käyttäjille establishmentin uusi puhetyyli on haasteellista: Nyt joko kaikki ovat ”natseja” tai ei kukaan. Leiman saamiseenhan ei ole muuta tarvittu, kuin väittää että maahanmuuttajien joukossa on rikollisia, ja leimaamis-uhka on vaientanut keskustelua. Nyt olemme kuulleet äsken vielä epäkorrektia puhetta tasavallan johtavilta tahoilta.

Poliittisten piirien puhetavan muutos on myös hämmentänyt osaa maahanmuuttokriittisesti tähänkin asti puhuneista: Oma rooli ainoina totuuden torvina on kyseenalaistettu! -Kuulemmeko pian ”rasistista” puhetta vasemmistoltakin?! Isojen poliitikkojen herääminen onkin otettu vastaan tympeästi, huijausta epäillen.

Otsikkokuvaan siteerattu Petteri Orpon lausahdus grooming-ilmiön näkymättömästä laajuudesta on, paitsi varautumista vielä julkisuudessa paljastumattomiin asioihin, myös viite tiedettyä vakavammasta tilanteesta, jonka paljastumisen seurauksia ei vielä voi arvioida.

Mielipidekirjoitus.

2 Comments

 1. Minä
  16.1.2019 17:00

  Tahallisesti vahingon aiheuttaneet ovat pelotelleet rasisti-leimakirveellä kaikkia, jotka ovat puhuneet niistä riskeistä, jotka hallitus nyt tunnustaa tienneensä jo ennakkoon.

  Miksi hallitus yritti vaientaa ne, jotka nostivat riskit esille? Ihan vaan siksi, että voisivat kusettaa kansaa ja tehdä vahingollista politiikkaansa, siis pilata lintukodon omien itsekkäiden pyrkimystensä vuoksi.

  Pitää olla äänestäjän todella sinisilmäinen, jos uskoo, että petturit olisivat oikeasti muuttamassa maahanmuuttopolitiikkaa vaalien jälkeen. Heidän itsekkäät ”etunsa” ovat olemassa vaalien jälkeenkin. Nyt ne sanovat mitä tahansa saadakseen äänestäjien luottamuksen ja voidakseen olla jatkossakin vallassa. Kun ovat vuosikausia peet välittäneet kansan edusta, eivät ne tule toimimaan kansan edun mukaan jatkossakaan. Kansan edusta tietysti puhutaan vaalien alla, koska ne puheet voi unohtaa vaalipäivän jälkeen.

  Vastaa
 2. Heino Keppi
  16.1.2019 18:40

  Ettäkö potiitikko häpeisi? Huutakaa noille paskoille, että: HÄVETKÄÄ!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top