Norjan hallitus antoi määräykset oleskeluluvattomien käännyttämisestä rajoilta kansanterveydellisistä syistä

Norjan hallitus on sunnuntaina päättänyt seuraavista toimenpiteistä maailmalla leviävän korona-pandemian suhteen:

Valtioneuvosto 15.03.2020:

Tänään pidetyssä ylimääräisessä ministerineuvoston kokouksessa annettiin kaksi Covid-19:een liittyvää asetusta:

 1. Määritellään Terveysministeriön määräykset vapaa-ajankohteiden karanteeneista, eristämisestä ja oleskelukiellosta jne.
 2. Määritellään Oikeusministeriön hätätilanteisiin varautumista koskevat määräykset oleskeluluvattomien ulkomaalaisten karkottamisesta  kansanterveydellisistä syistä.

1. Forskrifter

Helse- og omsorgsdepartementet
Forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. i anledning utbrudd av Covid-19 fastsettes.

Justis- og beredskapsdepartementet
Forskrift om bortvisning mv. av utlendinger uten oppholdstillatelse i riket av hensyn til folkehelsen fastsettes.

Norjassa toimitaan ripeästi.

5 Comments

 1. ro
  16.3.2020 00:38

  Viimeinkin joku suvakkikehto herää.Häätö pitäisi tosin koskea kaikkia verorahoilla losivia ulkomaalaisia.Eristäminen on ensimmäinen ratkaisu, kun siis lähinnä muslimi eristetään leirille,ilman kännykää keskelle korpea,alkaa tulla ikävä kotikonnuille.Hienoa Norja !

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   16.3.2020 00:54

   Milloin Suomi sulkee rajat oleskeluluvattomilta? Norja on jo sen tehnyt, ja Viro (tiistaista lähtien) kaikilta ei-kansalaisilta, poislukien pysyvästi Virossa asuvat.

   Vastaa
   1. ro
    16.3.2020 01:22

    Virossa ei vaan ole ollenkaa oleskeluluvattomia,ja maahantunkeutuneet heitetään oitis Harkun vankilaan ja maasta ulos viimeistään parin viikon peräst.

    Vastaa
 2. Mietitääs vähän
  16.3.2020 08:57

  Miettikääpäs tilannetta siltä kantilta että Kreikan rajat olisivat pettäneet kolmisen viikkoa sitten. Nyt autioituneet kaupunkien kskustat ja raja-asemat olisivat olleet helppoja rajanylityspaikkoja koska A) pakolaisiahan ei saa pysäyttää ja B) kun ne olisivat sanoneet menevänsä johonkin toiseen maahan niin ne olisi päästetty läpi ilman valvontaa.

  Kaikki junat, lentokoneet, bussit ja laivat olisivat tyhjiä. Mikään ei olisi estänyt niiden tuloa ja leviämistä eurooppaan.

  Ja kun tätä ajatusta vasten mietitään miten tuo virus levisi ja juuri eurooppaan, Itävaltaan ja sitten Italiaan, niin se ei voi olla sattumaa.

  Vastaa
 3. Laupias Samariinin Juoja
  16.3.2020 23:18

  Sanna, Katri, Maria ja Lii huusivat yhteen ääneen: lisää matuja meille, kaikki matut meille!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top