Norjan pääministeri Erna Solberg: ”Autamme pakolaisia siellä missä he ovat”

Norjan hallitus ei ole halukas avaamaan ovia miljoonalle Turkista tulevalle turvapaikanhakijalle, ilmoittaa Norjan pääministeri Erna Solberg. Norjan konservatiivisen hallituksen linja on edelleen ”pakolaisten auttaminen ​​siellä missä he ovat”.

”Nämä eivät ole nyt epätoivoisia pakolaisia, jotka seisovat Turkin ja Kreikan välisellä rajalla”, Solberg kertoi Norjan yleisradioyhtiölle NRK:lle. Hän väittää, että suurin osa ei ole lähtöisin Syyriasta, vaan pikemminkin Afganistanista ja muista vaikeista maista, ja he ovat olleet ”turvassa” Turkissa useita vuosia, kirjoittaa News in english.

Pääministeri torjui norjalaisten humanitaaristen järjestöjen ja oppositiopuolueiden vetoomukset, että Norjan tulisi nykyisessä tilanteessa ottaa enemmän pakolaisia, ​​kuin mitä aiemmin on otettu.

Solberg näkee Erdoganin yrittävän ”uhata Eurooppaa” lähettämällä liikkeelle miljoonia turvapaikanhakijoita, jotka ovat voineet olla Turkissa jo vuosien ajan.  Solbergin mukaan Norjan on nyt tuettava sekä Kreikkaa että Bulgariaa niiden pyrkiessä turvaamaan EU:n ulkorajaa Turkkia vasten.

 • Norja otti vastaan v. 2019 2.804 YK:n rekisteröimää pakolaista.
 • 2.305 pakolaista saapui Norjaan omin avuin v. 2019.
 • Norja niiden maiden joukkoon, jotka ottavat vastaan pakolaisia eniten asukasta kohden, kuten Irlanti ja Ruotsi

Käytetty lähde: News in english.

1 Comment

 1. Perspektiiviä
  7.3.2020 10:26

  Tästä olen norjalaisten kanssa samaa mieltä. Sieläkin on jo herätty siihen että ulkomaalaiset kulttuurit tulevat ja tuhoavat maan oman kulttuurin.

  Mutta Linkola sanoi jo kauan aikaa sitten että mikäli ihmiset eivät pärjää omassa maassaan tai mantereellaa, heitä ei saa auttaa. Kuulostaa raa-alta mutta niin se vain on. Jos kehittymättömät maat saavat yllättäen käyttöönsä kaiken sen teknologian joka on kehittyneillä mailla, siinä tulee kulttuurishokki. Väki rappeutuu välittömästi. Kuten nyt on käynyt afrikassa ja lähi-idässä. Normaalit päivärutiinit on jätetty kokonaan tekemättä kun no odotettu että ”valkoinen mies hoitaa/korjaa/asentaa/tuo/antaa”. Tämä on johtanut siihen että ihmiset eivät viitsi tehdä edes jokapäiväisiä töitä koska odottavat valmista pöytää. Puhumattakaan siitä että viitsisivät kehittyä henkisesti koska saavat kaiken ”ilmaiseksi”.

  Saksassa kauppoja tehdessä ymmärretään aina että investointi luon ympärilleen kuusinkertaisen liikevaihdon. Siksi esim. voimalaitoskaupoissa ei olla kovin tarkkoja itse laitoksen hinnasta tai saatavasta katteesta. Niissä ollaan kiinnostuneta siitä kuka saa monopolin ruokailuun, majoitukseen, siivoukseen, työvaatteisiin, työkaluihin, ja muihin oheistoimintoihin. Ja itse laitoksen kate tehdään takuuhuolloissa, vuosirevisioissa.

  Tämän saman asian kun kääntää toisinpäin maahan saapuvien turvapaikkahakijoiden osalta, niin voidaan ymmärtää miten paljon yksi elätettävä maahantulija rasittaa yhteiskuntaa. Se ei rasita kuuden ihmisen verojen verran, koska ihmiset eivät maksaa 100%:n veroa (vielä). Vaan se rasittaa vähintään 18 ihmisen verokertymän verran. Ja koska Suomen valtio tekee tappiollista liikevaihtoa tänäkin vuonna, on helppo ymmärtää miten jokainen turvapaikanhakija vetää talouttamme koko ajan vain syvempään ja syvempään kurimukseen.

  Ja koska nyky-yhteiskunnassa ei ole töitä ihmisille joiden älykkyysosamäärä on alle 80, niin jokainen turvapaikanhakija on realistinen taakka maamme veronmaksajille. Konkreeettisena kliinisenä kokeena ovat -90 luvulla maahan tulleet somalit joista on pysyvästi työllistynyt viitisen prosenttia. Josta voitaneen vetää johtopäätöksiä työmarkkinoilla tarvittavaan älykkyysosamäärään.

  Ainoa tapa tukea kehitysmaita on ostaa heidän tuotteitaan. Silloin he itse joutuvat rakentamaan maansa ja kehttymään evoluution avulla. Kaikki muut tavat ovat luonnonvastaisia ja johtavat sekä auttajamaiden että autettavien tuhoutumiseen.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top