Norsut tallasivat salametsästäjän Etelä-Afrikassa sunnuntaina

Salametsästäjät, jotka vaarantavat  afrikkalaisten sarvikuonojen ja norsujen kantojen säilymistä ja lajien olemassaolon, ovat ongelma Krugerin kansallispuistossa Etelä-Afrikassa. Uutisen mukaan afrikannorsut eivät aivan toimettomina seuraa sukupuuttoon-kuolemistaan.

Salametsästäjiä yritetään estää vartijoiden, poliisin ja joskus sotilaiden avulla. Luonnolla on sen lisäksi omat puolustuskeinonsa, selvisi kun joukko metsästysrikollisia yritti taas kerran tunkeutua Krugerin puiston alueelle.

”Kuollut ja hänen rikoskumppaninsa pakenivat puiston vartijoita, kun he kohtasivat suuren norsulauman”, Etelä-Afrikan kansallispuistoviraston (SANParks) tiedottaja Isaac Phaahla kertoi sunnuntaina (18.04.).

Phaahla kertoi rutiininomaisella partiokierroksella olevien puistonvartijoiden havainneen kolme henkilöä. He pidättivätkin yhden epäillyistä, ja kuulivat tältä kiinnostavan tarinan. Miehet olivat vartijoita vältellessään yllättäen kohdanneet suuren lauman norsuja, jotka hyökkäsivät miesten suuntaan. Yksi salametsästäjistä jäi norsujen jalkoihin, eikä pidätetty tiennyt hänen kohtalostaan. Metsänvartijat suorittivat pikaisen etsinnän, ja kadonnut löytyi, -mutta kehnossa olotilassa: Phaahlan mukaan miekkonen oli poljettu latuskaksi.

”Kiväärin otimme talteen, ja tapaus jätettiin poliisin hoidettavaksi”, Täsmensi Phaahla.

Salametsästys on yleinen vitsaus Etelä-Afrikassa. Afrikkalaisia sarvikuonoja on jäljellä vain 30 000 yksilöä, enimmät juuri Krugerin kansallispuistossa. Niiden sarvilla on kysyntää mm. Kiinassa, jossa niistä tehdään perinteistä lääkettä, jonka kuvitellaan vaikuttavan edullisesti miehen potenssiin. Vuonna 2019 salametsästäjät tappoivat pelkästään Kruger-puistossa 327 sarvikuonoa, ja Etelä-Afrikan liittovaltiossa kokonaisuudessaan 594. Afrikannorsuja Etelä-Afrikassa tapettiin vuonna 2019 ainakin 31 yksilöä.

1 Comment

  1. Goobeli
    22.4.2021 14:31

    Hyvä uutinen! Voisivat jokaisen kiinni otetun salametsästäjän laittaa maahan kiinni ja ohjata norsulauman kulkemaan yli.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top