Norwegianin Suomen-henkilöstöyritykset konkkaan, koronasta elpyminen saattaa tuoda epätyypillisiä työsuhteita ilmailuun

Halpalentoyhtiö Norwegianin henkilöstöpalveluja Suomessa hoitaneet yritykset on haettu konkurssiin, kertoi Lentoposti.fi eilen.

Norwegianin lennot Suomessa ja Suomesta on miehitetty OSM Aviation Finlandiin  Norwegian Air Resources Finlandiin työsuhteessa olevilla lentäjillä ja matkustamohenkilöillä. Nyt nämä yritykset on haettu konkurssiin.  Konkurssissa häviää 120 lentäjän ja 300 matkustamohenkilökunnan työpaikkaa. Koronakriisi on aiheuttanut huomattavia haittoja ilmailualan työllisyydelle:

Suomen lentäjäliitto pitää konkurssiuutista erittäin surullisena, sillä Norwegianin haasteet ja koronaviruskriisi yhdessä ovat Suomessa johtaneet nyt jo lähes 150 lentäjän työpaikan menetykseen. Jo aiemmin koronaviruskriisi on käytännössä johtanut kaikkien Suomessa kaupallista lentotoimintaa suorittavien lentäjien lomautuksiin vähintään osa-aikaisesti”, kertoi FPA:n puheenjohtaja Akseli Meskanen Lentoposti.fi:lle.

Norwegian on uutisesta huolimatta muiden yhtiöiden tapaan käynnistämässä uudelleen lentotoimintaansa tavoitellen kriisiä edeltänyttä liikenteen volyymia. Koronarajoitusten tullessa Norwegian lopetti lentonsa Suomeen, mutta niitäkin aletaan lentää, -norjalaisen yrityksen kautta palkatulla henkilöstöllä. Norwegianille työvoimaa tarjonneet yritykset Ruotsissa ja Tanskassa haettiin konkurssiin jo huhtikuussa. Yhtiö on myös irtisanonut kokonaan sopimuksensa kahden lentohenkilöitä välittäneen yhtiön kanssa.

Norwegianin tapauksessa työvoimanvälittäjä on toiminut puskurina, ja henkilöstöön kohdistuneiden velvoitteiden kantajina. Suomessa nämä velvoitteet siis hoidetaan nyt konkurssipesien kautta.  Ns. halpalentoyhtiöt tulivat taannoin kilpailemaan alan vanhojen toimijoiden kanssa optimoimalla kulujaan ja tarjoamalla kartellivapaata lippujen hinnoittelua. Usein edullinen hinta saavutettiin irroittamalla tavanomaisesti lipunhintaan sisältyneitä palveluja lisämaksullisiksi, -mm. Norwegianilla. Kilpailutilanne tarjosi myös epätyypillisille työsuhteille tilaisuuden livahtaa ilmailuun.

Lentoposti mainitsee esimerkkinä lentäjän toimimisen näennäisyrittäjänä, jonka ”firmalta” lentoyhtiö ostaa lentosuorituksia oman tarpeensa mukaan. Käytännössä tilanne rinnastuu nollatuntisopimukseen. Taloudellinen riski, joka normaalisti kuuluu yritykselle, on näin toimien siirretty työntekijälle. ”Yrittäjänä” toimiva lentäjä jää paitsi sairaslomia ja työttömyystilanteeseen tarkoitettuja julkisia palveluja. Esimerkki todella epäterveestä ilmiöstä ilmailuhenkilöstön palkkaamisessa ovat työvoimanvälittäjät, jotka myyvät liikennelentäjäksi pätevöityvälle tai lentokelpoisuuttaan ylläpitävälle lentotunteja kaupallisella lennolla. -Vastaavaa ei esiinny edes rakennus-alalla, vaikka sieltä pitäisin löytyä kaikkea mahdollista ja vähän mahdotontakin.

Ammattilentäjien järjestöillä onkin nyt huoli epäterveiden ilmiöiden yleistymisestä koronakriisin ja sen jälkeisen lentoliikenteen elvyttämisen yhteydessä.

Lue lisää:

1 Comment

  1. Liput oikean hintaisiksi
    27.6.2020 11:11

    Eiköhän pistetä kerralla ne liput niin kalliiksi niinkuin ennenvanhaan. Eli se lentää jolla on varaa. Muut liikkuu autoilla ja lautoilla kuten ennenkin. Ilmasto kiittää ja turha melusaaste jää pois.

    Lentorahtiakaan ei enää tarvita kun silkkitie avautui ja sitäkautta road-trainit tuo tavaraa Kiinasta eurooppaan.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top