Notre Damen menetys ei yhdistä kaikkia ranskalaisia

Tunnettu amerikkalainen blogisti Pamela Geller kertoo islamistien riemuitsevan Ranskan keskeisiin kulttuurisymboleihin kuuluvan Norte Damen katedraalin tuhosta. Geller esittää todisteeksi kuvia naureskelevista pohjoisafrikkalaisista palopaikalla. Katastrofiin suhtautumiset kertovatkin jotain hyvin tärkeää ranskalaisen ja eurooppalaisen yhteiskunnan tilasta.

Gellerin käyttämä lähde kertoo lukuisien arabiankieleen viittaavilla nimillä esiintyneiden some-kirjoittajien osoittaneen iloaan eilisen katastrofin yhteydessä. Hän muistuttaa myös ”islamilaisen valtion” IS:n (ISIS, ISIL, Da’esh) uhanneen äskettäin verisillä iskuilla Euroopassa, ja uhonneen kostoa niille valtioille, jotka ovat osallistuneet jihadistien kukistamiseen Syyriassa. Ranska on ollut IS-islamistien viimeiset asemat vyöryttäneen SDF:n sotilaallinen tukija. Jihadisteja vastaan myös taistelleen Venäjän viranomaiset estivät äskettäin Tjumenissa Siperiassa IS-orientoituneiden terroristien iskun, mistä kerroimme.

Pari vuotta sitten Notre Damen luona toteutettavaksi aiotun terrori-iskun (linkki)syytetty, nuori musliminainen Ines Madani, oli äskettäin pariisilaisen tuomioistuimen edessä: 8 vuotta vankeutta. Tämän seikan ajallista yhteyttä nyt tapahtuneeseen katastrofiin ei ole mediassa juurikaan käsitelty. Terroritekoa varten tuomittu oli tuonut Notre Damen läheisyyteen useita kaasupulloja henkilöautossa.

Pariisilaisen Saint Sulpicen katedraalin tulipalo on varmistunut tuhopoltoksi, ja kirkkoihin kohdistuneet tuhotyöt ovat yleistyneet Ranskassa.

Pamela Geller mainitsee myös väitteen, jonka mukaan Notre Damessa työskentelevältä on kuultu kommentti, jonka mukaan syttymispaikka olisi ollut järjestelty tahallisuuteen viittaavalla tavalla. Tämä, kuten myös Notre Damea seurannut epävirallinen Twitter-ryhmä, ovat kadonneet netistä. Neiti Geller tunnetaan kiivaana islamismin vastustajana ja myös Israelin puolustajana, joten hän saattaa olla vähemmän lähdekriittinen omaa agendaansa tukevia uutisia kohtaan. Geller ja hänen bloginsa ovat joka tapauksessa merkittävä some-ilmiö, ja kuuluu seurattavien asioiden joukkoon.

Oli syttymissyy mikä tahansa, meille jää nähdyksi osan ranskalaisista ilmaisema asenne, jossa kulttuurimuistomerkkien tuho ei ole lainkaan surullista vaan jotain aivan muuta. Mainitsimme jo 07.04., että mm. Notre Dame saattaa olla islamistiterroristien maalittamien kohteiden joukossa. 874 kirkkotuhoa vuonna 2018 saattaa olla ilmiönä uutta, mutta normaaliksi emme voi sitä hyväksyä.

Asiasta lisää: Geller report 15.04.2019: ‘ALLAH EST GRAND’: Muslims laugh as blaze destroys Notre Dame cathedral during Holy Week.
Le Figaro 12.04.2019 Ines Madanin tuomiosta.

Ranskassa meneillään ennennäkemätön kirkkojen-tuhoamis kampanja: 875 kirkkoa vandalisoitu v.2018

Terrorisminvastainen sotilasoperaatio Siperiassa: Kaksi epäiltyä surmattu tulitaistelussa

8 Comments

 1. HessuHomo
  16.4.2019 13:58

  Tukholman iskun jälkeenkin näki tv-kuvissa pari n****** hyppivän ko apinat hampaat valkoisin loistaen.

  Vastaa
 2. Pekka Kemppainen
  16.4.2019 14:08
  Vastaa
 3. matti
  16.4.2019 14:30

  Tottakai Saatana iloitsee, kuten myös hänen seuraajansa. (Vielä vähän aikaa).

  Vastaa
 4. Kuvaus Jacques
  16.4.2019 14:32

  Notre damesta on myös aiemmin käyty pöllimässä esineitä alttarilta ja kivitetty ikkunoita.

  Vastaa
 5. Jussi
  16.4.2019 19:50

  Sairasta olisi tuhota tahallaan historiallisia nähtävyyksiä riippumatta liittyykö ne johonkin uskontoon tai ei. Siihen liittymättä jotkut tahot netissä väittävät NYC:in Vapauden Patsaan esittävän itse asiassa just ko. Kirkon alttarille häpäisytarkoituksessa kadulta heitettyä prostituoiduksi uskottua naista. Ei aavistustakaan onko siinä perää.
  Q-linkit jakavat jatkuvasti ajattelun aihetta:
  https://qanon.pub/
  https://qmap.pub/

  Vastaa
 6. Savon Sulttaani
  16.4.2019 22:18

  Itse kun ei saada mitään rakennetuksi, niin iloitaan sitten kun muiden rakennelmat tuhoutuu.
  Tuhoaminen on aina helpompaa kuin rakentaminen.

  Kun juo kamelin maitoa ja kusta ja syö lampaan lihaa teltassa, niin ei taida tuo järki paljon kasvaa…

  Vastaa
 7. Wilhelm von Schwerin
  17.4.2019 08:27

  Tämä oli ensimmäinen lukemani uutinen tästä muslimien ilosta.

  Median pitää kertoa ihmisten kokemista iloista ja suruista. Ei saa olla niin, että muslimin ilo on jotenkin halveksuttava, että siitä ei saa kertoa, että muslimit ovat jotain pohjasakkaa siellä omissa lähiöissään, että iloitkoot siellä, omiensa keskuudessa ja omia ilojaan. Ei.

  Kiitos ExtraUutiset!

  Vastaa
 8. Jones
  19.4.2019 10:25

  Jo palo olisikin tuhopoltto, niin sitä ei kerrottaisi, sillä se saattaisi suututtaa jotkut. Tässä valtioiden ja median linja nykyään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top