Ns. kansalaisjärjestö jäi kiinni ISIS-naisten salakuljettamisesta al-Holista Turkkiin (VIDEO)

Islamistisen terroristijärjestön ”mustat lesket” näyttävät pääsevän vaivatta pois Koillis-Syyrian paikallishallinnon ylläpitämästä al-Holin (al-Hawl) internointikeskuksesta. Aiemmin kerroimme Turkin tiedustelupalvelun sekaantuneen karkaamiseen, uusi tieto Syyriasta nimeää pakolaisia avustavan järjestön salakuljettajaksi.

Syyriassa ja Irakissa sotilaalliseen alakynteen joutunut ”islamilainen valtio” IS (ISIS) siirtää par’aikaa propagandantuottamis- ja rekrytoimis-osastojaan Pohjois-Eurooppaan, vaikka jatkaa yhä terrori-iskujaan Lähi-Idässä. Äskettäin saapui Suomeen henkilöitä, joilla on ollut tehtäviä IS:n eurooppalaisiin suuntautuneissa toimissa, mm. nettipropagandassa. Arvoituksena on pidetty, miten nämä henkilöt on saatu kurdihallinnon ylläpitämiltä leireiltä Turkkiin, jossa suomalaiset viranomaiset ovat ottaneet heidät huostaansa. Tuore tieto Syyriasta kertoo NGO-organisaation (vapaaehtoisen avustusjärjestön) osallistuneen terrorismi-epäiltyjen salakuljettamiseen.

Moldovan passin omaavien mustien leskien tapauksessa, josta jo uutisoimme, paljastui salakuljetustavaksi säiliöauton tankkiin rakennettu kammio, jossa ”ISIS-vaimot” lapsineen piileskelivät yli tuhannen kilometrin matkan al-Holista Turkkiin. Koillis-Syyriassa on tieverkosto, mutta eri asevoimat, kurdien SDF, Damaskoksen hallituksen komentama virallinen Syyrian armeija SAA, amerikkalaiset, venäläiset ja turkkilaisetkin pitävät tarkastuspisteitä ja saattavat estää liikenteen omien kriteeriensä mukaan. Silloin ei tullut julki, kenen autolla liikuttiin, mutta uutisessa kerrotussa epäonnistuneessa tapauksessa auto oli norjalaisen kansalaisjärjestön. Sellaisella onkin hyvät mahdollisuudet harhauttaa tiesulkujen sotilaita.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto on ollut Syyriassa sotarikos-epäilyjen perusteella vangittujen Suomen kansalaisten suhteen sekä hyvin aktiivinen että hyvin salaperäinen. Suomeen palautettiin viime vuoden joulukuussa orpolapsia, jolloin yhteistyökumppanina oli Koillis-Syyrian itsehallinto, siis kurdiviranomaiset, ja toiminta oli niin julkisuudenkestävää, kuin ministeri Haavisto vain osasi. Viimeksi Suomeen palautettujen naisten ja heidän jälkeläistensä tapauksessa julkisuuteen kerrottiin vain, että Suomen edustajat olivat Turkin rajalla vastassa tulijoita. Miten al-Holista päästiin Turkkiin, se salattiin.

Salaisuuden verho saattaa väistyä, kun Syyriassa on edetty terroristien toimien tutkinnoissa. Syyrialais-lehti kertoo myös al-Holiin päätyvän runsaasti rahaa IS:n sisäpiirin naisille.

Kurdihallinto on joutunut palauttamaan osan al-Holia vartioineista sotilaista SDF:lle, yleistilanteen takia Turkin hyökättyä Syyriaan viime lokakuussa. Leirin vartiointiin on siis niukasti resursseja, ja IS:n kannattajat aiheuttavat päivittäin ylimääräistä vaivaa. NGO-järjestöt ovat ottaneet osan ylläpidosta vastuulleen, mutta niiden läsnäolo onkin aiheuttanut riskejä, ja mahdollistanut mm. Pohjoismaissa olevien IS:n solujen yhteydenpidon leiriläisiin, rahoituksen päätymisen vangituille, ja nyt käsitellyt karkuretket.

Lisää luettavaa:

Musta leski lapsineen palautettu al-Holista Moldovaan Turkin avulla, kuka toi sieltä ”suomalaiset”?

Suomessa asuvat kurdit arvostelevat ulkoministeriön toimia al-Holin tapauksessa: ”Mustat lesket” ovat tekijöitä, eivät uhreja

1 Comment

  1. pöh
    27.7.2020 20:09

    Roska-auto voisi toimia paremmin jos päällä on jätesäkki.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top