Nuuskamiehelle tuomio tänään lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ja tupakkalaki-rikoksesta, etc.

Helsingin käräjäoikeus on 8.2.2019 antamallaan tuomiolla tuominnut Mika Kallion yhteiseen 3 vuoden 10 kuukauden vankeusrangaistukseen useista lasten seksuaalisista hyväksikäytöistä ja seksuaalipalvelujen ostamisesta ja ostamisen yrityksistä nuorilta. Myös sotilasarvo on tuomittu menetetyksi.

Lisäksi Kallion syyksi on luettu sukupuolisiveellisyyttäloukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitorikos, tupakanmyyntirikos, alkoholirikos sekä talousrikoksia. Juttukokonaisuus on käsittänyt yhteensä 98 Kallioon kohdistunutta rangaistusvaatimusta, joista 17 on hylätty.

Pääkäsittely on kestänyt yhteensä 12 päivää. Pääkäsittely on toimitettu ilman yleisön läsnäoloa ja asiassa on määrätty oikeudenkäyntiasiakirjojen ja asianomistajien sekä heidän vanhempiensa henkilöllisyyden salassapidosta.

Asiassa on ollut 28 asianomistajaa ja teot ovat ajoittuneet 23.1.2016 ja 5.2.2018 väliselle ajanjaksolle. Käräjäoikeus on rangaistusta seksuaalirikosten osalta mitatessaan ottanut koventamisperusteina huomioon vastaajan rikollisen toiminnan suunnitelmallisuuden sekä aikaisemman rikollisuuden. Sen sijaan käräjäoikeus ei ole ottanut lieventävänä seikkana huomioon asian saamaa julkisuutta.

Kallio on tuomittu suorittamaan 22 asianomistajalle kärsimyskorvauksia yhteensä 24.000 euroa. Asiassa on ollut kysymys laajasta rikoskokonaisuudesta, jossa vastaajan syyksi luettujen seksuaalirikostenkohteena on ollut 22 alaikäistä, pääosin 14 – 15-vuotiasta poikaa.

Kallio oli päässyt keskusteluyhteyteen alaikäisten asianomistajien kanssa myymällä ja luovuttamalla näille nuuskaa sekä alkoholia. Kalllio oli vähitellen rakentanut luottamuksellisen suhteen asianomistajiin ja johdatellut näitä seksuaalisten aiheiden pariin.

Käräjäoikeus on katsonut Kallion käyttäneen hyväkseen sitä, että asianomistajat olivat suostuneet keskustelemaan hänen kanssaan seksuaalisista asioista voidakseen ostaa tältä nuuskaa.

Seksuaalipalvelujen ostamista ja ostamisen yritystä koskevissa teoissa Kallion on näytetty antaneen tai luvanneen antaa rahaa tai ilmaista nuuskaa asianomistajille esimerkiksi siitä, että asianomistajat itsetyydyttäisivät vastaajan nähden, kuvaisivat itsestään seksivideon tai lähettäisivät kuvan sukupuolielimestään.

Käräjäoikeus on katsonut, että yli 30 vuotta asianomistajia vanhemman vastaajan on täytynyt viestien ja keskustelujen seksuaalisen sisällön, sävyn ja henkilökohtaisuuden perusteella ymmärtää menettelynsävahingollinen vaikutus lapsen kehitykseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top