NYPD taistelee väkivaltaa vastaan julkisuuden avulla: Twiitti brutaalista ryöstöstä

Eilen tapahtunut nuoreen tyttöön kohdistunut väkivaltainen ryöstö Brooklynissa New Yorkissa sai poliisiupseerin tuomaan julkisuuteen harvinaisen väkivaltaisen videon rikoksesta. Tekijät on jo tavoitettu, ja he olisivat ikänsä puolesta suojattuja leimaavalta jukisuudelta, mutta poliisiupseeri Jeffrey Maddrey päätti tuoda videon julkisuuteen: Varoittaakseen newyorkilaisia kaupungin kaduilla vallitsevasta tilanteesta, ja vedotakseen yhteisöön: Tätä ei voida sallia.

Video on hyvin väkivaltainen, luottakaa sanalliseen kuvaukseen. Sen katsominen ei ole välttämätöntä.

Tällä vastenmielisellä videolla ryhmä koululaisia hyökkää 15-vuotiaan tytön kimppuun, ja vahingoittaa häntä pahasti. Yksi nuori mies ottaa lenkkarit tajuttoman uhrin jaloista. Teini-ikäinen uhri on sairaalassa toipumassa. Me EMME VOI sallia tällaista käyttäytymistä yhteisössämme, kirjoittaa NYPD:n Patrol Borough Brooklyn Northin Apulaispäällikkö Jeffrey Maddrey, virallisella NYPD:n twitter-tilillään.

Lyhyesti: Nuorella tytöllä on uudet kiinnostavat lenkkarit, ja samanikäisistä pojista koostuva jengi päättää ottaa ne. Tytön kimppuun käydään joukolla, ja jokainen osallinen toteuttaa itsetehostustaan potkaisemalla ainakin kerran jo tajutonta uhria. Uhri joutuu sairaalahoitoon. Väkivalta on rikoshyötyyn nähden suhteetonta, eikä uhrista ole vastusta ryöstäjille. Väkivaltaa jatketaan vielä uhrin ollessa maassa tajuttomana.

Tässä oli tilanteen kuvaus. Seuraava kysymys on, kuinka yleistä on näin raaka ja tarkoitukseton väkivalta?

Joudumme toteamaan, että ”löyhiä kaveripiirejä”, joissa väkivaltaisuus antaa sosiaalista nostetta ja ns. respektiä, on ilmaantunut paljon lähemmäskin kuin New Yorkin Brooklyniin. Ilmiön juuria tarkastellaksemme joutuisimme paneutumaan nuorisoviihteen trendeissä tapahtuneisiin muutoksiin viimeisten vuosikymmenten ajalta, sosiaalisiin oloihin ja myös kulttuurisiin seikkoihin. Tähän meillä ei ole nyt aikaa.

Miksi newyorkilainen musta poliisi tuo näin radikaalilla tavalla keskusteluun rikoksen, jolla on selvästi tunnistettava etninen ulottuvuus, -ja näin altistaa itsensä pinnallisesti asioita ymmärtävien mutta sitä ärhäkkäämpien henkilöiden parvihyökkäykselle? Oletamme, että hän on saanut usein ja paljon palautetta koululaisten vanhemmilta, omaan yheisöönsä kuuluvilta ihmistä.

Jeffrey Maddrey kokee olevansa vastuussa heille, ja virkavalalleen. Ei yleistä keskusteluilmapiiriä ja mediaa hallitseville trendien seurailijoille, joilla on oma sapluunansa helposta paheksumisen kohteesta. Maddrey menettelee tässä ainoalla oikealla ja moraalisella tavalla.

Valitettavasti olemme joskus joutuneet näkemään, täällä Suomessa, vastuuvirkamiesten julkisia esiintymisiä, joissa poliittista korrektiutta noudattaen lakaistaan maton alle ongelmia, jotka voivat olla fataaleja yksittäisille rikosuhreilla, ja tuhoisia kokonaisten asuinalueiden ilmapiirille. Itsepetos ja valehtelu voi olla vaarallista pidemmän päälle myös yhteuiskuntarauhalle.

Toivonkin koululaisten turvallisuudesta vastuullisten henkilöiden tutkivan tarkasti Jeffrey Maddreyn kertoman. Se on suunnattu juuri heille.

Miten Brooklynin eilinen tapaus jatkui. NYPD:n twiittejä:

3 Comments

 1. ro
  7.3.2020 18:00

  Tuollaista käyttäytymistä on kyllä havaittavissa karvaisten tummenpien …. joukossa.

  Vastaa
 2. jani
  8.3.2020 00:39

  … Taisi tyttö olla väärän värinen?
  Ne on ihan samanlaisia kuin mekin. Kuka tahansa voisi kuvitella valkolaisten käyttäytyvän samoin.

  Vastaa
 3. timo
  8.3.2020 01:36

  Missä (n-sana poistettu) siellä ongelma.
  Henkilökohtainen kokemukseni vastaa hyvin pitkälle tuota sanontaa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top