Nyrkki muuttui rukkaseksi

Pääministeri Sanna Marin ilmoitti tänään valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa, että hallitus perustaa heti ”operaatiokeskuksen”,johon ns. käytännön murheet menevät valittömästi nopeasti reagoitaviksi.Tarkoituksena on mm.se, että saumaton yhteistyö viranomaistahojen kanssa toteutuu.

Tasavallan Presidentti ehdotti viime viikolla jokseenkin tällaista elintä,jota hän nimitti ”nyrkiksi”. Hallitus kuitenkin pääministerin johdolla kohteliaasti kieltäytyi vetoamalla mm.ylimpien valtioelinten välisiin perustuslaillisiin velvollisuuksiin ja oikeuksiin ja katsoi,että presidentillä ei niitä tässä tapauksessa ole.

Nyt kuitenkin tuo ”nyrkki” tulee vai tuleeko ”rukkanen” vai ”rautanyrkki”,se selvinnee lähipäivien ja viimeistään lähiviikkojen aikana.

Yle politikoi hallituksen hyväksi

Yle kiistää sen,että kysymyksessä olisi jokseenkin sama aasia kuin Niinistön esittämä ”nyrkki”. Syy näyttää olevan se,että yritetään saman tien häivyttää, että em. kaltaisen ryhmän perustaminen olisi ollut Niinistön aloite ei,vaan yht äkkiä siitä onkin tullut ihan uusi asia,uusi idea.

Totta kyllä Yleisradio on nk. eduskunnan yleisradioyhtiö mutta,kun hallitus nojaa nykyisen edyuskunnan enemmistöön niin se tavallaan on hallituksen radio- ja televisioyhtiö,ei tasavallan presidentin – ja hyvä niin- mutta tässä tapauksessa jokainen näkee ja kuulee,että kysymys on Yleisradion asettumisesta viher-vasemmistohallituksen puolle nimenomaan kokoomustaustaista tasavallan presidenttiä vastaan.

Lentokenttäsekoilusta syy ja peruste ”lapasen” pwerustamiseen

Kun hallituksen ja pääministerin ilmeisen heikko itsetunto ei antanut periksi tunnustaa tasavallan presidentin jo alunperin oikeaksi ja tarkoituksenmukaiseksi esittämän idean hyväksymistä otettiin ”apuun” Helsinki- Vantaan lentokenttäsekoilu.

Syy on sinällä oikea mutta ei ainoa, niin kuin aiemmin on käynyt selväksi.

Helsinki-Vantaallahan ei ollut minkäänlaista järjestystä suhteessa koronvastaiseen taisteluun moneen viikkoon vaan ihmiset tulivat ja menivät miten sattui ilman minkäänlaista kontrollia ja syyksi havaittin lopulta se,että mukana oli aivan liian monta vastuuministeriötä ja muuta keskeistä toimijaa kuten esimerkiksi sisäministeriö,ulkoministeriö ja Finnavia.nyt ne pakotetaan toimimaan kontrolloidusti ja niin,että on selvät säännöt joiden mukaan toimitaan ja niistä tiedotetaan niin,että viesti menee perille nopeasti kaikille toimijoille ja matkustajille.

Taas hallitus on myöhässä

Vai onko ? se jää nähtäväksi.Nimittäin, kun hallitus on nyt taipunut siihen mihin presidentti yritti sitä vääntää mutta viikon verran myöhässä niin kuin kuin lähes kaikissa muissakin päätöksissään niin kävi taas tässäkin eli jos ”nyrkki” olisi päästetty ”heilumaan” jo viikko sitten niin me jo nyt tietäisimme sen toimista ja tuloksista koronan eli covid 19 tappajaviruksen taltuttamisessa.

2 Comments

 1. Maan parasta ajatteleva
  2.4.2020 10:00

  Mikä eniten ihmetyttää on Suomen tietojen salaaminen. On laaja tiedoston keräily https://www.worldometers.info/coronavirus/
  jossa on terveystietoja eri maiden koronavirus tilanteesta. Kummallista on Suomen sijainti Venäjän, Panaman ja Perun tapaisessa joukossa, joista ei tarkkoja tietoja ole. Tuntuu, että Suomen tiedot tilastoon pääsevät median kautta eikä virallista tietä, kuten Ruotsi, Tanska, Norja ym. tiedotuksessa kehittyneet maat. Vaarana on, että Suomen tilanne onkin Ruotsin luokkaa, mutta se pidetään salassa.
  Olisiko jonkun kansanedustajan otettava asia esille?

  Vastaa
 2. Nyt mitataan mielenterveyttä
  2.4.2020 14:22

  Sannan ministerikausi on mennyt täydellisesti tumputtamiseksi. Sillä kai se peläystyi Saulin nyrkki-ehdotusta. Silloinhan olisi kaikille ollut selvää että Sauli ja muut setämiehet johtavat maata ja Sanna on vain niiden tahdoton räsynukke. Nyt Sanna pääsi ehdottamaan tämän rukkasen perustamista omana ideanaan ja ainakin omasta mielestään säliytti kasvonsa eikä joutunut naurun alaiseksi.

  Saas nähdä siinä vaiheessa kun uusi pääminiseri ja uusi hallitus nimitetään, että jääkö meidän sice-girlsit, tai huulipunahallitus, toooodella pitkälle sairaslomalle. On meinaan vaara että kun kaikki nauraa ja nostaa kerta toisensa jälkeen tehdyt mokat julkisuuteen, sitä ei kestä psykopaateinkaan politikko.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top