Nyt se on julistettu: Maailmanlaajuinen hätätila

WHO:n pääjohtajan Tedros Adhanom Ghebreyesuksen koollekutsuma 15 asiantuntijan hätäkomitea julisti maailmanlaajuisen hälytyksen, kun useita virusinfektioita tavattiin henkilöillä, jotka eivät ole äskettäin käyneet Kiinassa.

Tänään julistettu hätätila on kuudes tapaus WHO:n olemassaolon aikana, kun tämänkaltaiseen toimenpiteeseen ryhdytään: H1N1-influenssa 2009, Ebola Länsi-Afrikassa 2014 ja Ebola Kongon demokraattisessa tasavallassa 2019. Polio on aiheuttanut hätätilan vuonna 2014 ja zika-virus vuonna 2016.

Tämänkertaisen viruksen tilapäinen nimitys on 2019-nCoV, tai Wuhan-virus.

Ihmisestä ihmiseen tapahtuneita tartuntoja on havaittu mm. Saksassa, Japanissa, Yhdysvalloissa ja Vietnamissa. Kuolemantapauksia tiedetään olevan tähän mennessä 170, ja tartuntoja 8000, viimeisen tiedon mukaan 20:ssa eri maassa. 90% tapauksista on Kiinassa.

5 Comments

 1. Jaaha
  30.1.2020 23:18

  Suomessa yhä pimitetään vahvistettujen toipuneiden määrä. Se on pieni, paljon pienempi kuin kuolleiden. Kuolemien osuus kuitenkin laksetaan suhteessa sairastuneisiin… tämä on vähintään harhaanjohtavaa.

  Vastaa
 2. Jaaha
  30.1.2020 23:25

  Tässä pari päivää vanha twiitti tohtori JF Gariepyltä joka seuraa tilannetta jonkun julkisen tietokannan kautta. Harmi etten löydä uudempaa.

  J.-François Gariépy
  ☣️
  @JFGariepy
  ·
  Jan 28
  Wuhan Coronavirus update:

  4,474 cases confirmed
  107 Deaths
  63 Confirmed Recovery

  Vastaa
 3. ro
  30.1.2020 23:44

  JEE JEE.!! Viimeinkin on tätäkin taas ooteltu.Eivät äskettäin ole remunneet kiinassa,mutta silti saivat viiruksen.Huono tsäkä (mitäs läksit). Mualiman loppukon on tuloillaan?

  Vastaa
 4. Jaaha
  31.1.2020 23:51

  Vahvistettujen toipuneiden määrä ylitti ensimmäistä kertaa tänään 31 päivä kuolleiden määrän. 213 kuollutta ja 222 toipunutta.
  https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
  On mahdollista, että toipuneet raportoidaan vähän enemmän jälkijunassa. Saksassa parantuneita ei esim ole raportoitu tuohon, ehkä siksi, että heitä tutkitaan ja heillä on toipumisesta huolimatta havaittavissa virus… ja se siis ilmeisesti on tarttuva sekä ennen oireita että vielä toipumisen jälkeenkin ainakin jonkin aikaa. On myös mahdollista, että tauti on vakavampi keskinmäärin etnisesti kiinalaisilla kuin esim. niillä joilla on eurooppalaisten perimän mukainen immuuni järjestelmä. Varsin mielenkiintoisia asioita joita Suomen mediassa ei pohdita.

  Vastaa
 5. Sematiikkaa
  2.2.2020 11:43

  Aina kun katsotte ympärillenne niin katsokaan sematiikkaa. Eli muotoja, värejä, toistumia jotka toistuvat mm. rakennusarkkitehtuurissa, logoissa, vaatteissa jne jne jne.

  Kun nyt katsotten tätä WHO:n logoa niin mitä siitä voitte havaita? Taivaan sininen väri, mutta kenenkäs väri se on? Sitten, kaksi akaasian oksaa, millekkäs ärjestöille on akaasia ja sen kaksi oksaa tärkeitä? Akaasian oksissa on 13 lehteä, millekkäs järjestölle 13 on pyhä luku? Maapallossa on neljä sektoria (pyramidi), mitkäs neljä eri taloutta maapallolla on ja mikäs järjestö haluaa hallita niitä? Sektoreissa on 32kpl ja keskipiste on 33:s, milekkäs järjestölle 33 on pyhä luku, mikä järjestö jakautuu 33 askeleesen ja kuka on se joka on 33-tasolla eli maapallon keskipisteenä? Kuka hallitsee maapalloa? Symbolissa on myös käärme joka kuvaa… mitä? Ja vaikka ihmiset eivät ymmärräkkään niin dollarissa on myös käärme, mutta se vain modifioitiin, niin että mitäs yhteistä näillä on?

  Ja eikun katsomaan maailmaa uusin silmin. Rakennukset, musavideot, käsimerkit, vaatteiden muodot, laukut, ajoneuvojen logot, tuotteiden logot jne jne jne Ja ymmärrät ketä tuet ostoksissasi ja ketkä hallitsevat. Montako ruusua on luterilaisen kirkon alttarikehyksissä? Mikä symboli on ylimpänä?

  Mitä nyt voit päätellä Unicefin ja YK:n logoista?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top