Nyt sitten moskeijan johtaja syyttää Mossadia Uuden-Seelannin joukkomurhasta

Christchurchissa Uudessa Seelannissa paikallista moskeijaa johtava Majid E Umar Ahmed Bhamji syyttää Israelin tiedustelupalvelua Mossadia joukkomurhan järjestämisestä moskeijassaan. Tekijä, Brenton Tarrant, otettiin kiinni paikalta, ja poliisin käsityksen mukaan hän oli toiminut yksin, ja omasta aloitteestaan. Nyt moskeijan edustajalla on muuta tietoa?

Moskeijan puheenjohtaja Bhamji esitti väitteensä Aucklandissa, Aotea aukiolla, pidetyssä kokoontumisessa. Viime päivinä on nähty monenlaisia mielenilmaisuja, joissa uusseelantilaiset ilmaisevat myötätuntoa maan islamilaisille asukkaille mm. käyttämällä huivia uskonnolliseen tapaan. Kyseinen tilaisuus näyttää olleen jotain tähän liittyvää.

Bhamji julisti siis, että ”juutalaiset ovat kaiken takana”, ja varmaan syyllisiä moneen muuhunkin asiaan, joita hän ei samassa yhteydessä luetellut. Hänen puheensa sattui Suomessa käytävän keskustelun kannalta juuri sopivasti, sillä aivan äskettäin eräät paikalliset mielipidevaikuttajat täällä ovat muistuttaneet #salaliittoteorioista, jotka saattavat toimia väkivaltaa lietsovasti. Esimerkki tulikin kuin tarjottimella, ja erinomaisella ajoituksella.

”Konspiraatioteoriat ovat vaarallisia valheita”, kertoo Uuden Seelannin juutalaisen konsiilin tiedottaja Juliet Moses News Hub:lle. ”Ne aiheuttavat juutalaiselle yhteisölle suuren vaaran.”

Moses muistuttaa rasismin ja antisemitismin vaaroista tämänkaltaisten väitteiden yhteydessä. Jos Mossadin arvostelu on sitä, Bhamji menee esityksessään vielä pidemmälle. ”Mossad on kaikkien tämänkaltaisten tapausten takana”, julistaa Bhamji, esittämättä kuitenkaan mitään todisteita spekulaatiolleen.

28-vuotias Australian kansalainen Tarrant on, ainakin toistaiseksi, ainoa epäilty 15.03. tapahtuneesta joukkomurhasta, jonka uhreista on menehtynyt 58. Uuden Seelanni pääministeri, Jacinda Ardern, on ottanut vahvasti kantaa maan muslimiyhteisön puolesta, ja näkee heidät oikeudettoman väkivallan viattomina uhreina. Kuitenkin kaksi Christchurchin moskeijan seurakuntalaista on saanut surmansa Lähi-Idän sotakentillä, äärijärjestön riveissä.

Todellisuus ei siis olekaan niin yksinkertainen, että sopisi kaikkein pelkistetyimpiin sapluunoihin, ja kaikkein mustavalkoisimpiin maailmankuviin. Jos tarkastelemme ilmiötä vihapuhe, kuulimme siis sitä juuri niiden suista, jotka aivan hetki sitten oli paikallisen pääministerin sanoin kuvailtu vihapuheen kohteiksi, joita ei voi mieltää aggressiivisiksi ja kostonhimoisiksi toimijoiksi.

Uuden Seelannin juutalaisyhteisö on nyt ilmaissut oman huolensa: Heidät on maalitettu ja syyllistetty, ja milloin seuraa kosto, kysyy juutalaisyhteisön edustaja. Myös eurooppalaiset on mainittu tulevina koston kohteina ääri-islamistilla alustoilla.

Mossad on islamistisessa retoriikassa se arkkipaha, jota ainakin teeskennellään nähdyn kaikkialla, ja jolla kaikki omat vastoinkäymiset selitetään. Toki se on syyllistynyt arveluttaviin tekoihin ulkomailla, muttei kuitenkaan ehdi kaikkialle? Bhamjin ”ollaan-kaikki-uusseelantilaisia” -katukokouksessa esittämä väite Israelin tiedustelun osallisuudesta Christchurchin välikohtaukseen on siis mitä ilmeintä kuvitelmaa.

Asiasta uutisoivat tänään:1 Comment

  1. Jussi
    29.3.2019 00:56

    N-Z massamurhaajan repussa oli vapaan median ja siellä näkemäni valokuvan mukaan ”Mustan Auringon Palvojien logo” kiinnitettynä. Tutkikoon kiinnostuneet itse ko. lahkoa ja päämajan sijaintia omalla vastuullaan. Olen itse vain 90% varma siitä missä ja minkä järjestön alla toimivat.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top