Nyt: Uusimaa on suljettu

Eduskunta teki tänään klo. 22:39 historiallisen päätöksen Uudenmaan maakunnan eristämisestä muusta Suomesta virustartuntojen pysäyttämiseksi.

Uudellamaan läänin rajoilla lähituntien aikana nähdään poikkeuksellisia näkymiä. Teitä suljetaan ja ihmisiä estetään tarpeettomasti liikkumasta Uudeltamaalta tai Uudellemaalle. Liikenteeseen kohdistuvat tarkastukset ovat jo alkaneet.

Tsekpointteja maanteiden varsilla tulee olemaan 30-40, ja niillä valvovat poliisit. Poliisi on viranomainen, joka ratkaisee saatko ylittää maakunnan rajan vai et.

Puolustusvoimat antaa poliisille virka-apua valvonnan onnistumisessa. Kuvassa sotilaspoliisit valmistautumassa lähtemään vika-avun antamiseen aiemmin päivällä.

Poliisi tarkastaa kaikki maakunnasta poistuvat ja maakuntaan saapuvat ajoneuvot.  Asukkaita kehoitetaan välttämään lähikontaktia toisiinsa, ja pesemään kätensä.

Puolustusvoimien kuvaa
Puolustusvoimien kuvaa.

Liikenneväylille asetettavissa suluissa on aina paikalla myös poliisi virka-apua antavien sotilaiden lisäksi.

Lento- ja rautatieliikennettä valvotaan tarkoituksenmukaisin keinoin. Junissa ja asemilla tullaan suorittamaan valvontaa, kuten myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla.  Vesialueiden valvonnasta huolehtii Rajavartiolaitos, poliisin virka-apupyynnön perusteella.

Yleistä tietoa ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin liikkumisrajoituksista poliisin verkkosivulla: https://www.poliisi.fi/koronaan_varautuminen/liikkumisrajoitukset

3 Comments

 1. Maan parasta ajatteleva
  28.3.2020 11:28

  Mitä tapahtuu, jos tiesululla tai merivartijoille kertoo hakevansa turvapaikkaa Suomesta? Minkälaiset ohjeet tästä on olemassa?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   28.3.2020 11:43

   Joo, hyvä idea: Menenkin hakemaan Uudeltamaalta turvapaikkaa, kun savolaiset kieroilee ja vainoo.

   Vastaa
 2. Talouskriisi koronaa tappavampi?
  28.3.2020 17:19

  USA:ssa on noussut jo ajatustrendi, että karanteenit taloudellisine vaikutuksineen on tappavampi kuin itse virus. Päättäjillä funtsinnassa paluu normaaliin elämään heti Pääsiäisen jälkeen.

  Paniikointia selvästi aiemmin kannattanut Dr Fauci:kin myöntää nyt liioittelun ja toteaa koronan riskien olevan vain pahanlaatuisen flunssan tasolla
  https://www.wnd.com/2020/03/dr-fauci-concedes-coronavirus-death-rate-like-bad-flu/

  On myös paljastunut, että paniikkia on ilmeisesti lisätty tarkoituksella keinotekoisella pulalla, pitämällä hoitotarvikkeita/laitteita piilossa käyttämättä. Käyttämätöntä hoitokamaa alkoi ”yllättäen”, löytyä kun tarvikkeiden rohmuaminen ja panttaus sai rikosluokituksen.
  https://youtu.be/V6jfrDR9oaQ?t=78

  Samalla kun jotkut tunnetut globalistien eliitissä ovat jo pitkään haaveilevat pakkorokotuksista ulkopuolisten massoille, ei aiemmista aineista vuotaneet raportit anna aihetta hurraamiseen. Aiemman piikityksen havaittu mm. päinvastoin nostavan koronankin riskejä.
  https://doctormurray.com/does-the-flu-shot-increase-covid-19-risk/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top