Ohjushälytys Israelissa Eshkolin alueella, IDF tuhonnut yöllä Hamasin tiedustelu-päämajan tai Al Aqsa-TV:n toimitalon

Iskujen vaihto on ollut kiivasta Israelin ja Hamas-järjestön hallitseman Gazan kaistan välillä. IDF:n antamien tietojen mukaan he ovat tuhonneet Hamasin tiedustelun päämajan, al Masdar (arabilähde) kertoo tuhotun TV-aseman. Eshkolin alueelle, aivan Gazan vieressä, on annettu tunti sitten ohjushälytys.

On näkynyt mainintoja myös IDF:n panssareiden siirtymisestä Gazan ympärille, mitä se merkinneekin. Israel on ilmoittanut torjuneensa osan Gazasta ammutuista ohjuksista, mutta suurin osa on pudonnut itsestään rakentamattomalle alueelle. Asutuskeskuksiin on myös tullut osumia. Kuolonuhreista on raportoitu sekä Gazasta että Israelista.

Päivitys: Al Masdarin mukaan ps-kalustoa on Gazan ympärillä, ja tilannetta voi kuvata joukkojen keskitykseksi. Al Masdar juuri äsken: Breaking: Israeli Army sends tanks to Gaza border, military operation looms.

Vielä kuva Al-Aqsa-TV:n tuhosta:

Katsojasta riippuen, kuva esittää joko vihapuheen torjumista tai sananvapauden loukkaamista.

Seuraamme tilanteen kehitystä.

Lue lisää: Al Masdar 12.11.2018: Israel Strike Gaza Killing 3 Hamas Respond With 200 Rockets.

4 Comments

 1. Lonkka
  13.11.2018 11:31

  Israelin soluttautujat tappoivat ensin 7 arabia Gazassa, mistä tämä lähti liikkeelle. Se olisi hyvä mainita nyt kaikissa tähän liittyvissä jutuissa. En ole kummankaan osapuolen puolella, mutta koitetaan edes tuoda totuus julki.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   13.11.2018 21:58

   Uutisoinneissa on mainittu kolmen Hamas-tyypin tappamisesta, ja siitä seuranneesta kostoiskusta. On nää ”jäsentenväliset” sotkuisia tuolla Lähi-Idässä. Nyt on kiinnostavaa, että johtaako tilanne maataisteluihin. Toivottavasti ei.

   Vastaa
   1. Lonkka
    14.11.2018 00:37

    Ennen kummankaan puolen ilmaiskuja, Israelin joukot kävivät siis siellä Gazan puolella. Tämä päättyi tulitaisteluun jossa kuoli yhteensä 8. 7 palea ja 1 israelilainen. Israel sanoo sen olleen tiedusteluoperaatio, mutta muualla sanotaan, että he kävivät salamurhaamassa jonkun Hamas-johtajan. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-46174912

    Vastaa
  2. marian
   15.11.2018 21:00

   Israelin sotilaat saivat tietää palestiinalaisterroristin oleskelupaikan. Tämä terroristi oli suunnitellut maanalaisia tunneleita, joiden ka utta terroristit tekevät
   iskuja Israelin puolelle, sieppaavat ja tappavat juutalaisia. He olisivat pidättäneet tämän ja ottaneet selvää näistä tunneleista. Niitä tunneleita on rakennettu EU:n ja muiden valtioiden avustusrahoilla, joilla on pitänyt auttaa palestiinalaisia asukkaita. Niihin on mennyt rahaa kymmeniä miljoonia dollareita. Juutalaiset sotilaat on räjäyttäneet kymmenittäin ,mutta niitä on edelleen paljon ja nämä terroristit kaivaa niitä kaikenaikaa lisää. He eivät löytäneet tätä tyyppiä ja joutuivat palaamaan takaisin mutta terroristi havaitsivat heidät ja alkoivat tulittaan, yksi juutalainen sotilas kuoli ja toinen sai vakavan osuman. He joutuivat hälyttään apua ja Israelin hävittäjä ampui ja siinä kuoli muistaakseni 7 terroristia. Katsokaa TV7 Israelin uutisia ma-pe klo 21.00. Niistä saatte luotettavaa tietoa. Suomen media syyllistää kaiken aikaa Israelin, vaikka he vain puolustavat omaa kansaa. Suomen hallituksen pitäisi puolustaa meitä suomalaisia, mutta me emmeole nyt puolustamisen arvoisia. Katsokaa muitakin Israeliin liittyviä ohjelmia sieltä TV7. Se on hyvä maa. He ovat auttaneet paljon palestiinalaisia vaikka hamas yrittää tuhota Israelin. Myös Syyrialaisia he ovat auttaneet, vaikka valtamedia ei siitä kerro.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top