Ohjusvene Hamina palaa operatiiviseen käyttöön

Puolustusvoimien Logistiikkalaitos luovutti 11.12. Merivoimille toisen elinkaaripäivitetyn Hamina-luokan ohjusveneen.

Sarjan toisena peruskorjattuna aluksena ohjusvene Hamina palaa Merivoimien operatiiviseen käyttöön pikavauhtia. Peruskorjauksessa on parannettu erityisesti alusten vedenalaisen sodankäynnin kykyä mm. torpedojen ja syvyytettävän kaikuluotainjärjestelmän (VDS – Variable Depth Sonar) avuilla. Päivitystyö jatkuu vielä ensi vuodesta alkaen ilmatorjuntakyvyn ja pintatorjunnan osalta. Luokan ensimmäinen elinkaaripäivitetty alus, ohjusvene Tornio vastaanotettiin Merivoimien käyttöön tammikuussa.

Koronarajoituksiin sopeudutaan – hanke etenee ohjusvene Hankoon

Merivoimat on hyödyntänyt hanketoiminnassa merkittävän määrän sekä kaupallisia kumppanuuksia että materiaaliyhteistyötä Ruotsin kanssa. Vallitseva koronatilanne on aiheuttanut hankkeelle ja sen henkilöstölle merkittäviä ja osin ennakoimattomia sopeutumistarpeita.

Hankkeeseen osallistuva henkilöstömme on venynyt näihin erityisvaatimuksiin erinomaisella tavalla. Henkilöstön turvallisuus on kyetty varmistamaan ja materiaaliprojekti on saatu etenemään alushenkilöstön ammattitaitoisella otteella. Sen tuloksena saamme käyttöömme jälleen yhden erittäin iskukykyisen ja modernin aluksen, Merivoimien komentaja, kontra-amiraali Jori Harju kehuu.

Seuraavaksi peruskorjauksesta valmistuu ohjusvene Hanko ensi vuoden puolella. Tulevien Pohjanmaa-luokan korvettien ohella Hamina-luokan ohjusveneet muodostavat Merivoimien merellisen operaatiokyvyn rungon 2030-luvulla. Ohjusvene Hamina merivastaanottokokeissa marraskuussa 2020. Päivitetyt Hamina-luokan ohjusveneet ovat erittäin suorituskykyisiä ja monipuolisia aluksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top