Oikeusministeriön antirasistinen kampanja – Suomenruotsalaisten juoni ruotsalaisen kolonialismin ylläpitoon?

Antirasismi on Suomeen pyytämättä maahantuotu pseudotieteellinen ajatussommitelma, joka on kuollut ajatus jo syntyessään. Se on Amerikan vasemmiston retoriikkaa, jo argumentoitu kumoon ideologisesti naiivina, loogisesti kehäpäätelmänä. Oikeusministeriö toteuttaa hallituksen suvaitsemattomuuspolitiikkaa, antirasismia, RKP:n eduksi, samalla mahdollisesti syyllistyen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Oikeusministeriö, ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (RKP), ovat lanseeraamassa Suomeen käsitettä ”antirasismi” (1, 2). Kyseessä on pseudotieteellinen konsepti, joka itsessään on rasistinen. Se pohjautuu amerikkalaisen neomarxilaisen vasemmiston antiamerikkalaiseen retoriikkaan, jossa yritetään huiputtaa ihmisiä hyväksymään dualismi – olet joko antirasisti tai rasisti – välimuotoja ei ole!

Kuten kaikissa neomarxilaisissa teorioissa, ideana on lisätä ihmistenvälistä vastakkainasettelua, ei vähentää sitä. On sortajat ja sorretut.
On syytä purkaa tämä syllogismi heti kättelyssä. Sillä välimuotoja on. Pahempaa – antirasismi on rasismia!

Mainio pohdinta aiheesta on Bret Weinsteinin ja hänen puolisonsa Heather Heyingin podcastissa DarkHorse (3).

Bret Weinstein tuli maailman tietoisuuteen Evergreen-collegea koskevan skandaalin yhteydessä (4, 5). Evergreen sijaitsee liberaalissa Olympiassa, Washingtonin osavaltiossa USA:ssa, Koska jotain oli sorrettu joskus jonkun toimesta, ”poissaolopäivänä” (day of absence), valkoisten opettajien ja oppilaiden tuli pysyä poissa kampukselta.
Weinstein kieltäytyi tästä, koska piti tätä rasistisena – joku ei saa tulla töihin ihonvärinsä takia – ja joutui heti USA:n alt-left’n maalitauluksi.

Huolimatta siitä, että hän on juutalainen, oli hän natsi! Eräs vihreätukkainen Evergreenin opiskelija sanoi haastattelussa, että ”hän, ja hänenlaisensa natsit, tulisi kylvää juuriltaan kuin rikkaruohot (weed out).” Mikään kulttuuri maailmassa ei koskaan ole tuottanut niin paljon juutalaisia natseja, kuin nykypäivän USA.

Anna-Maja Henriksson haluaa kitkeä juutalaiset rikkaruohot?

Weinstein ja Heying biologeina lähestyvät aihetta ”rasististen koirien kautta” (6). He toteavat, että rasistiset koirat ilmiönä ovat totta. Tieteellisesti on osoitettu, että koirat eivät synny rasisteiksi, mutta voivat oppia rasisteiksi, ei niinkään opettamalla, vaan reagoimalla omistajiensa rasismiin, tietoiseen tai tiedostamattomaan, mikä laukaisee suojelureaktion. Sama ilmiö havaittiin niin valkoisten kuin mustien koirilla.

Vaikka näin on, niin vain harva koira on rasisti. Eikä ole edes niin, että koira on rasisti. Sen omistaja on rasisti, tai pelkää vieraita ihmisrotuja, mihin koira reagoi. Mutta kuten kaikki tietävät, valtaosa koirista ei ole rasisteja. Ovatko ne antirasisteja?

Eivät! Koirat eivät ole rasisteja. Voiko koirasta tulla antirasisti? Weinstein ja Heying pohtivat, että teoriassa saattaisi olla niin, mutta he eivät sano, että koska antirasismi on rasismia, niin silloin mekanismi, jolla koirasta tulisi rasisti.

Ihminen ei myöskään synny rasistiksi. Joistain ihmisistä tulee rasisteja. Suurimmasta osasta ei. Tämän vuoksi on täysin perusteltua sanoa, että en ole rasisti – enkä antirasisti. Jos joku sanoo ”valitse puolesi!” – sano selkeästi kantasi. Voit olla rasisti, tai olla olematta.

Antirasistin konsepti on alt-left-retoriikkaa

Voit myös sanoa painostettuna olevasi antirasisti. Silloin kannatat myös antifasisteja, eikö? Jos kannatat antifasisteja, niin etkö myös kannata kommunistejakin (jotka ovat, määritelmän mukaan fasisteja, mutta vaikka kannatatkin vasemmistofasismia, olet silti antifasisti)? Tulee ymmärtää se, että antirasistin konsepti on vain silkkaa alt-left-retoriikkaa, ja sen voi huoletta jättää omaan arvoonsa. Vaihtoehtoja on enemmän kuin kaksi. Piste.

Oikeusministeriö ei – vielä – ehdottanut, että vain valkoiset voivat olla rasisteja. Jos Oikeusministeriö jatkaa linjallaan, on se vain ajan kysymys – antirasismin rantautuminenkin Suomeen oli vain ajan kysymys.

Antirasismin guruja ovat pitkälti pseudotieteelliset käärmeöljykauppiaat Ibram X. Kendi ja antirasismilla suvaitsevaisuuden nimissä rahaa tahkoava suvaitsevaisuuskonsultti Robin DiAngelo. Robin DiAngelo on valkoinen. DiAngelon mukaan kaikki valkoiset ovat rasisteja, syntyneet rasisteiksi. Mikä oikeastaan vie pois koko antirasismin pointin. Vaikka kuinka toitottaisit olevasi antirasisti, mutta olet valkoinen – olet rasisti. Heidän tarkempi käsittelynsä on tarpeetonta.

Ideologia, identiteetti ja uskonto

Antirasismi ei ole ajatus, joka on yleisesti hyväksytty, tai edes hyväksytty, edes USA:ssa, ei edes vasemmistolaisten mustien ajattelijoiden keskuudessa. Suosittua podcastia vetävä Coleman Hughes sanoo antirasismista, että se on ideologia, identiteetti ja uskonto. Siihen identifioidutaan. Puhuessaan antirasismista, hän kysyy osuvasti: ”Kuinka monta ihmistä tunnette, jotka identifioituvat antipedofiiliksi?” (7)

Ei kukaan hyväksy pedofiliaa, mutta kuka muodostaa itselleen identiteetin siitä, että on antipedofiili, ja kamppailee kaikki päivät aktiivisesti pedofiliaa vastaan. Hiippailee lastenkotien lähellä väijymässä mahdollisia pedofiilejä… Luultavasti on itse pedofiili, ihan siinä missä antifasisti on fasisti.

Hughes viittaa toiseen mustaan ajattelijaan, Columbia Universityn lingvistiikan professoriin, John McWhorteriin, joka kritisoi antirasismia, argumentoi, että (kolmannen aallon) antirasismi on uskonto, sillä on kaikki uskonnon muodot – perisynnistä alkaen – joka on syntyä valkoiseksi (8, 9).

Kolmannen asteen antirasismi

Tämä on pohjimmiltaan kaikkien woke-ideologioiden muoto, ja McWhorter niputtaa kolmannen asteen antirasismin woke-ideologioiden joukkoon. McWhorther ei kiellä, etteikö rasismia olisi, ei kukaan niin tee, mutta myös hän kuuluu systeemisen rasismin kieltäjiin. DiAngelon kirjasta, White Fragility, hän sanoo, että sitä voi käyttää tasapainottamaan heiluvaa pöytää asettamalla kirjan sen jalan alle (10). Hän puhuu koulutuksesta. Jos mustat pärjäävät huonommin koulussa kuin valkoiset, niin onko vika kokeessa? Onko koe rasistinen? Vai olisiko hedelmällisempää miettiä… Jotain järkevämpää?

On monta eri tapaa argumentoida sitä, miten ja mistä perspektiivistä antirasismi on rasistinen ideologia, koska sen määritelmä ja ilmentymät esiintyvät niin useassa eri muodossa, joista yksikään ei ole järkevä. Onkin helpointa lähteä antirasismin konseptista, joka pyörii rodun käsitteen ympärillä. Jos sinä jauhat sitä, pahempaa, hierot sen toisen kasvoihin, ruotsiksi kiljuen: ”du är rasist!”, miten luulette käyvän?
Rasismi a) vähenee vai b) lisääntyy?

Blogissa nimeltä Psychology and Life kirjoitetaan ajatusklassikosta pienestä vaaleanpunaisesta elefantista. Siinä sanotaan: ”Mitä ikinä teetkin, älä missään nimessä ajattele pientä vaaleanpunaista elefanttia. Vaikka mikä olisi – älä missään tapauksessa ajattele pientä vaaleanpunaista elefanttia! Ole anti-vaaleanpunainen elefantti! Älä ajattele sitä!!!” (11) Mitä ajattelet? -Pientä vaaleanpunaista elefanttia.

Kyseinen teoria pohjautuu ajatusten tukahduttamisen (thought suppression) konseptin alle (12). Sen ongelma on se, että siinä missä sitä oikein käytettynä voidaan käyttää esim. pakko-oireiden häiriön hoitoon, sillä on taipumus kääntyä ironisen prosessin teorian muotoon, itseään vastaan (13). Sillä luodaan pakko-oire ajatella pientä punaista elefanttia. Tai antirasismin ollessa kyseessä – rasismista jauhaminen kääntyy siihen, että alat kiinnittämään huomioon asiaan, mihin ei pitäisi kiinnittää huomiota. Tuo on savolainen. Tuo on varmaan joku turkulainen. Tuossa menee neekeri. Tuo on svedupelle!

Morgan Freeman tajuaa tämän. TV-haastattelussa häneltä kysytään mitä mieltä hän on mustan historian kuukaudesta (black history month). Hän vastaa (14):

 • ”Naurettavaa. Miksi minun historiani pitäisi typistää johonkin kuukauteen? Mikä sinun historiasi on? Mikä kuukausi on valkoisen historian kuukausi? Kerro.”
 • ”Olen juutalainen.”
 • ”Okei. Mikä kuukausi on juutalaisen historian kuukausi?”
 • ”Sellaista ei ole.”
 • ”Ah, miksi ei? Haluatko sellaisen?”
 • ”En, en.”
 • ”En minäkään. Enkä halua mustan historian kuukautta. Mustien historia on Amerikan historiaa.”
 • ”Kuinka pääsemme eroon rasismista, jos…”
 • ”Lopetetaan siitä jauhaminen. Minä en kutsu sinua ’valkoiseksi mieheksi.’ Sinä et kutsu minua’ mustaksi mieheksi’. Kutsun sinua nimelläsi, Mike Wallace.”

Siinä on kaikki totuus! Morgan Freeman, ja Denzel Washington (15) ovat parhaita esimerkkejä kuuluisimmista mustista näyttelijöistä, jotka eivät rodullistu. Mitä ikinä tuokin uudissana tarkoittaa… He eivät uhriudu. He sanovat, että pidä huolta itsestäsi, käy koulusi, niin ei mikään estä sinua menestymästä.

Uhrikulttuuri estää

Antirasismi EI ole sitä, mitä Tri. Martin Luther King Jr. (MLK) sanoi kuuluisimmassa puheessaan. Suomenkielinen Wikipedia-sivu ”I Have a Dream”-puheesta ei edes siteeraa itse puhetta! (16) Toinen Wiki (?) siteeraa sitä (17). Sen kliimaksi kenties on se, missä MLK ensin puhuu amerikkalaisesta unelmasta – ei punavihreästä dystopiasta – sitten sanoo:

”Minulla on unelma, että neljä pientä lastani asuvat jonain päivänä maassa, jossa heitä ei arvioida ihonvärin vaan sen perusteella mitä he ovat”.

Tuokin tuli kääntää uudestaan, sillä tekstissä lukee, että heitä tulisi arvioida heidän ”luonteensa” mukaan. Alkuperäinen sanamuoto, ”content of their character” kuitenkin viittaa heihin laajemmassa merkityksessä. Heitä kohdellaan sellaisina kuin he ovat, hyviä / huonoja, kaikki se mitä he ovat merkitsee, vain pigmentti on irrelevanttia.

Tuon esittäminen tämän päivän USA:ssa johtaisi heti siihen, että sinut leimattaisiin oikeistoradikaaliksi. Satiirisivusto Babylon Bee kirjoitti siitä parodian:

”Äärioikeistolainen ekstremisti ehdottaa, että kaikkia rotuja tulisi kohdella tasa-arvoisina” – MLK’n kuvan kera (18).

Samoin ”minulla on unelma”-puhe käy läpi poliittisesti korrektin revision: ”Minulla on unelma, että tulee päivä, jolloin ihmisiä ei kohdella heidän ihonvärinsä, vaan heidän vanhojen twiittiensa perusteella.” (19)

Martin Luther Kingin veljentytär kontra ministeri Henriksson

MLK:n veljentytär Tri. Alveda King on ilmeisen natsi hänkin (20). Hän on eri mieltä, kuin Suomen hallituksen tytöt. Hänen voi jopa katsoa avoimesti haastavan ministerin Henrikssonin! Tri. King sanoo uskovansa kriittiseen rotuteoriaan. Hän kuitenkin näkemyksenään esittää, että on vain ihmisrotu. Vielä hän on kriittinen kaikkea tätä woke-vouhotusta vastaan. Henriksson ei valkoisena naisena voi ohittaa tätä! Rodullistettu on eri mieltä kuin hän? Tai muu hallituksen squid? Miten hallitus aikoo reagoida tähän? Joko USA:n diplomaatteja karkotetaan? Helsinki lockdowniin!

Ruotsalainen kansanpuolue (RKP) on nähnyt tässä opportunistisen mahdollisuuden ajaa omaa agendaansa. He ovat vähemmistö, siksi he voivat sortaa enemmistöä, jotka ovat sortajia, koska he ovat enemmistö. RKP tarkoittaa sortajilla suomalaisia.

Wikipedian mukaan Suomessa on paljon rasisteja (21). Se on ihmisten mielipide. Ei se kannatettava mielipide ole, mutta näyttää pahasti sille, että oikeusministeriö kampanjallaan syyllistyy kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Jos korvaa sanan rasisti, tai natsi, vaikka sanoilla ”suomenruotsalainen” tai ”bulgaari”, ei ole epäilystä siitä, etteikö olisi kysymys kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Ajatusten arvohierarkiaa ei ole

Ei ole mitään luonnollista arvohierarkiaa, missä jotkut ajatukset ovat hyväksytympiä kuin toiset. Kansallissosialismi on ajatus, siinä missä antifasismi. Fasismi ja Vihreät ovat käytännössä synonyymejä. Hakaristilippu ja Neuvostoliiton lippu – järjestetään kansanäänestys siitä, kumpi kielletään!

Sananvapauteen tunnetusti vihamielisyydellä suhtautuva hieman suomea osaava oikeusministeri nähnee tässä ”antirasismissa” keinon edistää suomenruotsalaisen vähemmistön kuristusotetta suomalaisista.

Antirasismista on vain pieni harppaus siihen, että Suomessa hyvin voivaa ruotsalaista kolonialismia Suomessa ei saa kritisoida. Antisvennomania lienee oikeus- ja opetusministeriöiden savuttomissa kabineteissa työn alla.

Itse paroni (tuleva kreivi?) Anders Adlercreutz twiittasi asiasta, uskoen tai uskotellen, että antirasismilla on jotain tekemistä rasismin kitkemisen kanssa. Yli 1300 bodypositiivista naista, jotka lukevat marketeissa myytäviä lehdyköitä, joissa komea kreivi pelastaa heidät radanvarsituulipukulähiöstä, tykkäsi paroni Adlercreutzin twiitista.

Kaikkien Lahden, Jyväkylän, Kuopion, Joensuun, Oulun ja pienempien paikkakuntien koululaisten on opiskeltava pakkoruotsia, jotta niissä asuvat seitsemän suomenruotsalaista saavat palvelua omalla kielellään! Fun fact: Ilman tulkkia he eivät sitä saa. He joutuvat virastoissa asioidessaan käyttämään ensimmäistä kotimaista.

Suomenruotsalaisten älykkyys ei yllä suomalaisten tasolle, minkä oikeusministeri ja paroni todistavat. He kompensoivat sen olemalla äänekkäämpiä (21). Luultavasti koko antirasistisommitelma on kehitetty Turussa – siinä on Åbo Akademin sormenjäljet ympäri tekstiä. Mistä tullaan kysymykseen, miksi suomalaisten pitäisi tukea rasismia ja segregoituja oppilaitoksia?

Henriksson ja Adlercreutz voisivat johtaa joukkojaan edestä, aloittaa antirasismin lakkauttamalla Åbo Akademin. On Kansalaisoikeusliikeen aika. Jimmy Kråka-lait ovat hyvä paikka aloittaa.

7 Comments

 1. Obelix
  17.9.2021 18:58

  Olin jo kauan sitten menettänyt – tai paremminkin heittänyt toivoni suomalaisen sivistyneistön suhteen, mutta onneksi olin väärässä. Ilmeisesti meno maailmalla ja Suomessa on yksinkertaisesti mennyt niin irrationaaliksi, että fiksuimmat suomalaisesta sivistyneistö-osastosta eivät enää siedä näkemäänsä ja kuulemaansa – järkensä pistää totaalisesti hanttiin – eivätkä siksi enää vaivaudu diskuteeraamaan, lue; etsimään ympäristöstään sosiaalista hyväksyntää mielipiteilleen, koska heidän _mittansa_ on tullut kerta kaikkiaan täyteen….ja hyvä niin. Siitä se muutos alkaa.

  Vastaa
 2. pöh
  18.9.2021 01:25

  ”Wikipedian mukaan Suomessa on paljon rasisteja”
  Onhan niitä kun koko ajan ulkomailta tulee.
  Ei sekään ole rasismia vaan realismia, jos sanoo että on erilaisia kulttuureita jotka vain ei aina sopeudu samaan yhteiskuntaan ja arvoihin. Eikä se ole rasismia jos sanoo että taas tapahtui se mitä tiedettiin tapahtuvan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.9.2021 12:32

   Varmaan suomenkieliseen wikihöpinään on tuokin väite ujutettu. Kun tietää, ketkä sitä tekee, ei ylläty vaikka joulupukki olisi heille totta.

   Vastaa
 3. Jörgen Jörgensen
  18.9.2021 10:11

  Suomalainen sivistyneistö, mitähän sekin on? Epäilemättä suomenruotsalaiset katsovat kielensä ja ehkä myös perimänsä perusteella kuuluvansa tuohon valittujen joukkoon. Varallisuus taitaa olla vielä yleisempi peruste, myös suomenkielisten keskuudessa. Toki oppineisuus ja varsinkin komeat tittelit taannevat taivasosuuden. Mutta koetappa keskustella jonkun poliitikon tai muun julkkistyrkyn kanssa vaikkapa kotimaisesta kirjallisuudesta tai konserttimusiikista! Katse lasittuu hetkessä, ja puhe siirtyy pääministerin saavutuksiin, kuten kuva Voguen kannessa tai jonkin repun äskettäinen julkinen tuotesijoittelu, jne. Mitä loihelausuikaan Samuli Paronen sivistyksestä?

  Vastaa
 4. Mikko Paunio
  18.9.2021 10:47

  Hienoa kaima. Tässä availin latuja ja pitkälti samoista asioista kirjoita. SDP omaksui suoraan USA:sta kriittisen Rotuteorian ja se katkaisi kamelinselän. Usari sensuroi jutun, vaikka otin täsmälleen saman position tähän neokommunismiin kuin Ranskan presidentti on ottanut yrittäessään estää maata ajautumasta sisällissotaan. https://oikeamedia.com/o1-154200

  Vastaa
 5. ruotsalasiset kerää voitot
  18.9.2021 18:53

  Ruotsi haluaa aina hallita Suomea jotta saa itselleen tarvittavan halvan työvoiman. Ja saa pitää meitä puskurivaltiona Venäjää vastaan. Tänä päivänä Suomi on alistetumpi Ruotsille kun koskaan itsenäisyytemme aikoina. Eikä tarvitse kuin katsoa mitkä yritykset täälä kahmivat rahaa ja veivät voitot verotta omaan kotimaahansa. Sama myös norjalaisilla firmoilla, mutta ruotsalaiset ovat pahempia: telia, vattenfall, skanska, if, biltema, ikea (sveitsiläinen holding yhtiö), ncc, Nordea, Stora, …

  Vastaa
 6. juha II
  18.9.2021 22:28

  Erittäin surkeaa, että totuus sensuroidaan kuten sekin, että ruotsinkielisestä pohjanmaasta otti jalat alleen runsaasti sotakuntoisia miehiä Ruotsiin Uumajaan jäiden yli kun Suomi joutui v. Talvisotaan.

  Tuota kutsuttiin tuohon aikaan pilkallisesti ”Uumajan lohkoksi”!

  Myöhemmin virallinen historia vaikeni tästä täysin! Vaietaanko nytkin?

  On todella kusihousuista perisuomalaista vieraskoreutta sensuroida luonnonlakien omaisia loogisia laki-ilmiöitä, jotka väistämättä tulee tapahtumaan. On aivan sama kuin gravitaatiovoiman aiheutta maan vetovoima vaietaan kuoliaaksi.

  Talvisotaa ennen ulkoministerinä ollut Eljas Erkko (D) (1895-1965), joka toimi Cajanderin hallituksessa kohteli erittäin ylimielisesti ja röyhkeästi Neuvozstoliiton lähettämää Jartsevia ja jakoi tämän mahtailevan asenteen muuhunkin hallituksen jäseniin. Lisäksi ulkoministeri Erkko pauhasi siitä kuinka Yhdysvallat on Suomen tukena Neuvostoliittoa vastaan, joten ei ole mitään syytä ottaa uhkaa vakavasti!

  Kun Talvisota syttyi ja uusi Rydin hallitus otti vastuun kuoleman vakavassa tilanteessa pienen kansajkunnan historiassa pommien putoillessa Helsinkiin.

  Mutta mitä teki Eljas Erkko, eräänlainen Göringin kopio käytökseltään? Hän keräsi kaikki ”pöytähopeansa” ja karkasi pakoon Ruotsiin Tukholmaan, jossa hän pysytteli koko Talvisodan ajan ja palasi Suomeen kun sota oli ohi!!!

  Ja tämä on HISTORIALLINEN TOTUUS yhtä kuin Jumala on Taivaassa!!!

  P. S. Jos haluaa ”kiva puhetta”, silloin ei pidä kirjoittaa provosoivia otsikoita epäilyksiä kylvämällä suojaa nauttivaa etnistä ryhmää vastaan!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top