”Oma kansa ensin” vai ”globaali sosiaalitoimisto”? Kaksi vastakkaista linjaa törmäävät Suomen poliittisessa syksyssä

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon puhe tänään Työmiehen tuumaustunnilla on jyrkän erimielinen, verrattuna ministeri Tytti Tuppuraisen sloganiin, jonka mukaan on väärin asettaa omat kansalaiset etusijalle politiikkaa tehtäessä. Halla-aho lähestyi tätä asetelmaa puheenvuorossaan monilla esimerkeillä.

Miten media, ja jopa presidentti, ovat voineet sivuuttaa lukuisat suomalaisiin kohdistuneet väkivallanteot, joissa tekijänä on ollut turvapaikanhakija tai ulkomaalainen, kun bussista mahdollisesti jätetyn tummaihoisen tai Irakissa väitetysti surmatun Suomessa oleskelleen tapaukset lähes laittoivat koko median ja poliitikot sekaisin? Jussi Halla-aho näkee tässä suomalaisia laiminlyövän ja vähättelevän trendin. Kuten myös Euroopan Unionin korona-tukipaketissa, jossa EU:n taloudestaan huolehtineet maat rahoittavat kroonisesti alijäämäisiä maita.

”Oma kansa ensin”, on väärin sanoo ministeri Tytti Tuppurainen. *Muut ensin*, on suomalaisiin kohdistuva vääryys, sanoo Jussi Halla-aho. Saattaa olla, että suomalaiset valitsevat seuraavissa vaaleissa näistä kahdesta doktriinista.

Halla-aho mainitsi esimerkkinä polttoaineen verotuksen: Suomalaisten käyttämässä bensiinissä on noin 70% veroa, mutta suomalaisten vero- ja valtionvelka-rahoilla tukemilla EU-mailla polttoaineveron prosenttiosuus voi olla 60-40%. Kiristämme siis vyötä, ettei toisten tarvitsisi tehdä niin. ”Tätäkö on eurooppalainen solidaarisuus?”, kysyy Halla-aho.

Perussuomalaisten puheenjohtaja oli huolissaan myös maaseudun ja haja-asutusalueiden väestä: Kun liikkuminen ja tavaroiden kuljetus kallistuu polttoaineiden veronkorotuksen myötä, miten se vaikuttaa etäämmällä olevien työpaikkojen haluttavuuteen? Autolla-liikkumisen kallistuminen ei saa maaseudun väkeä käyttämään minkäänvärisiä raitiovaunuja, vaan vähentämään kulutustaan, mikä leikkaa ostovoimaa, mikä tappaa yrityksiä, -jatkamme ajatusta. Suomen liikennepolttoaineiden verotus on EU:n alueella kireimmästä päästä: Dieselin osalta neljänneksi ja bensiinin osalta kolmanneksi korkeinta, muistutti Halla-aho. Kuitenkin meillä on pitkät etäisyydet sekä töihin että palveluihin.

Ilmeisesti jo useampi hallitus on tietoisesti karttanut asettamasta omaa kansaa ensin? Extran Mikko Reijolan kysyi Tuumaustunnin lehdistön kyselyvuorossa, että miksi Suomi on lähtenyt tukemaan velkaantuneita Välimeren-maita, ja sen kautta niitä rahoittaneita pankkeja, kun samaan aikaan Suomessa on 580 000 suomalaista ulosotossa. Miksei verorahoillamme makseta pois heidän velkojaan?

Reijolan kysymys havainnollistaakin sen, mistä oma-kansa-ensin kontra kaikki-muut-ensin -problematiikassa on kyse. Perussuomalaisten ja Halla-ahon tämänpäiväinen poliittinen siirto on haaste hallituspuolueille: Ovatko ne äänestäjiensä puolella, vaiko jonkun muun.

11 Comments

 1. OnneaVaan
  6.8.2020 16:59

  Halla-aho puhuu asiaa ja asioista joista paskamediat vaikenevat totaalisesti.

  Ihmisille ei kai koko ajan rajusti kasvava verokuorma merkitse mitään, kun he äänestävät samat äärivasemmistolaiset puolueet vuodesta toiseen korottamaan veroja ja maksuja. Kai Pasilan trollitehdas ja muu äärivasemmiston hallussa oleva paskamedia on onnistunut aivopesemään valtaosan kansasta aivan totaalisesti ilmasto-, LGBT- ja solidaarisuushourailuillaan äänestämään samat päättäjät vuodesta toiseen eduskuntaan.

  Vastaa
 2. Onko valeoppositio
  6.8.2020 17:30

  Valitettavasti vaikuttaa siltä että Perussuomalaiset on kuin se olisi valeoppositio. OIKEISIIN asioihin se ei puutu.

  Esim.

  1. EVM kupru
  Suomessa budjettivalta kuuluu eduskunnan täysi-istunnolle. Se on antanut luvan jakaa EVM-nojalla varoja vain sillä ehdolla että ”edellytetään tiukkaa talouskuria.” (Hallituksen esitys HE 34/2012). Muilla ei ole valtaa päättää asiasta toisin, ei ministerillä, eikä valiokunnilla. Valtakirja puuttunut, joten sopimus ei sido Suomea.

  Nyt kuitenkin ”Suomi” on antanut suostumuksen EVM käyttöön ilman että ”edellytetään tiukkaa talouskuria.” Eduskunnan täysi-istunnon valtakirja on puuttunut !

  2. Vaikuttaa siltä että pääministeri Marin ei ole noudattanut perustuslain 96 mukaista ilmoitusvelvollisuutta sen 750 miljardin tukipaketin osalta. Joka on eri asia kuin EVM tukipaketti.

  Perustuslakivaliokunnalle ei ole annettu tietoja asianmukaisesti perustuslain 96 mukaisesti.

  Perustuslaki 96:

  Valtioneuvoston on annettava asianomaisille valiokunnille tiedot asian käsittelystä Euroopan unionissa.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/804e81c5-6062-4adc-bd86-a928d799a35f

  Tiistai 14.7.2020 Perustuslakivaliokunta:

  Neuvotteluissa esitettyjä muutosehdotuksia komission ehdotuksiin ei ole saatettu eduskunnan käsiteltäviksi miltään osin.

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/KokousPoytakirja/Sivut/PeVP_51+2020.aspx
  Perustuslaki
  47 §
  Eduskunnan tietojensaantioikeus
  Eduskunnalla on oikeus saada valtioneuvostolta asioiden käsittelyssä tarvitsemansa tiedot. Asianomaisen ministerin tulee huolehtia siitä, että valiokunta tai muu eduskunnan toimielin saa viipymättä tarvitsemansa viranomaisen hallussa olevat asiakirjat ja muut tiedot.

  https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731#L4P47

  Kokonaisuudessaan meno Suomen eduskunnassa vaikuttaa siltä kuin Italian mafia päättäisi Suomen asioista. Siltä se näyttää, vaikka se ei niin olekaan.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.8.2020 23:18

   Halla-aho mainitsi tänään tukimiljardipäätöksen rikkovat EU:n perustamiskirjan vakavaraisuussäädöstä. On siis puututtu asiaan.

   Vastaa
   1. Malli esimerkki sumutuksesta
    7.8.2020 14:35

    Siinä on yksi esimerkki sumutuksen uhreista.

    EU perussopimus on täysin eri asia kuin Suomen perustuslaki

    Vastaa
    1. Pekka Kemppainen
     7.8.2020 15:24

     Siinä näyttää rikotun kumpaakin.

     Vastaa
     1. Malli esimerkki sumutuksesta
      7.8.2020 15:37

      EU säädösten osalta en osaa sanoa. Esim. osa siitä ”Eu-oikeuspalvelun” selvityksestä oli salainen. Nyt en ole varma, mutta sain kuvaa, että 750 miljardin rahasto on järjestetty ”EU ulkopuolelle” kuten EVM sopimus. Joten sitä ei koske EU säädökset.

      Kierretty siten Eu säädöksiä, kuten myös EVM osalta tehtiin.

     2. Pekka Kemppainen
      7.8.2020 16:11

      EU:n perustamissopimus kieltää yhteisen velan ottamisen.

     3. Heikki
      7.8.2020 17:39

      Itse olen tutkinut vain tuota asiaa Suomen perustuslain ja EVM lain kannalta.

      EU-kannalta asiaa on pohtinut eräs professori

      https://perustuslakiblogi.wordpress.com/2020/07/10/paivi-leino-sandberg-voiko-eu-tehda-mita-vain-neuvoston-oikeuspalvelun-asemasta-eun-paatoksenteossa/

 3. make-77
  6.8.2020 21:42

  Juuri näin. PS ja Halla-aho on vale-oppositio. Halla-ahon annetaan puhua, mutta mitään konkreettista ei koskaan tule tapahtumaan.
  Jos Halla-aho olisi ns. vaarallinen tälle nyky hallinnolle, niin suu olisi tukittu jo aikaa sitten.
  Siis Halla-aho saa puhua ja kansa luulee, että muutos on mahdollista. Vaan ei ole.

  Vaalit ovat olleet Suomessa vilpilliset jo ainakin kymmenen vuotta. Tieto Enator – nykyinen Tieto Oyj – laskee äänet Suomessa.
  Taustalta löytyy investointipankki Goldman Sachs. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/janerikfinskas/271013-vaalivilppi-suomessa-osa-2/

  Lopullinen vaalitulos muokataan viimeisten (valheellisten) gallup-tulosten mukaiseksi. Ja taas menee valhe läpi ja sama sonta jatkuu…
  Ja ihmiset syyttelevät toisiaan. ”Itse olette nämä äänestäneet valtaan” jne. jne. Valheelliset gallupit takaavat siis vaalivilpin läpimenon.
  Tyhmä ja sinisilmäinen kansa uskoo valheen vuodesta toiseen.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/janerikfinskas/270998-vaalivilppi-suomessa-ja-hallitusohjelman-tilaus-osa-1/

  Kahdet vaalit takaperin kaksi IPU:n ehdokasta Varsinais-Suomen vaalipiiristä oli menossa kirkkaasti läpi eduskuntaan. Molemmilla oli n. 10 000 ääntä
  YLE:n reaaliaikaisen ääntenlaskennan mukaan. Sitten yht’äkkiä molempien äänet katosivat. Koskaan ei tullut mitään selitystä asiaan.
  Nyt on näköjään Uusi Suomi poistanut sivuiltaan kirjoituksen, jossa oli myös kuvakaappaukset mukana. Niissä näkyi selkeästi kuinka äänet vain
  hävisivät.

  Näin toimii demokratia Suomessa. Se tarkoittaa sitä, että joka neljäs vuosi saat käydä piirtämässä numeron äänestyslappuun, eikä sillä ole mitään
  merkitystä.

  Muutoksen voisi tuoda ainoastaan kansannousu. Alkaen vaikka yleislakosta ja jatkuen tarpeen mukaan. Hallitus ensin nurin, ero EU:sta ja eurosta ja
  lähtö kaikille maanpettureille tavalla tai toisella. Samalla pitäisi lailla kieltää mm. SETA ja ääri-feministitset järjestöt ja vastaavat mädättäjät. Tämä maa
  tarvitsee viisaita ja kokeneita ja isänmaallisia ja Jumalaa kunnioittavia miehiä (tai oikeita naisia) johtoonsa. Pois päättämästä kaikki kommarit, maailmanhalaajat, perverssit, oman edun tavoittelijat ja muut syöpäläiset. Työn teko ja rehellisyys kunniaan! Koti, uskonto ja isänmaa – eli vanhat arvot ja moraali kunniaan!

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   6.8.2020 23:15

   Persut nyt kuitenkin ovat haastaneet hallituspuolueet, ja sanoneet pahat asiat ääneen. Seuraavista vaaleista tulee mielenkiintoiset.

   Meillä on täällä Suomessa myös porukoita, oikealla ja vasemmalla, jotka haastavat vain toisiaan, ja keskittyvät varjonyrkkeilyyn pseudo-anarkistien ja natsi-larppaajien välillä. Politiikkaa tehdään ihan toisaallta, hiekkalaatikon ulkopuolella. Siellähän kiistelevät ääriryhmät: Kuka rikkoi kenen hiekkakakun??

   Vastaa
 4. Päin vittua
  6.8.2020 21:49

  Median omistaa -piip- vapaamuurari eliitti joka vihaa Suomen kansaa! Ei siitä tarvitse vuosi toisensa jälkeen takuta ja ihmetellä miksi näin!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top