Omaiset huolissaan: 31-vuotias Teemu multiin Ranskan maalle?

Törmäsimme sydäntä särkevään sivustoon Facebookissa, jossa noin kolmekymppinen nainen koettaa saada apuja äidilleen. Naisen veli, Teemu, oli Ranskassa ja viettänyt siellä synttäreitään 25.6.2018. Teemu oli viettänyt maassa pidempiä aikoja, vaikka Suomen kansalainen olikin, eikä ollut hoitanut vakuutusasioita kuntoon. Seuraavana aamuna syntymäpäiväjuhlistaan Teemu menehtyi.

Eikä kenelläkään ole tietenkään mitään velvollisuuksia auttaa omaisia saamaan maallisia jäännöksiään kotiin.

 

Nyt tilanne on lohduton. Ranska suostuu odottamaan vain 26.7.2018 asti 31 vuotta täyttäneen Teemun ruumin kanssa, jonka jälkeen hänet haudataan Ranskaan yleiselle hautausmaalle tuhansien muiden joukkoon. Omaiset luonnollisesti haluaisivat pojan kotiin Suomeen haudattavaksi.

 

Teemun sisar on perustanut äitinsä tueksi Facebook-sivuston, jossa he koettavat kerätä varoja, jotta saisivat Teemun ruumiin Suomeen. Omaisia keneltä pyytää apua on vähän. Koska summa on kohtuu suuri (3500 euroa), eikä äidillä ja sisarella mitään mahdollisuuksia kerätä summaa muutamissa viikoissa kasaan, he etsivät lainarahoitusta yksityisihmisiltä, jotta saisivat sen kokoon määräaikaan mennessä. Tässä keskeisin osa vetoomuksesta lyhyesti:

”Emme pyydä rahaa tai lahjoituksia mutta jos haluat auttaa niin voit lainata meille itsellesi sopivan summan minkä saat halutessasi takaisin.
Mikäli haluat lainan takaisin ilmoita se minulle facebookin yksityisviestin kautta kuvakaappauksella tilisiirrostasi. Lainan voi laittaa äitini tilille: Tarja Kallio / Nordea: FI 171 41935 0009 3015, Viestikenttään viestiksi: Poika suomeen laina.”

Facebook-sivulle pääset tästä. Äiti ja tytär ovat olleet yhteyksissä myös Brother Christmasiin, mutta juttua julkaistessa ei ollut tullut vastausta. Hieman myöhemmin samana päivänä ilmeni, että Brother Christmas on luvannut laittaa kolmen päivän keräyksen pystyyn. Tarkempia tietoja näkyy asiaan liittyvällä Facebook sivulla.

Sivun perusteella omaiset alkavat olla aika epätoivoisia, kun aikakin käy vähiin, joten nähtäväksi jää, saadaanko poika kotiin vai maksavatko omaiset kalliisti siitä, että voimassa olevia vakuutuksia ei edesmenneellä ole.

 

-Juttua korjattu 14.7.2018 siltä osin, että Brother Christmas vastasi omaisille.

-Juttua korjattu 15.7.2018 n.klo.20:40 siltä osin, kun saatu tieto, että Teemu ei ollut vain pikaisella reissulla Ranskassa, vaan oli reissaillut siellä pidempiä aikoja jo muutaman vuoden ajan.

 

1 Comment

  1. Kati Kämäräinen
    15.7.2018 17:57

    Vaikea uskoa, että Brother Christmas vaivautuisi auttamaan heitä, jos koko juttu olisi potaskaa. Muutenkin aikamoinen vaiva käytäväksi läpi siihen, että koska naiset tosiaan lainaavat rahaa, he joutuvat varmasti suurimman osan maksamaan ihmisille takaisin.
    Brother Christmasin mukaan tulo kuvioon on tietenkin mahdottoman hyvä juttu, sillä niistä rahoista naisten ei tarvitse kuitata takaisin penniäkään.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top