On pakko, vaikkei taho: Marinin on valittava punavihreiden ja porvareiden väliltä

Totta kai Sanna Marin,  syväsosialisti kun on, valitsi vain vassut ja vihreet mutta, kun voimaa on vain 76 kansanedustajan verran ja ei-sosialisteja on eduskunnassa 124, -eli siis yli puolet enemmän. Ja hallituksessakin on 41 markkinatalouden kannattajaa, niin ei ole Sannalla sopuisaa.

Kompromissi ja diktaatti ovat eri asioita

Pääministeri tarjosi ” kompromissia” puoliväliriihen pohjaksi. Ensinnäkään se ei tietenkään ole kompromissi, siis sellainen josta ei ole etukäteen neuvoteltu, vaan se on diktaatti: Yhtä kuin sanelu!
Eikä näin ollen ole ihme, että varsinkin Anneli Saarikko poltti hameenhelmansa moisen röyhkeyden edessä.
On vaikea kuvitella, että mitä ihmettä Sanna Marin ja SDP ajattelivat tuodessaan tuon ”kompromissin” neuvottelupöytään. Äkkiä en keksi muuta kuin ajateltiin, että kun läimäistään miljardi -jälleen- lisää menopuolelle, niin ehkä Kepu nielee puolet. Kun oikeasti kysymys on siitä, että velkoja on vähennettävä eikä lisättävä.
Ulkoa päin katsottuna kysymys on täysin sovittamattomasta -antagonistisesta- ristiriidasta.
Moni kuvittelee, että hallituksesta lähtö olisi Keskustalle hirvittävä katastrofi ? Ei se enää ole. Minä luulen, että siellä on jo alettu -pidemmän aikaa- mukautua siihen tosiseikkaan, että seuraavat kunnallisvaalit on jo menetetty suure, -kävi näissä neuvotteluissa kuinka vaan. Ja tästä syystä katastrofi on sen sijaan tulossa Marinille henkilökohtaisesti, jos tai kun tämä hallitus kaatuu niin Vihreiden on turha haikailla Audin takapenkille enää tällä vuosikymmenellä. Vasemmistoliitolle käy nykyään kaikki niin kuin RKP:lle on aina käynyt.
Tällä ylipitkällä riihenpuinnilla on kuitenkin saatu mediailmatila hallituksen haltuun, -ja täydellisesti. Mutta aikaansa kutakin, eikä tätäkään Vapun yli voi jatkaa. Ja edellä mainitusta johtuen, sekä myös siitä että Keskusta haluaa muistuttaa olevansa edelleen ei-sosialistinen puolue, ja kelpaavansa porvarilliseen hallitukseen, sillä on yhä ovi -ainakin- raollaan melkein mihin hallituspohjaan vaan.
Mutta jos tämä esisosialistinen yhteiskuntakokeilu kaatuu omaan mahdottomuuteensa niin todellakin sekä Vihreät, Vasemmisto että RKP ovat mahdottoman edessä.
Vaikuttaa myös siltä, että Vihreiden Maria Ohisalo on valmis heittämään pyyhkeen kehään: Hänen möläyksensä ”ilmastovelasta”, tilanteessa jossa kansakunta ja valtio tarvitsevat selkeät näkymät selviämiseen tänä ja ensi vuonna, sekä sitä seuraavana, ei ole vastuullinen kommentti. Sellainen josta tolkun saa vasta sen jälkeen, kun Kiina on halunnut harjoittaa ilmastotoimia parikymmentä vuotta, eli siis noin vuoden 2070-tienoilla, meillä on todellista dataa tuloksista.
Sinänsä mielenkiintoista on, että Vihreät on oikeasti valmiita vajoamaan turvesuohon? Ehkä se on heidän mielestään ”kunniallinen” loppu hallitustaipaleelle, joka jos näin on päättyy pitkospuiden päähän takaisin perimmäiseen Koijärven korpeen. Ja varmasti se olisi heille hyväksi: Oppia jälleen nöyryyttä.
Seppo Huhta

11 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  24.4.2021 16:43

  Tervemenoa, kaikki keput ja viherpunapirusosialistit !!!

  Vastaa
 2. Kekkuli
  24.4.2021 16:44

  ”Mutta jos tämä esisosialistinen yhteiskuntakokeilu kaatuu omaan mahdottomuuteensa niin todellakin sekä Vihreät, Vasemmisto että RKP ovat mahdottoman edessä.”

  Ei kaadu, sen verran on jokaisella omia henkilökohtaisia etuja pelissä (ministerieläke, kotimaan ja EU:n palkintovirat, jne), että järjestetään vähän teatteria ja sosialisointi vaan jatkuu ja pahenee. Palkasta menee kaikkineensa veroihin n. 60 % ja omaisuutta on vielä ihmisillä eli vielä voidaan sosialisoida. Mielelläänhän täällä veroja maksetaan huuto kuuluu, niin sellaisilta on helppo ottaa lisää…

  Vastaa
 3. pöh
  24.4.2021 17:25

  Jako ei ole ihan noin selkeä.
  Marin esimerkiksi on täysin virvasemmistolainen, ja valitsi aikanaan SDP:n sen takia kuin siellä oli paremmat mahdollisuudet päästä vaikuttamaan.
  Ja taas kepun Saarikko on myös täysin vasemmistolainen monelta kantilta, esim maahanmuutossa..

  Vastaa
 4. MMS
  24.4.2021 18:00

  Hieno julkaisu, Seppo Huhta

  Suomessa ja suomen poliittisessa kentässä on vastapuolien puute. Niin Kokoomus ja vasemmistoliitto, kaikkia laulavat samaa hyvinvointivaltio aatetta. No mikä on hyvinvointivaltio, se on sosialistinen valtio.

  Perussuomalaiset ovat erottuneet maahanmuuttoasiassa muita vastaan, mutta kuitenkin heiolläkin on perusajatuksena ”hyvinvointivaltio”

  Sosialismi on koettava pohjan kautta, vasta silloin ihmiset heräävät utopiasta. Tai niinkuin entinen KGB: n agentti kertoi 80 luvulla loikattuaan USA: aan, ”vain teräskärkisen saappaan potku perseelle, herättää ihmisen utopiastaan”

  Vastaa
  1. Kekkuli
   24.4.2021 18:32

   ***** Sosialismi on koettava pohjan kautta, vasta silloin ihmiset heräävät utopiasta. Tai niinkuin entinen KGB: n agentti kertoi 80 luvulla loikattuaan USA: aan, ”vain teräskärkisen saappaan potku perseelle, herättää ihmisen utopiastaan” *****

   Näin se on! Sosialisointi kasvattaa vain oman edun tavoittelijoiden ja itselleen varastavien joukkoa. Kansan ryöstäminen pahenee vuosi vuodelta. Kaikki uskovat, että valtio maksaa ja valtio hoitaa. Se on kuitenkin kokonaan sosialisoitua palkkatuloa ja sosialisoitua omaisuutta, jota valtio jakaa ilman mitään kontrollia. Samalla iso joukko ryöstää ’välistä’.

   Ei se vaan toimi, se on kylmä totuus. Kiva on jakaa kaikkea kivaa niille jotka ei itse halua tehdä elitasonsa eteen mitään, mutta sosialisoitava loppuu jossakin vaiheessa, kuten kävi Neuvostoliitossa.

   Vastaa
 5. Ipe
  24.4.2021 18:04

  Juuri näin Seppo. On ollut kylmäävää tämän hallituksen touhu. Marin on ajamassa Suomen diktatuuriin tämän koronan varjolla. Ihme plandemia. Suomalaisten perusoikeudet on heitetty viemäriin.
  Tätä hallitusta pitää rangaista oikeudessa.

  Vastaa
 6. Norja reagoi taas Suomea nopeammin
  25.4.2021 14:26

  Norjan hallitus on jo syytteessä covid-rikoksista ihmisyyttä vastaan. Tuhansien lääkärien ja lakimiesten valmistelema Nuremberg 2 lähestyy kaikkien maiden terveysviranomaisia, hallitusta ja mediaa.
  https://prepareforchange.net/2021/04/24/government-of-norway-indicted-for-crimes-against-humanity/

  https://prepareforchange.net/2021/04/24/the-greatest-nuremberg-of-all-time-is-on-its-way/

  Vastaa
  1. Ipe
   25.4.2021 15:26

   Hienoa, että lähestyy oikeudenkäynnit. Lapsillemme on tehty pahaa, eristetty ja nämä maskit.
   Rokotteet tappaa. Massamurhaajia tämä hallitus.

   Vastaa
 7. juha II
  25.4.2021 15:23

  Kaikki on kiinni löytyykö kaima Sipilän rikollisuudesta takaseinää. Se on aika vaikeaa kun sunnuntaina on ”viikkosivous päivä” eli viikon synnit voi pyytää anteeksi ja sitten on taas puhdas ”konsu” pöydällä.

  Sanna Marin on Davosin salaseuran ”seuratyttö” ”takaisin pieraisuineen”, sillä hän jopa ”Great Reset” -videolla keikailemassa muiden maailman tavallisesta elämästä vieraantuneiden psykopaattien mukana julistamassa ilosanomaa kuinka ihmisten kurjuus ja nälkä menetettyine vapauksineen on kivaa.

  Olen nähnyt ”kauppalistan” siitä kun laitetaan ”raksti rutuun” rinnakkain Adolf Hitler ja Sanna Marin sen suhteen mitä tapahtui kun Hitler nousi valtaan olosuhteiden ja seuranneiden tekojen osalta sisäpolitiikassa. Niin kyllä siinä tasajalkaa mentiin aika pahasti. Uskokaa tai älkää!

  Vastaa
 8. Juha
  25.4.2021 21:35

  Heh.. hassua nukketeatteria jossa rahaeliitin käsinuket tappelevat keskenään

  https://valtioneuvosto.fi/-/1271139/ministeri-saarikko-kutsuttu-maailman-talousfoorumin-nuorten-huippujohtajien-verkostoon?fbclid=IwAR3YiF-_dplzu1w9aBJR6VWKNyLaVLXYIe_GTYF6-gP16nFP2w6YNAEiNjc

  Veronmaksajat maksavat tästä nukketeatterista vaan liian kalliin pääsylipun.. ei tämä näytelmä sen arvoista ole (WEF osallistumismaksutkin ovat satoja tuhansia ym ym)

  Vastaa
 9. Juha
  25.4.2021 22:29

  Täältä WEFn apinakalenterista löytyy molempien pärstät..

  https://www.younggloballeaders.org/community?utf8=%E2%9C%93&q=marin&x=2&y=2&status=&class_year=2020&sector=&region=#results

  https://www.younggloballeaders.org/community?utf8=%E2%9C%93&q=saarikko&x=10&y=11&status=&class_year=2019&sector=&region=#results

  Ajavat yhdessä samaa WEFn rahaeliitin agendaa vaikka näyttelmässä lausuvat eriäviä repliikkejään

  ”Aligned with the World Economic Forum’s mission, we seek to drive public-private co-operation in the global public interest. We are united by the belief that today’s pressing problems present an opportunity to build a better future across sectors and boundaries.”

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top