Onko demareiden lupaama vappusatanen muuttumassa miinusmerkkiseksi?

Eduskunnan kyselytunnella torstaina 5.9.2019 Kai Mykkänen kokomuuksesta esitti hallitukselle suullisen kysymyksen yrittäjien edellytyksistä Suomessa, johon kuulimme monenlaisia kannanottoja.

Antti Lindtman (sd) esitti vastapuheenvuorissaan ehkä mieleenpainuvimman kannanoton:

”Arvoisa puhemies! Haluan myös omasta ja meidän ryhmämme puolesta toivottaa hyvää yrittäjän päivää. Ahkerat, pitkää päivää painavat pienyrittäjät, erityisesti yksinyrittäjät monelta osin pitävät Suomen pyörät pyörimässä.

Arvoisa puhemies! Monelle olisi helpotus, jos pystyisi palkkaamaan edes ensimmäisen työkaverin, edes ensimmäisen työkaverin, mutta usein riski on liian suuri. Kysymys on nyt siitä, voisimmeko me yhdessä sitä riskiä alentaa. Arvoisa puhemies, sen vuoksi tämä ensimmäisen työntekijän palkkaamisen tuki, jolla pyrittäisiin madaltamaan sitä riskiä, niin että yksinyrittäjä, joka painaa niska limassa, voisi saada kaverin. Eikö se olisi järkevää, että me kaikki muut otamme vähän sitä riskiä kantaaksemme?

Sen takia, arvoisa puhemies, vähän ihmettelin tätä kokoomuksen nihkeyttä tähän ja muun muassa tähän arvonlisäverovapaan toiminnan alarajan nostoon. Nyt viime kaudella- han siinä ei tapahtunut mitään. Suomen Yrittäjät on sitä tukenut ja kannattanut.

Arvoisa ministeri, koska tämä arvonlisäveron alarajan nousu on tulossa voimaan, ja mikä teidän käsityksenne on, ovatko suomalaiset yrittäjät tukeneet tätä hanketta?”

Lindtmanin ehdottama solidaarisuus on toki kaunis ajatus itsessään. Etenkin kansanedustajan tuloilla voi moinen tuntua hienoltakin idealta. Alle köyhyysrajan elävät kansalaiset saattavat nähdä asian varsin toisenlaisesta näkökulmasta, kun nälkä kurnii vatsassa. Monet muistavat vielä demareiden vaalilupauksen vappusatasesta. Nyt kun on päästy kiinni vallankahvaan onkin vappusatanen jo ehtinyt demareilta kutistua olemattomiin ja seuraavaksi ollaankin jo kaivautumassa taas jälkeen kerran äänestäjien taskuille kauniisti solidaarisuudeksi naamioituna.

Suomen mikroyrittäjät ovat kipeästi tuen tarpeessa. Se on sanomattakin selvää, mutta varmasti olisi löydettävissä vaihtoehto, joka ei kurjistaisi entisestään muiden vähäosaisten kansalaisten elämää.

5 Comments

 1. Idiotismia parhaimmillaan
  6.9.2019 20:45

  Kun ensimmäisen kerran kuulin Sossujen ehdottavat vappusatasta niin mietin että:”Kukaan ei ole niin tyhmä että lankeaisi tuohon valeeseen”. Mutta jälleen kerran Suomen kansa todisti että juuri kun luuli ettei se millään voi enää osoittaa suurempaa tyhmyyttä, niin se menee ja tekee sen.

  Ja niinä päivinä kävi suuri tuhina äänestyskojuilla kun eläkeläiset sankoin joukoin äänestivät sossuja eduskuntaa. Voi idiotismin absoluuttista pistettä.

  Eläkeläiset eivät siis osaa laskea että kun Suomen valtiolla on kaksi suurta verovirtaa: pääomaverot sekä tuloverot, ja niistä on pääomaverot myyty/annettu pilkkahintaan ulkomaalaisille tahoille, niin jäljelle jäävät vain tuloverot. Ja mistäs se Antti sen vappusatasen ottaa?? No tuloveroista tietenkin.

  Vastaa
 2. Janis Petke
  6.9.2019 20:57

  satanen lisää – veroja. Eeei perkele, eihän sekään riitä.

  Vastaa
 3. CAT 50
  8.9.2019 22:37

  whoah this blog is wonderful i love reading your posts.
  Stay up the great work! You understand, a lot of persons
  are searching around for this information, you can help them greatly.

  Vastaa
 4. Sophia
  9.9.2019 08:56

  What’s up i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this article i thought i could also make comment due
  to this brilliant post.

  Vastaa
 5. field dressing knife set
  9.9.2019 20:10

  I am regular reader, how are you everybody? This post posted at
  this website is truly pleasant.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top