Onko kansa viimein heräämässä

Nyt aluevaalien ennakkoäänestys näyttäisi jo merkkejä siitä, että äänestäjät eivät aio samoissa määrin kuin aikaisemmin osallistua vaaleihin, he siis jättävät äänestämättä.

Olen vuosikymmeniä yrittänyt saada ihmisiä oivaltamaan sen, että äänestäminen on osallistumista vaikka äänestäisikin tyhjää. Jokainen ääni on nimittäin tuki sille, että tällä nykymallilla jatketaan. Katsokaa oikeasti ympärillenne ja miettikää mihin oikein on tultu vain siksi, että ei olla tajuttu ja ymmärretty lopettaa osallistuminen.

Valtion ja hallituksen suuret saavutukset

 1. Suomi on ylivelkaantunut tasolle joka ei ole kestävä eikä sitä velkataakkaa voi korjata koska Suomen talous ei ole riittävän aktiivinen, joten Suomi tulee pysymään velkakierteessä. Tässä maassa ollaan maailmaa todella pahasti jäljessä eikä sekään tästä tule mihinkään muuttumaan.
 2. Valtaosa suomalaisista on köyhiä, jos ei suoranaisesti köyhiä niin ainakin sen jälkeen kun velat, asunnot, liikkumiset, sähköt on maksettu. Ei jää kansalaisille montaa euroa käteen kulujen jälkeen joilla panostaa oman elämäntavan ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen.
 3. Emme välitä edes läheisistä ihmisistä. Vanhukset vaan vanhainkotiin, lapset valtion huostaan kouluihin ja päiväkoteihin, rokotteet ja muut myrkyt joka vuosi kehoon koska pelätään… Ollaan lisäksi kateellisia kaikille ja kaikelle koska oma stressi ja vointi on niin huono, että vain muiden romuttamisen ja hyväksikäytön kautta saa hetkellisen hyvänolontunteen.

Eli onpa aika hienoja saavutuksia ja nämä vasta jäävuoren huippu. Jokainen voi itse miettiä onko siis järkeä äänestää, jotta saataisiin lisää pellejä ja narsisteja suojatyöpaikkoihin.

Ei ole mitään velvoitetta osallistua mihinkään

Osallistumme ihan kaikkeen mitä yhteiskunta ja valtio sanoo ja tarjoaa vaikka se vie meitä enemmän ja enemmän ahdinkoon päivä päivältä. Mitä elämää tämä tämmöinen on, no minäpä kerron, ei se ole elämää. Ihmiset ovat itse päättäneet pysyä tässä Suomen muotoisessa vankilassa, jonka muureja ylläpitää harhaluulot, illuusiot ja selkärangattomuus.

Sanonpa siis vielä kerran, Demokratia on ollut rikki iät ja ajat, ihan alusta alkaen itse asiassa ja sen toteuttamiseen ei pidä osallistua paitsi, jos tuntee syvää tarvetta rangaista ja ruoskia itseään ja muita.

Kun vaalien äänestysprosentti nyt toivon mukaan jää alle 50%, voidaan avoimesti kyseenalaistaa demokratia koska sillä ei ole riittävää kannatusta edes omalle olemassaololle. Jos teillä siis on tunne, että ei ole ketään jota äänestää tai varsinkaan jos tuntuu siltä, että en halua äänestää niin jättäkää hyvät ihmiset äänestämättä. Sen kautta voidaan alkaa kyseenalaistamaan aidosti valtion, poliitikkojen, korporaatioiden ja yhteiskunnan touhuja sekä vaatimaan muutosta. Ja vaikka äänestysprosentti ei jäisikään alle 50% niin se on kuitenkin myrkkyä narsisti johdolle kun ihmiset eivät enää osallistu tähän nukketeatteriin.

Äänestäminen ei ole mikään velvoite, osallistuminen tähän hulluuteen on oikeasti ihan vapaaehtoista ja täysin järjenvastaista.

21 Comments

 1. Terhomatti Hämeenkorpi
  14.1.2022 10:30

  No, minä en kyllä tuohon kepun masinoimaan aluehulluuteen aio nokkaani pistää!!!

  Vastaa
 2. kohti vähemmistö demokratiaa
  14.1.2022 10:34

  jos äänestysprosentti jää 40 prosenttiin
  sehän on suora enemmistön kannanotto näille valtaa pitäville
  että suksikaa ***tuun

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   14.1.2022 10:49

   Eikun näin ne lukee viestin: Eläkää kuin siat pellossa!

   Vastaa
   1. Toi on kimurantti kysymys
    14.1.2022 11:53

    Se on siinä se hassu, että vaikka leikisti seuraavien EK -vaalien äänestysprosentiksi jäisi vain 33%, mutta näistä merkittävä osa äänestäisi nylkyisiä ”hallitus” puolueita niin sama pissishallitus kyllä varmasti mielihyvin kokoontuisi uudelleen ja äänestäisi itselleen lisää etuja ja kurittaisi kansalaisia.

    Mutta todella mitä vaihtoehtoja? Noh äänestää uutta ja laitaa eli esim. Sinimustia tai VKK:ta eikä edes pohdi mitään muuta vaihtoehtoa.

    Vastaa
 3. Muutoksen vuoksi
  14.1.2022 10:43

  Vanha sanonta kuuluu:”Ihmisten väliipitämättömyys politiikasta luo huonot johtajat”. Ja se on nähty.

  Kun katson ympärilleni, sukulaisiin, tuttavapiiriin, niin näen paljon ihmisiä jotka eivät ole välittäneet politiikasta. -80 luvun taloudellisesti yltäkylläisen ajan siivittämänä ihmisillä oli -90 luvulla varaa matkustella ja viettää vapaa-aikaa. ”Mun oma vapaa-aika on mulle niin tärkeää…” kuuli kuorossa ympäriltä. Ja vaikka -90 luvun alussa Esko Aho yhdellä Mauno Koiviston kanssa saikin Suomen syvää ja pitkäaikaiseen lamaan sekä ennen näkemätömään konkurssialtoon, oli kansalla rahavaroja selvitä siitä.

  ”Iloiset vuodet” pikkuhiljaa synkistyivät vuoteen 2010. Palkkojen ostovoima hävisi jatkuvan euro-inflaation myötä (>7%/a). Ja kun kansan ostovoima katoaa, katoavat työpaikatkin. Tuli lisää konkursseja ja kurjuutta elämään.

  Ja VASTA NYT kun kaikki on jo persiillään, ihmiset alkavat herätä. Suurin osa eri puoleuiden uusista jäsenistä on samanlaisia kuin Tosi-TV:n osallistujat. Heillä ei ole taloudellista tulevaisuutta ja kaikki mikä oli on jo hassattu. Siksipä he lähteävät NYT politiikkaan, toiveenaan pikalotto voitto. Ja parempi tulevaisuuskuin se nyt olisi.

  Voin kertoa että mitään pikavoittoa ei ole. Edessä on vain työtä, työtä ja työtä. ja aiempaa pienemmällä palkalla koska ulkomailta ostetaan (kuka syyllistyy) ja ulkomaalaisia yrityksiä käytetään hyväksi (if, telia, skansaka, ncc, nordea, danske, vatenfall, biltema, jysk, rusta, stora-enso, sita…) niin paljon että sillä tapetaan kotimainen yrittäjyys. Jonka seurauksena valtion kassaan jää tulematta verotuloja joka aiheuttaa kansalaisten verotuksen kiristymistä. Esim. jokainen tupakoija antaa rahaa maastamme ulkomaille noin 4000e/a.

  JOS halutaan pikaisia muutoskia maamme ja yksilöidemme taloudelliseen tilanteeseen niin aivan ensimmäiseksi kansalaisten pitää lopettaa ulkomaalaisten yritysten käyttäminen. Ne vievät verotta voittonsa Suomesta pois. Se muuttaa talouttamme enemmän kuin vaalien tulokset. SEN JÄLKEEN voimme katsoa seuraaviin vaaleihin ja äänestää muita kuin eduskuntapuolueita. Ne kun ovat osaamisensa jo näyttäneet. Ja tosiasia on, että vaikka eduskuntaan saataisiin 50% muutos, niin taloudellisen tilanteen korjaamiseen kuluu ainakin 40 vuotta. Silloin olemme vasta -90 luvun lopun tilanteessa. Ja siitä on pitkä matka vielä -80 luvun taloudelliseen tilanteeseen.

  Lopettakaa puhe muutoksesta vaalien kautta. Muuttakaa ensin omaa elämäänne. Se muuttaa maamme taloutta paljon enemmän.

  Ai niin… LIDL:iä voi käyttää koska se on ky. Ja sitten ne protestiäänet eduskuntavaaleihin.

  Vastaa
  1. Tv on sumentanut merkittävästi
   14.1.2022 11:56

   Todellakin nuoret poliitiot ovat kuin tositv:stä, mutta niin on merkittävä osa etenkin tavallisista naisista. Olen huomannut omien suhteilujieni myötä, että hyvin monet akat kattoo samat naisille suunnatut tv -sarjat ja tositeeveet sen päälle. Ilmankos ovain kuin samasta lahopökkelöstä veistettyjä.

   Vastaa
  2. Puolueeton
   14.1.2022 12:45

   Kommenttia pitää kommentoida, koska kommentti ei pidä paikkaansa

   Suomalaisetkin ovat useimmiten kiinnostuneita poliitikoistaan ja miten ne toimivat, mutta tekevät äänestyspäätöksensä YLEn sumentuneina ja lehtien harhauttamina. Miksi valtamedia toimii näin? Siihen on selkeä vastaus. Media saa miljoonia euroja palkkiota toimiessaan poliitikkojen haluamalla tavalla. Muistaakseni pienemmät lehdetkin saavat liki miljoonan tukea.
   Miten kansalaiset osaisivat valita kelvollisia poliitikkoja, kun päästöskyky on lamautettu harhatiedoin?
   Parikymmentä vuotta sitten, kun kysyi kansalaiselta uskotko ilmastonmuutokseen ja kasvihuoneilmiöön. Vastaus oli naureskeleva. Mutta kun tänään kysyt, vastauksena on totinen ilme, katastrofi on tiedossa. Tai ei ole tiedossa vaan uskossa siihen, mitä valtamedia jakaa. Mikään muu ei ole 20 vuoteen merkittävästi muuttunut. Tämäkään talvi ei uskoa lamauta. Median vaikutus on jopa niin suuri, että suuri osa tiedemiehistä ja opettajistoa pitää kasvihuoneilmiötä todellisena.
   Helppoa syyttää kansalaisia, kun todellista syytä ongelmiin ei ole tiedossa. Miten media voisikaan syyttää itseään. Onneksi on lisääntyvä määrä toimittajia, jotka jakavat kiinostavaa tietoa riippumatta saamistaan palkkioista. Kansalaisten tulisi lopettaa kalliit lehtien tilaukset ja antaa tukea uudelle medialle.

   Vastaa
   1. Muutoksen vuoksi
    14.1.2022 16:06

    hyvä kommentti. Mutta jos uskoo kaiken minkä ”virallinen propagandakoneisto” suoltaa, silloin ei ole kiinnostunut plitiikasta.

    Muistanet varmaan kun -90 luvulla vielä koitettiin virallisesti ylläpitä slogania että ”ruokakassi Suomessa on euroopan halvin”. Itse oli silloin euroopassa reissuhommissa ja kun toin aina auton täynnä tavaraa Suomeen, eivät suomaaliset olleet uskoa hintatasoa. Esim. kun toin vessanpönttöjä saksasta, niin 15DM arvoinen vessanpönttö ja sen kuitti olivat turun tullimiehelle sellainen kultturishokki että se väitti kuittia väärennetyksi ja väitti että hinta oli vain istuinrenkaan. Suomessa vessanpönttö maksoi siloin 1500mk. Siksi 45mk arvoinen vessanpönttö oli sille shokki. Ja muita vastaavia tapauksia.

    Jos todella on kiinnostuntut politiikasta, lukee mm. aina syksllä esitetyn seuraavan vuoden budjetin ja perkaa sieltä punakynällä pois kaikki turhat menoerät. Kiinnostunut ei usko savuverhoihin

    Vastaa
  3. Obelix
   14.1.2022 13:20

   ” Palkkojen ostovoima hävisi jatkuvan euro-inflaation myötä (>7%/a). Ja kun kansan ostovoima katoaa, katoavat työpaikatkin. Tuli lisää konkursseja ja kurjuutta elämään.”

   – Kyllä juuri noin on käynyt, kaikille muille….paitsi _hallintobyrokraateille_ jopa näille uusille (sotepomoille) on jo lupailtu 6000 – 7000€:n palkkoja/kk.

   ”Edessä on vain työtä, työtä ja työtä. ja aiempaa pienemmällä palkalla koska ulkomailta ostetaan (kuka syyllistyy) ja ulkomaalaisia yrityksiä käytetään hyväksi.”

   – Niin, ulkomaalaisia yrityksiä käytetään hyväksi, koska Suomesta ovat kommunistit & sosialistit häätäneet pois, tai tappaneet aidot, markkinatalousehtoiset kapitalistit, häiritsemästä virkamiesten ja ”hyvien veljien” harjoittamaa kahden välistä suunnitelmataloutta. Ulos, pois jaloista, veks ulkomaille, tai aika monet jopa haudan lepoon, pois silmistä, kommunismiin orientoituneiden hallintoviranomaisten supersosialistisia päiväunia keskeyttelemästä.

   Ei mikään valtio voi pärjätä, jos se itse tuhoaa päätoimisesti omalla toiminnallaan yrittäjiä, oman taloutensa kivijalkaa – ei vaikka tuhoaminen naamioitaisiin oikeussaleissa juhlavan laillisesti, kateellisen kansan hämäykseksi. Kohta kateellinen kansakin on karmivan totuuden edessä, kun sen omia veroja ja kuluja nostetaan tuhottujen yrittäjien jälkeensä jättämän verotustarpeen / montun kattamiseksi. Eikä sitä tahallaan tuhottujen yritysten jälkeensä jättämää valtavaa veromonttua täytetä virkamiesten työsuorituksilla, eikä ”hyvien veljien” veroparatiisien kätköihin kiikuttamilla (vero)rahoilla.

   Ps. Ajatelkaa, kaikki se ulkomailta nyt ostettava tavara, olisi voitu valmistaa myös Suomessa, suomalaisella yrittämisellä ja työllä, kaikki nämä tavarat, niin kotitalouksille, kuin vientiinkin? Mutta ei, kun ei? Tämä mahdollisuus ei näille kaiken kaikesta tieteellisesti _tietäville_ yliopistotason penkinkuluttaja kotikummunisteille kelvannut! Ja miksi se olisi kelvannutkaan, koska valta annettiin heille väärinkäytettäväksi puoluetoimistoilta ja rahat tulivat tietenkin seinästä!

   Vastaa
 4. pöh
  14.1.2022 11:14

  Miettikää nyt että näin pienessä maassa kolmet vaalit, jokaisissa suurinpiirtein samat tyypit ehdolla, ei mitään järkeä.
  Ainoa järki on äänestää VKK, mutta en ite taida näissä vaaleissa sitäkään tehdä?
  Kunnallisvaalit siirrettiin jonkun 200 päivittäisen tartunnan takia, nyt on lähes 15 000 päivässä ja meinataan nää järjestää.
  Jokainen vois miettii mitä ihmettä täällä tapahtuu?

  Vastaa
  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
   14.1.2022 13:06

   Ja silti meinaat äänestää tyhjää. Eli kannattaa nykymenoa. Äänestä vain vaalipäivänä = minimoi vilppi

   Vastaa
   1. Katse tulevaisuuteen
    14.1.2022 16:39

    Kyllä se kannattaa äänestää aina kun mahdollista. ja vielä sitä kaikkein heikoimmassa asemassa olevaa ryhmää/henkilöä. Vaikka suhteellinen vaalitapamme tukeekin ääniharavia, niin se saattaa kannustaa sitä heikkoa ehdokasta ryhtymään toimeen tosissaan.

    Mitä vaalivilppiin tulee niin ette ole tainneet olla vaalilautakunnassa töissä. Ennakkoäänien vaaliuurna sinetöidään vaalilautakunnan valvovien silmien alla. Ja se avataan ennakkoäänestyksen jälkeen samojen vaalilautakunnan jäsenten läsnäollessa. Sen jälkeen äänet lasketaa ja jokainen jäsenistä vahvistaa tuloksen. Ennakkoäänet sinetöidään ja arkistoidaan kunnan kassaholviin. Kirjatut ennakkoäänet kirjataan erilliselle valtiohallinnon lomakkeelle josta yksi lähtee eteenpäin ja toinen jää kunnalle, sinetöityyn kirjekuoreen. Eteenpäin lähtenyt kirjataan järjestelmään ennakkoääniksi ja kun vaalihuoneet sulkeutuvat, niin heti on nähtävissä äänimääriä. Ne ovat näitä ennakkoääniä.

    Niin että ennakkoäänissä ei voi tehdä valivilppiä. Elleivät sitten kaikki vaalilautakunnan jäsenet yhdessä halua syyllistyä rikokseen. Se vaalivilppi voi tapahtua sielä päässä missä äänet kirjataan järjestelmässä. Mutta ei vaalipiirissä.

    Ja jos ei halua äänestää mutta haluaa muuttaa maailmaa, niin aina voi perustaa perheen tai tehdä vielä yhden lapsen. Jokainen lapsi on puukko valtaapitävien selkään. Koska heistä kasvaa seuraavan sukupolven vapaustaistelijat.

    Vastaa
 5. Kyynikko
  14.1.2022 11:29

  Ei ole heräämässä.
  Pikemminkin kuolemassa.

  Vastaa
 6. Snif
  14.1.2022 12:57

  No, miksi esimerkiksi hallituksessa on vihreät vaikka vain muutma prosentti ihmisitä noita äänesti, lisäksi hallituksessa istuu mitakin joiden siellä oikesti ei pitäsi olla ainakaan sillä perusteella miten heitä on äänestetty.
  Heittäkää vaikka rekkalastillinen paskaa päälle mutta siltikään en äänestä.

  Vastaa
  1. Tehdäänkehitysmaayhdessä
   14.1.2022 15:16

   Miten ajattelit sitten muuttaa suuntaa? Oletko kenties tyytyväinen nykymenoon?

   Vastaa
  2. Ajatelkaa
   14.1.2022 16:47

   Tuota, nyt kysyn kuinka vanha olet? Koska jäät eläkkeelle ja miten aiot viettää eläkevuotesi?

   Aiemmin uutisoitiin että viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2067:

   https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201702052200065464

   Meitä suomalasaisia on nyt 4.6 miljoonaa. Vuonna 2025 meitä on 4.2 miljoonaa. Vuonna 2035 meitä on 3.7 miljoonaa ja vuonna 2045 3.2 miljoonaa.

   Ja tarkennetun laskennen kautta tiedetään että nykytrendillä viimeinen suomalainen syntyy vuonna 2058. Millaisen hallituksen luulet silloin Suomessa olevan?

   Mitä uulet että silloinen hallitus tarjoaa eläkeläisille? Mihin suuntaan epäilet maatamme kehitettävän?

   Nämä kaikki ovat kysymyksiä joihin pitää etsiä vastauksia jo nyt mikäli haluaa kääntää maamme kehityssuuntaa. ”Iso laiva kääntyy hitaasti mutta pyörähtää ympäri nopeasti” pitää paikkansa tässäkin tapauksessa.

   Minä jään eläkkeelle kohtapuolin. Minulla on vielä asiat suht hyvin. Sinusta en tiedä.

   Vastaa
 7. Äänesi on tärkeä
  14.1.2022 14:45

  Oliko se niin, että kuulemma oli jallitus päätetty 6 kk ennen viime vaaleja kabineteissa? Eli oli laskettu % jo etukäteen, mikä riittää enemmistöön sekä kokoonpano. Miesfeministi oletetun pääministeri rinteen osalta, ei mennyt niinkuin odotti. Nätti tyttö tuli, ja vei koko potin. Näin saatiin sukkahousut valtaan. Niin voiko äänestämällä vaikuttaa? No kuvitellaan näin.

  Vastaa
  1. Se juju
   14.1.2022 16:51

   kyllähän se näin osaltaan on. Mutta se perustuu puhtaasti siihen että ennen vaaleja gallupit hypetävät niitä puolueita joiden halutaan hallitus muodostavan. Ja muista kaivetaan lokaa. Ja tässä on juuri se mahdollisuus. Jos kansa äänestää ”pienuolueita” edes nukkuvien äänimäärällä. Niin pienpuolueet ovat se taho joka pystyy yksin mudostamaan hallituksen. 33% äänimäärällä saadaan sellainen halitus että neljä isointa lentää ulos että heilahtaa.

   Ja siinä on täm kupletin juoni. Siksi äänestämään. Jotta saadaan jotain muutosta.

   Miten arkkadian valtapuolueet pystyvät käskyttämään tehy alueita jos niissä on pienpuolueet vallassa, kun itse ovat vallastaan luopuneet.

   Vastaa
 8. juha II
  14.1.2022 19:44

  Muuta en sano kuin: Älkää pirkuleessa ÄÄNESTÄKÖ ENNAKKOON!!!

  Ennakkoäänet voidaan ja laitetaan menemään silppurin läpi tai ”käännetään” valtapuolueiden ehdokkaille sumeilem!attomasti!!!

  Nyt eletään aikoja, joilla ei ole mitään tekemistä ”wanhan Suomen” kanssa!!!

  Vastaa
 9. HenkkaR
  22.1.2022 16:48

  Olipa harvinaisen typerä artikkeli. Äänestäminenhen ei missään nimessä ole tuki nykmallille, vaan nimenomaan sen vastustamista, kunhan äänestää Perussuomalaisia tai jos ei kelpaa niin jotain muuta hyvää sitten.

  Mutta äänestämättä jättäminen, kuten tyhjänkin äänestäminen, taasen ON tuki nimenomaan nykymallille, sillä puna-viher-kepu-sekoomus -akselin kannattajat tulevat AINA äänestämään, halusimmepa sitä tai emme. Joten jos me kaikki tolkut jätämme äänestämättä, niin se tarkoittaa 100% valtaa em. pahan akselille, ja vieläpä legitiimiä sellaista. Siitähän tämä nykmallin akseli hihkuu ilosta!

  Voihan toki demokratian sanoa olevan kysenalainen tai rikki, mutta vaihtoehtona sille on vain ja ainoastaan em. Pahan Akselin diktatuuri, jonka laariin sataa jokainen käyttämättä jättämäsi äänioikeus, halusitpa sitä tai et.

  Vastaa
  1. HenkkaR
   22.1.2022 17:21

   Lisään vielä jokusen pointin:

   Toisin kuin joku oman kuplansa ajatusmaailmassa voi mielikuvituksellisesti syboloida, niin vaaleista EI tule epälegitiimejä vaikka äänestysprosentti olisi vain 1%, sillä vaalien tarkoitus on vain ja ainoastaan mitata hyväksyttyjen äänten keskinäiset suhteet, joten vaikka 99% olisi äänestämättömiä, tahi tyhjän, tahi pillunkuvan äänestäjiä, niin se tarkoittaisi ainoastaan sitä että 99% ei koe merkitykselliseksi ketkä ehdoilla olevista valitaan. Siispä hyväksyvät muiden äänestämän tuloksen.

   Mistään epälegitimiteetistä on turha höpistä, sillä mikäli taasen kokee em. voimasuhteilla olevan minkäänlaista merkitystä, niin jokaikiselle taatusti löytyy sopiva ehdokas persuista (tässä en ota kantaa Pahan Akselin kannattajiin, koska heillä kyllä on ehdokkaansa tiedossa ja äänestäminen itsestäänselvyys, tämä koko kirjoitukseni koskee siis ainoastaan Tolkkua Kansaa). Jos ei löydy, niin silloin voi jo katsoa peiliin ja todeta että mitä ilmeisimmin halajaa itse sellaista diktatuuria, jolle ei sen kummemmin edustajaa löytyisi ilman demokratiaakaan, ja vielä vähemmän keinoja sellaisen valtaan saattamiseksi.

   Tarvittaessa täytyy itse lähteä ehdolle, jos ei muuten sopivaa löydy. Siihen on jokaisella mahdollisuus, kiitos demokratian. Mikäli demokratiasta hankkiudutaan eroon, ei ole enää sitäkään mahdollisuutta. Ja se onkin oikea riski, mikäli kaikki Tolkut jätämme liioin äänestämättä, niin saattaa vallassa oleva Pahan Akseli 100% ääniosuudellaan legitimoida oman valtansa ja vaalien tarpeettomuuden, ja poistaa ne tarpeettomaan kustannukseen vedoten.

   Ja jos nyt todella ei muka persuista löydy sopivaa ehdokasta, eikä itselläkään ole munaa lähteä ehdolle – yhtälö joka kertoo jo melko puhtaasta pöljyydestä, niin onhan viimeisenä oljenkortena sitten vielä VKK tai muu räksyttäjä, jolle äänen antaminen on aidosti pois muilta ja toimii aitona symbolisena protestiäänenä, ja jota vieläpä enemmän tai vähemmän joutuvat muut puolueet kavahtamaan ja politiikassaan ”varomaan” kannattajiensa siirtymistä heidän pakeille.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top