Onko mikään muuttunut Antti Rinteen jälkeen?

Meille kansalaisille on kerrottu, ettei pääministeri luota huoltovarmuuskeskuksen johtajaan. Pääministeri on keskustellut työministerin kanssa, ja Huoltovarmuuskeskuksessa vaihdetaan johto, -kun pääministeri ei tunne enää luottamusta.

Koko hallitus pääsee sitten mukaan täyttämään virkaa uudella vakinaisella henkilöllä, mutta kukaan ei ole poliittisessa vastuussa. Näinkö se meni? Demari pääministeri jatkaa Antti Rinteen toimintamallia, joka nähtiin Posti-case jutussa 2019.

Kepulainen valtiovarainministeri Katri Kulmuni on kuin pässi narussa hallituksen apupuolueena, kun pääsee sanomaan mielipiteensä vasta päätösten tekemisen jälkeen.

Rkp:lle kelpaa kaikki, kunhan hallituksessa ollaan, ja intresseja vahditaan.

Vasemmisto käyttää tilanteen ihanteellisena mahdollisuutena ottaa valtiolle (kansalaisille) velkaa tukeakseen omaa vääristynyttä agendaansa. Kulttuurille miljuunia ”sinnetänne-ministerin” tavoin. Voi ihanuutta, kun taas tarvitaan virkamiehiä lisää ja paikkoja on auki Hyville Tyypeille.

Asiat, joiden ympärillä nyt lotrataan ovat elämän ja kuoleman kysymyksiä Suomen kansantaloudelle, -ja myös suomalaisille yksityishenkilöille, -ihan henkilökohtaisestikin. Siksi on kohtuullista odottaa avoimuutta ja täsmällisyyttä siinä mitä meille kerrotaan hallituksen taholta.

Suomessa hallitus nauttii kansan valitseman eduskunnan luottamusta,  -ja luullaan että se on siinä koko juttu, mutta myös koko poliittisen järjestelmämme uskottavuudesta pitää kantaa huolta. Sellaista sanaa käytetään, kuin legitimiteetti: Kokeeko kansa hallinnon ja edustajansa luottamuksen arvoisiksi,?

Tuijotamme puolueiden äänimääriin, ymmärretävistä syistä: Ne ratkaisevat ketä eduskunnassa istuu meidän myöntämäämme mandaattia käyttämässä, mutta unohtuiko jotain? Onko siis tärkeintä, kuka nauttii pääministerin luottamusta, vaiko se että nauttiiko hallitus ja pääministeri kansan luottamusta?

On toinenkin jostain kertova luku, ja se on äänestysprosentti. Se viestii suoraan siitä, kokeeko kansa ehdokkaat ja puolueet äänestämisen arvoisiksi. Siis: Onko poliittisella järjestelmällä legitimiteettiä kansan silmissä. Jos ei ole, silloin ei auta taivaskaan.

Äänestysaktiivisuus eduskuntavaaleissa 2019

Lähde: Vaalit.fi

Koko maa

Suomessa asuvat Suomen kansalaiset 72,1 %
Ulkosuomalaiset 12,6 %
Kaikki äänioikeutetut yhteensä 68,7 %

Äänioikeutettujen hakeutuminen vaaliuurnille on ollut jatkuvassa laskussa aina vaaleista seuraaviin mentäessä. Toki parjatut populistit ovat pystyneet vetoamaan niihin, joita houkuttelee kotiinjääminen vaalipäivänä, mutta trendi on ollut negatiivinen. Tässä tulimmekin siihen kysymykseen, jonka olisi pitänyt olla pääministerin ja työministerin mielessä viime viikolla ja nyt pääsiäisenä:

Minkä viestin annatte niille suomalaisille, joita tuoreempien hallitusten touhut hämmentävät: Kannattaako Suomessa äänestää, kun ministereiltäkin kuulee vain kiertelyä ja puolitotuuksia?

6 Comments

 1. köyhä köyhempi köyhin
  12.4.2020 10:53

  Rikkaille osingot…. sitäkö tämäki kirjoitus kaipaa… miten te oletta niin sokeita. Pakkohan nyt sanelee hallitusta.. ja hallitusti näin tekevätki.

  Vastaa
 2. Maan parasta ajatteleva
  12.4.2020 10:54

  Miksi kuvattu toiminta maassa jatkuu loputtomiin? Vika siihen löytyy valtamediasta ja ylestä. Nämä eivät hallintoa koskevia ongelmia käsittele. Juuri esillä ollut maskihankinta-tapaus ei saanut ylessä uutisointia esille. Eilisissä uutisissa selitettiin pääuutisena, miltei koko uutisten ajan 0-tutkimusta covid-19 taudin vaikutusta alkoholinkulutukseen. Tällainen täyte oli uutisiin hankittava, jotta hallinnon munaus maskihankinnasta voitiin piilottaa suurimmalta osalta kansalaisia, jotka seuraavat vain ylen kertomuksia.
  Ylen tulisi olla kansalasiten asialla. Nyt tärkeää ei ole kuvata poliisien rajavalvontaa, vaan sitä miten kansalset voisivat suojautua tartunnoilta menettämättä kuintenkaan vapauttaan liikkua. Hengityselinsuojusten merkitystä ja itse valmistusta tulisi levittää kuvin ja sanoin. Pieniä videopätkiä eri maiden kaduilta, joilla asukkaat kulkevat naamarit päässä. Yle mieluummin tukee hallitusta, joka ei ole onnistunut kansalaisten suojavälineiden hankinnassa. Turhan ylen poliittinen rahoitus verovaroista alas ja heti. Ylen konkurssista olisi suuri hyöty Suomelle.

  Vastaa
 3. Kyoesti Kosonen
  12.4.2020 12:26

  Aina kun kuulutetaan että seuraa YLE-uutiset niin vääntyy automaattisesti omassa mielessä YLE-valeuutist.
  Varmaan näin monella kuulijalla.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   12.4.2020 14:17

   #Ylehtely on tämän talven uussana.

   Vastaa
 4. Perse
  12.4.2020 20:21

  Mikä vittu teitä kaikkia vaivaa? Hallitus toimii nyt ihan ok.

  Vastaa
 5. Antti
  13.4.2020 14:26

  Se että Ylen uutisanti ei miellytä, ei tarkoita että ne olisi valetta. Taitaa syyllinen löytyä peilistä näillä kommenttipalstojen foliohattusankareilla.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top