Onko sisäministeri Ohisalolta mennyt ohi tehtäviensä vastuualueen ydin?

Sisäministeri Ohisalo pääsi tänään lööppeihin kohauttamalla Iltalehdelle: ”Turvapaikan hakeminen on perusoikeus, joka menee kaiken muun edelle”.

Sisäministerinä pitäisi kuitenkin ymmärtää, että ministeriön alaisuuteen kuulu muutakin kuin Migri. Poliisin voimavarat on vedetty huomattavan tiukalle ja tämäkin voi olla yksi syy siihen, että kaksi poliisia on loukkaantunut hiljattain sattuneessa ampumavälikohtauksessa.

Vasemmiston oma julkaisu Kansan Uutiset on jälleen tästäkin ottanut Perussuomalaiset tikun nokkaan väittäen, että he tietoisesti pyrkisivät omalla politikoinnillaan heikentämään kansalaisten luottamusta poliisiin. Vasemmisto politikoi varsin reippain ottein omassa julkaisussaan Perussuomalaisia vastaan, mutta tätähän ei saisi sanoa ääneen.

Vihreiden Sisäministeri Ohisalo pistää vielä Vasemmistoa paremmaksi politikoidessaan sillä omalla moraaliposeeraamisellaan Iltalehden 26.8.2019 tekemässä haastattelussa, jossa Sisäministerin suurin huoli näytti olevan turvapaikanhakijoiden oikeudet ohi oman kansan perusoikeuksien. Oikeus omaan koskemattomuuteen kuuluu perusoikeuksiin.

Jokainen voi tykönänsä miettiä kumman aateryhmän politikointi on kansalaisten turvallisuudelle enempi eduksi/haitaksi; Perussuomalaisten maahanmuuttovastaisuus vai sisäministeri Ohisalon ulostulot sisäministerin roolissa nykyisen turvapaikkajärjestelmän idean vesittämisestä tarjoamalla ”takaporttia” täällä jo laittomasti oleskeleville jäädä maahan?

Sisäministeri Ohisalon kommentteja Iltalehdelle:

Se, että jokainen viranomainen on hyvin resurssoitu, on poliitikkojen tehtävä.

Turvapaikan hakeminen on perusoikeus maailmanlaajuisesti. Prosessin täytyy olla kunnossa, jotta perusoikeudet toteutuvat. Enempää en tuohon pysty ottamaan kantaa.

Lähden siitä, että perusoikeuksien toteutuminen on kantava teema ja hallitusohjelman henki.

Perustuslain toisessa luvussa on lueteltuna Suomen kansan perusoikeudet. Siinä todetaan myös, että

Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

Näitä Suomen kansan perusoikeuksia ei pidä sekoittaa turvapaikanhakijoiden oikeuteen hakea turvapaikkaa kansainvälisten sopimusten puitteissa. Ne oikeudet todellakin kuuluvat kaikille ihmisille yhtäläisesti, mutta yhtäkään valtiota ei voi yhdenkään kansainvälisen sopimuksen puitteissa velvoittaa ottamaan vastaan yhtäkään turvapaikkahakemusta, koska kansainväliset sopimukset eivät ole juridisesti sitovia, kuten esim. YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus.

Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus on Yhdistyneiden kansakuntien (YK) 10. joulukuuta 1948 kolmannessa yleiskokouksessaan hyväksymä julistus. Se kokosi ensimmäistä kertaa yhteen keskeisimpiä oikeuksia, joiden katsottiin olevan universaaleja ja kaikille kuuluvia.
Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistus ei ole valtioita oikeudellisesti velvoittava asiakirja. Sen poliittinen ja moraalinen vaikutusvalta on kuitenkin huomattavan suuri. Julistus on myös toiminut YK:n myöhemmän ihmisoikeustyön perustana, mukaan lukien kaikki YK:n piirissä solmitut ihmisoikeussopimukset.

Jokainen valtio voi itsenäisesti päättää omista turvapaikkakäytännöistä näistä kansainvälisistä hyvää ja ylevää tahtotilaa edistävistä sopimuksista huolimatta, kuten mm. Australia ja Japani ovat tehneet. Se on aina yksinomaan poliittisesta tahtotilasta kiinni, ei lainsäädännöstä, ei velvoitteista. Kiintiöpakolaisuuden vuosittainen vastaanotettava lukumäärä voisi aivan yhtä hyvin olla pyöreä nolla.

Sisäministeri Ohisalon turvapaikkajärjestelmän uudistamissunnitelmat tulevat lisäämään vetovoimatekijöitä Suomeen. Huomioiden nykytilanne sekä Suomessa, että Euroopassa räjähdysmäisesti kasvaneen rikollisuuden osalta liittyen monelta osin laittomaan maahantuloon, vaikuttaa tämä varsin naivilta ajattelulta nykyisen turvallisuustilanteen näkökulmasta.  Se voi mahdollisesti houkutella uudestaan ihmisiä liikkeelle ja  johtaa uuteen massiiviseen siirtolaistulvaan kohti Eurooppaa. Haluaako sisäministeri Ohisalo olla vastuussa siitä, että hänen turvapaikkapolitiikaa höllentävät mainoslauseet johtavat laittoman maahantulon uuteen eskaloitumiseen, joka ensisijaisesti kohdistui vuonna 2015 mm. Kreikkaan, Italiaan ja Espanjaan? Eikö riitä, että Sipilä viime vaalikaudella lupasi majoittaa ihmisiä kotiinsa? Tämä tieto levisi silloin hetkessä somen kautta ympäri maailman. Ja kyllähän niitä tulijoita sitten riittikin.

4 Comments

 1. TT
  26.8.2019 22:12

  Ohisalo (vihr) tekee vain sitä mitä joulukuussa Kai Mykkäsen (KOK) Marokossa allekirjoittama GCM-sopimus edellyttää. Massamaahanmuuttoa tulee lisätä, ja sen kritisoiminen on kriminalisoitava. Ohisalo tasan tietää mitä hän tekee. Ei hän tee mitään harkitsematta, vaan täysin harkitusti.

  Vastaa
 2. !!!!vth
  26.8.2019 23:33

  Voi v### s### p### miten Tyhmiä ihmisiä istuu hallituksessa!!!!

  Vastaa
  1. Ismo Kähkönen
   26.8.2019 23:43

   Alatyyliset sanavalinnat joutuvat sensuurin kohteeksi.

   Vastaa
 3. Sheridan Eland
  26.8.2019 23:48

  We have been a group of volunteers not to mention launch a completely new method throughout
  our community. Your blog provided us with worthwhile specifics to focus about.
  You’ve completed a powerful task and even all of our overall city will
  likely be gracious for you.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top