Onnistuuko rajoitusten purku turvallisesti: Ministeri Kiuru sysää vastuun ravintoloitsijoille ja asiakkaille

Hallituksen tiedotustilaisuudessa 17.06. ministeri Krista Kiuru sysäsi paljon vastuuta ravintoloita koskevien rajoitusten purkamisen vaikutuksista tautitilanteeseen ravintoloille itselleen, ja niiden asiakkaille. -Siis meille hallintoalamaisille.

Otteita ministeri Kiurun puheenvuorosta hallituksen tilaisuudessa:

”Kuitenkin edelleen, kolmastoista seitsemättä, näiden isojen rajoitusten purun ohella jää voimaan ravintoloiden omavalvontaan perustuvia yleisiä velvoitteita. Näitä jatkossakin ovat kesän aikana ravintoloiden ilmoitusvelvollisuus siinä, että asiakkaille annetaan näkyvästi tietää  että koronavirustartuntaan sopivia oireita kantava henkilö ei voi tulla ravitsemisliikkeeseen. Ravintoloiden tulee myös jatkossa huolehtia siitä, että asiakkaiden oleskelu järjestetään riittävän väljästi, ja asiakaspaikat sijoittuvat riittävän eteäälle toisistaan.

Ravintoloiden on myös huolehdittava ravitsemusliikkeen tilojen ja pintojen puhdistamisesta edelleenkin, ja myös siitä että asiakkaat saavat mahdollisuuden käsien puhdistamiseen. Lisäksi ravintoloiden on laadittava jatkossakin vielä tuo kirjallinen suunnitelma, miten se toteuttaa sen toimintaan ja sisä- ja ulkotilojen käyttöön säädetyt velvollisuudet ja rajoitukset.  Ja, kun kesäkuussa tällä kirjallisella suunnitelmalla aloitettiin, on myös tuota asiakirjaa aina päivitettävä tulevien asetuksenmuutosten johdosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ravitsemustoiminnan asteittaisella avaamisella luodaan puitteet tässä tautitilanteessa siihen, että turvallinen asiointi ravintoloissa on mahdollista. Nyt se on sitten kiinni ravintolakentästä, ja tosiasiallisesti meistä kaikista suomalaisista asiakkaina, onnistuuko turvallinen rajoitusten purku. (Videolla 17:00 – 19:22)

Ilomielin otamme vastuumme kannettavaksemme, ja palaamme suurten ikäluokkien nuoruusvuosien kouluhippojen aikakauteen, jolloin tanssiparin vartaloiden etäisyys mitattiin matematiikan luokasta haetulla viivottimella, millilleen. -Itsehän kannamme vastuun jos liian lähellä nyhjätään.

Vaan mihin me hallitusta ja valtiota tarvitsemme? Etenkin kuin ne tulevat suhteellisen kalliiksi pitää, ja ovat suuriruokaisiakin. En nyt viittaa bensan hintaan, joka ilman veroja olisi jotain 80 senttiä, enkä ravintoloissa tarjottuihin paukkuihin, joissa verottajan osuus lienee samaa luokkaa. Valtio, kollektiivinen organisaattori ja hyvinvoinnin ylläpitäjä, jättää meidän itsemme aktiivisuuden ja hoksaamisen varaan, pysymmekö terveinä ja elossa.

Apparaatti, jonka kustannamme huolehtimaan yhteisistä asioistamme, ja meistä itsestämme, vaatii ja syyllistää nyt meitä: Pysykää terveinä! -Ministeri käskee.

Videotallenne, Valtioneuvosto.

5 Comments

 1. Puolueeton
  18.6.2020 08:42

  Totta, kansalset vastaavat itse terveydestään mutta myös poliittisen eliitin hyvinvoinnista. Ensimmäinen tarpeellinen muutos olisi vähentää kansanedustajien määrää.
  Kansanedustajien tulisi ansaita paikkansa saamansa äänimäärän perusteella eikä äänestämättä jättäneiden avulla. Siis suurin puolue, nukkuvien puolue tällä hetkellä, tulisi olla yksi joukosta, jolle annettaisiin tyhjiä tuoleja ikäänkuin se olisi yksi puolueista. Nytkin sillä olisi suurin enemmistö. Puolueet joutuisivat kilpailemaan nukkuvien puolueen paikoista, mikä tietenkin uudistaisi politiikkaa ja säästäisi verotuksella kerättyjä rahoja. Puolueitten tulisi harkita valitsemiaan kansanedustajaehdokkaita, jotta saisivat ääniä myös nykyiseen politiikkaan kyllästyneiltä.
  Tämä on mahdoton toive. Poliittinen eliitti päättää kansanedustajien määrästä eikä tietenkään suostu etujensa menettämiseen. Suomessa kuitenkin on älytön määrä kansanedustajia verrattuna muihin maihin ja kansalaisten lukumäärään.

  Vastaa
 2. Mitä säännöillä haetaan?
  18.6.2020 08:58

  Itse olen ihmetellyt lähinnä sitä että miksi seisovat pöydät on kielletty? Nyt kun tarjoilijat tuovat lautaset pöytään niin se yksi tarjoilija pystyy huonossa tapauksessa tartuttamaan, kulkemalla ympäri salia pöydästä pöytään, koko salillisen ihmisiä. Eikä vain sen yhden päivän aikana, vaan niin kauan kunnes oireet ilmaantuvat.

  Mutta jos ruokapaikoissa olisi seisovat pöydät kuten ennenkin, niin tartunnat tulisivat asiakkailta asiakkaille. Eli, konkreettisten tartuntojen määrä olisi huomattavasti pienempi. Jo sillä perusteella että kaikki eivät ruokaile samaan aikaan.

  Toisaalta, mitä tällä asetuksella sitten haetaankaan… Maksimalista uolleiden määrääkö? No, silloin se ajaa asiansa.

  On se vaan hyvä että täälä maalla osataan toimia niinkuin ennenkin. Ravintolat oli koko ajan auki ja seisovat pöydät tarjosivat valinnanvaraa kuten ennenkin. Kaupungeissa oli kurja kydä kun niissä tuli aina nälkä. Muutama pieni peruna ja vähän salaattia lautasella. Ei siitä nälkä lähden.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   18.6.2020 13:25

   Meillä on vasemmistohallitus johdossa. Siksi kasvaa nälgä ja velga.

   Vastaa
 3. Turhaa pelkoa Pravdan lääketiedebordellista
  19.6.2020 00:59

  Onnistuu. Koko karanteeni ja turvaetäisyydet ovat olleet koko ajan sekä turhia että perustuslain vastaisia. A:n hurahtaminen pelkoon ei poista B:n perusoikeuksia. TV-ohjelmoinnista heräämistä saattaisi auttaa sensuroimattomuutta lupaava kanava, joka näyttää sisältävän monen luotettavan asiantuntijan haastatteluja aiheesta Pravdan lääketiedebordellin vastapainoksi. Kuiskaus: se HCL on edelleen apteekin hyllyssä, vaikka sitä tietoa ei saa julkaista, ettei pelko lopu haitaten NWO:n toteutusta. https://freedomplatform.londonreal.tv/

  Vastaa
 4. Ja sama koronalevy soi non-stop jukeboxissa
  19.6.2020 15:38

  TIESITKÖ:
  -Koko maailmassa ei ole yhtä ainoaa todistettua tartuntaa ilman, ovenkahvan tai vaikka näppäimistön kautta. On vain voimakas tarttuva luulosairaus.
  -Koko maailmassa ei ole yhtään ainoaa todistetta maskin hyödystä. Sen sijaan se aiheuttaa happivajausta, joka pudottaa vastustuskykyä kaikille tartunnoille.
  -Karanteenittomat teollisuusmaat Japani, E-Korea ja Ruotsi selvisivät valepandemiasta hyvin. Uskoittekohan valemedian vääristeltyihin tilastohin?
  -Tartunnan saaneista on kuollut <= 0,2%. Flunssan tasolla. Eli tuhannesta tartunnan saaneesta on max 2 kuollut koronan kanssa johonkin syyhyn.
  -Niissäkin harvoissa koronaksi leimatuissa kuolemissa, 99% uhreilla oli valmiiksi ainakin yksi vakava terveysongelma – ilmeinen todellinen kuolinsyy.
  -Funtsikaapa koronapelossa eläneet mistä omat harhatietonne teille tulivat?
  -Kertoiko tietolähteenne teille, että halpa HCL (hydroxychloroquine) sekä ehkäisee että parantaa CV19 sekä muut flunssat, käytetty jo 60 vuotta?
  -Jos ei kertonut, niin MIKSI EI KERTONUT?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top