Opettajien ammattiliitto varoittaa uskonnollisen väkivallan mahdollisuudesta myös Saksassa

Pariisin perjantaisen tragedian jälkeen Saksan Opettajien Liitto on kertonut opettajiin kohdistuvan uhkailua ja uhkaa myös Saksassa, -kouluissa joiden oppilaissa on paljon maahanmuuttajien lapsia.

Pakolaisena Ranskassa oleskeleva Abdullah Anzorov surmasi 16.10. historianopettaja Samuel Patyn koulunsa edustalle Conflans-Sainte-Honorinen esikaupungissa Pariisin lähellä.  Anzorov ilmaisi tekonsa motiivin heti tekonsa jälkeen some-päivityksessään. Opettajien liiton mukaan väkivaltaiset tilanteet eivät ole tuntemattomia Saksassakaan.

”Olemme syvästi huolissamme siitä, että myös Saksassa vallitsee pelon ilmapiiri. Paine on erityisen korkea kouluissa, joissa on suuri osa oppilaista on maahanmuuttajataustaisia”, sanoi Deutsche Lehrerverbandin puheenjohtaja Heinz-Peter Meidinger lehdelle. Opettajat joutuvat olemaan hyvin varovaisia käsitellessään opetuksessaan mm. Lähi-idän konflikteja tai Israelia. ”Joidenkin koulujen opettajat eivät enää uskalla näyttää Schindlerin listan kaltaisia elokuvia. He saavat painostusta vanhempien taholta, mutta myös oppilailta.”

Meidinger kertoi opetuksen sisältöön kohdistuvan painostuksen haittaavan demokraattisten tai suvaitsevaisten arvojen välittämistä oppilaille. Muhammed-pilakuvia, jollaisten näyttäminen koululaisille uskotaan olleen Pariisin terroriteon sytykkeenä, eivät monetkaan saksalaiset opettajat uskaltaisi esitellä, kertoi Meidinger.

Opetuksen sisällön typistyminen koululaisten vanhempien ja taustayhteisöjen vaatimusten, ja jopa uhkailujen, seurauksena on vakava haitta maahanmuuttajataustaisten oppilaiden integroitumiselle saksalaiseen -tai suomalaiseen- yhteiskuntaan. Ilmiö kertoo myös radikaalien islamistien läsnäolosta. Saksassa asuu 4,5 miljoonaa muslimia, joista 12 000 on turvallisuusviranomaisten mukaan salafisteja, jyrkimpiä sunni-muslimeja. Salafistien motiivit omaksua asuinmaansa tavat ja kulttuuri ovat hyvin alhaalla.

Salafistien määrä on Saksassa nopeassa kasvussa. Vuonna 2011 heitä oli alle neljä tuhatta, kertoo Perustuslainsuojeluvirasto. Salafistit ja muut jyrkät suuntaukset saavat helposti lukumääräänsä suuremman vaikutusvallan moskeijoissa. Sekä Ranskassa että Saksassa on esiintynyt Anzorovin tekoa ihannoivia kannanottoja, joissa hänet on haluttu nähdä jonkinlaisena marttyyrina.

Suomessa opettajien painostaminen tai opetuksen sisältöön kohdistuvat vaatimukset eivät ole ylittäneet uutiskynnystä. Tämän syksyn aikana on paljastunut useita suomalaisiin tai maahanmuuttajataustaisiin koululaisiin kohdistuneita väkivallantekoja. Opetusministerin reagointi ilmiöön ollut lievää.

Saksan tilanteista kertoivat:

3 Comments

 1. Yleinen tieto
  21.10.2020 08:10

  Tämän ei pitänyt olla kenellekkään yllätys. Yleisessä tiedossa on että kun ilmisteja on 5% väestöstä, niin ne alkavat vaatimaan oikeuksia. Kun niitä on 10% väestöstä, ne vaativat että muiden pitää opiskella koraania etteivät loukkaa niitä. ja kun niitä on 17%, ne radikalisoituvat.

  Tätä taustaa vasten on outoa että ranskalainen politikantutkija ihmettelee miten tuo pään irtileikkaaja radikalisoitui noinkin nopeasti. Mutta laskekoon nyt ensin sen prosentiluvun mikä Rankassa on. Ruotsissa on tällä hetkellä noin 25% ja se näkyy uutisista. Vuonna 2025 nitä on 43%. Mielenkiinnolla odotan Ruotsin katukuvaa tuolloin.

  Vastaa
 2. murre riepunen
  21.10.2020 09:36

  Saksassa (kin) vallitsee pelon ilmapiiri, sanovat opettajat. Meillä opettajien suut tukitaan, kertominen todellisuudesta täyttää useiden rikosnimikkeiden kirjon, uskalla siinä totuutta kertoa. Maailmalla ihailtu ja suurta arvostusta saanut kolulujärjestelmämme on kaaoksessa, koulun käyneiden lukutaitokin koetuksella, saati ymmärtäminen jne.
  Aseistettujen vartijoiden, poliisien vierailut jokapäiväistä toimintaan, samoin sairasautojen matkat pillit ulvoen koulujen pihoille.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   21.10.2020 12:25

   Suomessa(kin) on se hyytävä pelko ja konformismi, koska koululaisiin koulujen alueilla kohdistuvaan väkivaltaan ei reagoida, vaan sitä peitellään. Ei oikein ymmärretä, kuinka hirvittäväksi tilanne on mennyt, siis päästetty, kun kouluissa täytyy olla turvahenkilöitä. Vantaan Kytöpuiston kouluun vartijat tilattiin vasta kun oppilaan pahoinpitely oli ylittänyt valtakunnallisen uutiskynnyksen. Vantaa nyt on muutenkin stalinismin ulkomuseo.

   #Opetusministerin luulis olevan kiinnostunut siitä, mitä kouluissa tapahtuu. PISA-pisteetkin on vaarassa kun oppilaita kuristetaan kurkusta ja pahoinpidellään välitunneilla. Järvenpään tapaus, jossa oppilaan aikuinen lähisukulainen tunkeutuu kouluun, ja joudutaan ottamaan turvallisuustila, on tyyppiesimerkki ”uudesta normaalista”. Ruotsi, Ransksa, Saksa, Englanti, … -kehityksen tulokset ovat nähtävissä. Herätys siellä ministeriössä. Ensimmäisen fataalin tapauksen jälkeen kirjoittelen epäystävällisemmin.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top