Opposition on kutsuttava koolle virtuaalinen kansalaiskokous sananvapauden ja demokratian puolesta

Kansanvallan kannalta on kamalaa,  -vaikka tietenkin toivomme perustulakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelälle toipumista sairaudestaan- että Ojala-Niemelä vaati ”kurinpalautusta” Suomen medialle. Tällä hän tarkoitti oman selitysensä mukaan sitä, että nk.H aavisto-case poiki myös ns. vuotoja lehdistölle, ja nämä taas merkitsivät sitä että Vihreiden nimeämät Perustuslakivaliokunnan jäsenet pyrkivät politisoimaan -ensimmäisen kerran 110 vuoteen- valiokunnan päätöksenteon yrittämällä saada aikaan valiokunnassa hallitus vastaan oppositio asetelman.

Tätä tekoa on luonnehdittava vähintäänkin törkeäksi ja suomalaisen parlamentaarisen järjestelmän ytimiin meneväksi sabotaasiksi.

Yhä vain hullummaksi menee: Oppositiolle puheoikeus vain välikysymyksen yhteydessä

Oli oppositiossa mikä/mitkä tahansa niin tuo ajatus, että oppositio saisi ääntään kuuluville vain välikysymysten yhteydessä tarkoittaisi sitä, että hallitus saisi vastattavakseen ti-pe eli joka istuntopäivä välikysymyksen, koska ei kai esittäjä kuvittele, että oppositio tyytyisi tuon jälkeen vain pariin välikysymykseen vuodessa? Ei tasan tyydy! Niin tuo ajatus toteutuessaan loisi varmaan aivan uuden ammattikunnan eli: ”Välikysymysvalmistelijat”.

Vuodessa siis valmisteltaisiin noin 40 välikysymystä. Tämäkö siis on vaihtoehto sille, että myös oppositio voi ja saa tuoda esiin näkökantojaan. Tosi räikeä hyökkäys sananvapautta ja kansanvaltaa vastaan, -ja Herra varjele kuinka kallis. Ymmärrän toki, että nykyhallituksen kannattajat haluavat nykyiseltä oppositiolta sulkea suut mutta entäpä seuraavien vaalien jälkeen, kun osat aivan varmasti suurimmalta osin vaihtuvat,  niin kuinka sitten suu pannaan, -kun siis todennäköisesti vaihtuvat. Vihreille jäisi vain välikysymyksen mahdollisuus oppositiossa ja sekin olisi vain teoreettinen, koska edustajien määrä ei riittäisi siihen yksin. Meillä kun on varsin toimiva parlamentaarinen demokratia niin annetaan sen toimia, ja ryyditetään sitä kansanäänestyksillä Sveitsin malliin niin saamme mahdollisimman laajasti kansan tahdon toteutumaan. Vai onko kysymys sittenkin siitä,ett ä ei haluta sitä että kansan tahto toteutuu.

Diktatuurit syntyvät sananvapauden kuolemasta

Näin on aina ollut ja näin on aina oleva. Lenin sulki ensimmäiseksi vastustajien suut, niin teki myös Hitler, puhumattakaan Maosta, Pol Potista, Idi Aminista ja niistä kaikista muista. Meillä tuota tietä on kuljettu jo hyvän matkaa tuomitsemalla esimerkiksi sosiaaliseen mediaan kirjoittaneita ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”. No, kukaan ei ole missään nähnyt kiihottuneita kansanryhmiä, -no ehkä edellinen oli suurlakon aikaan 1956. Mutta sekin oli kiihtymistä toisia suomalaisia vastaan.

Sananvapautta yritetään käyttää aseeena ”liberalismin” nimissä ”populismia” vastaan. Sananvapautta/totuutta kuitenkin potkitaan mm. sillä, että keksitään valeuutisia kuten, tuorein MTV:n ”uutinen”, jonka mukaan poliisiministeri Maria Ohisalo ja valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen olisivat hengenvaarassa jonkin äärioikeistolaisen salaliiton vuoksi. No, poliisi ja syyttäjä ovat moneen kertaan todenneet, että näin ei ole. Mutta ehtipä Yleisradion nykyinen toimitusjohtaja ja MTV:n uutisten entinen vastaava päätoimittaja kehumaan Maikkarin em. juttua ”uutisvoitoksi”. Miten vale voi olla uutisvoitto?

Eli, kun kuka tahansa meistä tästä lähtien puhuu toiselle potaskaa niin ei kannata olla huolissaan, kun tuli valehdeltua, ei paremminkin kannattaa taputtaa itseään selkään, koska on saanut ”uutisvoiton”. Ja sitä paitsi eivät aiemmat Ylen tj:t koskaan puuttuneet -edes kysyttäessä- MTV:n asioihin vaan totesivat asiallisesti, että : ”En kommentoi MTV:n/toisen yrityksen asioita”.

Pelastakaa ”professori” Haavisto

Tästä oli kysymys MTV:n ”uutisessa”: Eli samaan aikaan julkilausuttu Peruslakivaliokunnan moite Haaviston tekemistä lainrikkomuksista, Vihreiden uskomattomasta perustuslakivaliokunnan häpäisystä, ja vielä Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan paheksuttavasta manööveristä jolla yritettiin saada outoon valoon niin valiokunnan jäsenet kuin virkamies: Valiokuntaneuvos.

Oli nimittäin iso aie pyyhkiä pois kansakunnan mielen päältä Haaviston/vihreiden megaluokan munaukset, ja alkuun mukaan meni koko pääosin vihreillä miehitetty valtalehdistömme, mutta sitten median johtajat huomasivat että ”ei perhana Maikkari mokas ja ne on meidän kilpailijoita”. Ja sen jälkeen jättiaalto jonka harjalla MTV ratsasti -tosin vain muutaman tunnin- haihtui alta ja se muuttuikin vasta-aalloksi, ja nyt Maikkarin uutiset selittelee keuhkot täynnä ”suolavettä” jokaisessa uutislähetyksessään ja ajankohtaisohjelmassaan mustaa valkoiseksi.

Jos tapaus Haavistosta kommerverkkeineen on sanottu, että ”vihreet kusi omiin muroihinsa” mutta sentään heidän ryhmäjohtajansa ymmärsi pyytää kaikilta anteeksi tökeryyttään, mutta Maikkari lorottelee yhä ”muroihinsa” vaikka lautanen on vuotanut jo pari päivää sitten yli reunojensa.

Sitä paitsi peiteoperaatio ei onnistunut, eivät painuneet unohduksiin Haaviston laittomuudet. Sen sijaan vaikuttaa siltä, että hautaan päätyi ”professori” Pekka Haaviston ja vihreiden valheiden kääreliinoissa kyllästetty presidenttiunelma.

On julistettava sananvapauden hätätila

Sananvapautta murretaan siis rankaisemalla raastuvan ja hovioikeuksissa sen käyttäjiä -aivan tavallisia suomalaisia- suoraan valehtelemalla, muuttamalla uutisia niin kuin alkuun väittämällä tappeluksi, jos on yksi suomalaisnuori vastaan viisi maahanmuuttajaa, kuten oli kysymys Kaivopuistossa tapahtuneesta kylmästä murhasta,  ja jättämällä osa totuudesta kertomatta niin kuin 16 vuotiaan pojan murhaan syyllistyneiden nimet, jotka siis eivät todellakaan ole virtasia, lahtisia tai korhosia.

Ennen kansalaiskokousta on hyvä jos oppositiopuolueet pohjustaisivat aluksi esitetyn kansalaiskokouksen asialistan ja joitakin toimenpide-ehdotuksia. On nimittäin aivan varma, että ellei kansa puolusta kansanvaltaa ja sananvapautta niin ei sitä tämä hallitus todellakaan tee. Sananvapauden ja demokratian puolustaminen on kuitenkin myös nykyisen hallituksen puolueiden edun mukaista. Itse asiassa jos joidenkin asioiden tulee olla yhteistä niin kansanvallan, sananvapauden ja tasa-arvon.

Seppo Huhta

Vastaava päätoimittaja

6 Comments

 1. Ari Leino
  14.12.2020 22:51

  Heh,kuinkas se vähintään törkeä ja suomalaisen parlamentaarisen järjestelmän sabotaasi sujui silloin joku vuosi sitten?Vilunkiukko on vilunkiukko,eikä se takki kääntämisestä paremmaksi muutu.Tietyt asiat muistetaan,aina ja ikuisesti.Prkl!

  Vastaa
 2. puolueeton
  14.12.2020 23:04

  Ajatus kansankokouksesta on mainio

  Suomessa on laajan alueen johdosta mahdoton järjestää kansankokousta. Kokous tulisi saada aikaan sähköisen viestinnän avulla, johon kirjauduttaisiin henkilötunnuksin. Kuka rakentaa tekniikan?

  Vastaa
 3. "kaik on mänt"
  15.12.2020 08:30

  Kun nyt ajatellaan ttä nykyistä järjestelmäämme Suomessa aina äänestämisestä asti aloitteisiin niin se joka ymmärtää näkee, että koko järjetelmä on rakennettu siten että kansalla ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa euskuntaan hyväksyttäväksi tuleviin asioihin. Ei mitään.

  Ja siihen saakka, kunnes eduskuntaan saadaan ihan ikea isänmaallinen puolue, mikään ei muutu. Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat konsensuksessa EU:n ja pankkiirien kanssa. Siksi sitä omaa vuoroa ”hillotolpalle” odotetaan. Viimeksi oli Lauran vuoro ja nyt hän nauttii sen suomista eduista. Joku voi luulla että Laura edustaa EU:ssa Suomea. Mutta hän ei ymmärrä että Laura edustaa MEP:inä EU:ta. Hän ja muuut MEP:it ovat EU:n edustajia/sanansaattajia Suomessa. He noudattavat EU.n päätöksiä ja laittavat ne täytäntöön.

  Se mitä kaduilla puhutaan ja se mitä salissa huudellaan, se ei muuta mitään. AInoastaan se miten äänestetään EU:ssa ja millaisia aloitteita tehdään Suomen eduskunnassa, ne ovat ainoita asioita joilla voitaisiin muuttaa nykyistä järjestelmää.

  Vastaa
 4. Orang Utang
  15.12.2020 09:37

  Ennen nettimielenosoitusta voisi tehdä poliisille ilmoituksen mielenosoituksesta. Tuossa ilmoituksessa mainitaan useita kansainvälisesti kiellettyjä aiheita: koronan vastustaminen, hallituksen arvosteleminen, Haaviston tapaus jne.

  – Kieltääkö poliisi mielenosoituksen?
  – Vaatiiko se osallistujien nimilistaa?
  – Vaatiiko se osallistujien tunnistautumista, että vakoiluohjelmat rekisteröivät jokaisen osallistujan.
  – …

  Ja voihan sen ilmoituksen silti tehdä, voihan niitä tehdä 365 ilmoitusta vuodessa, eihän sitä tiedä vaikka mielenosoitus peruuntuisi kovan pakkasen tai muun vastaavan syyn vuoksi.

  Vastaa
 5. Orang Utang
  15.12.2020 12:58

  Mielenosoitukset valtio on
  – perustuslain ohittaen ja
  – yksipuolisella hallituksen ilmoituksella
  määritellyt uudelleen: ne ovatkin nyt kokoontumisia. Ja kokoontumisia tietenkin koskevat lait julkisista kokouksista. Näin ollen mielenosoituksia voi täst’edes järjestää vain valtion ohjauksessa ja valvonnassa siten kuin viranomainen kulloisessakin tapauksessa soveltaa kokoontumislakia.

  Sen lisäksi toinen viranomainen soveltaa tartuntatautilakia ja kolmas ties mitä.
  – Onhan virtsaaminen yleisellä paikalla kielletty ja koska kokoontumisen yhteydessä on mahdollista, että joku virtsaa kadulle, on luonnollista, että rikollista toimintaa ehkäisevänä toimena kokoontuminen on syytä kieltää.

  Tuossa nyt meninkin jo laajempaan aiheeseen: poliisin ja viranomaisen tehtäväkuvat ovat laajentuneet rikosten ja pahuuden ehkäisemiseen.
  – Tällöin on mahdollista tyhjästä keksiä uhkakuvia ja sitten suunnata viranomaisten resursseja noiden keksittyjen uhkakuvien torjuntaan.
  – Virtuaaliuhkien uutisointia olenkin jo nähnyt. Kuvitteellinen esimerkki uutisotsikosta: Mies ampui aseella ilmaan, tuhannet olivat vaarassa saada luodin päähänsä.

  Vastaa
 6. juha.
  15.12.2020 19:29

  On aika nousta ennen kuin on myöhäistä. Meillä on äärimmäisen törkeä valehteleva kommunisti hallitus, joka silmäänsäkään räpäyttämättä aikoo olla viimeinen nykysen Suomen Perustuslain säätämällä eduskuntavaalien äänestyslailla valittu hallitus!!!

  ”Natsit” eli oppositio toimitetaan keskitysleireille, josta siirretään metsään ammuttaviksi aivan Katynin metsässä Puolassa tapahtui WWII alussa puolalaisille upseereille!!!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top