Oraali- ja genitaaliherpesvirukset ovat alkaneet risteytyä keskenään

Washington School of Medicine – yliopiston tutkijat ovat havainneet oraali- ja genitaaliherpesvirusten ryhtyneen risteytymään keskenään muodostaen uusia versioita.

Herpesvirus HSV-1 yhdistyy yleensä suun alueen infektioihin, kun taas herpesvirus HSV-2 vioittaa sukuelimiä.
Molemmat virukset aiheuttavat parantumattomia, elinikäisiä infektioita. Monilla kantajilla virus on oireettomana, kun taas toisille ne aiheuttavat kivuliaita ihomuutoksia.

Tohtori Amanda Casto, joka johti tutkimusta, sanoo tilanteen olevan vaarallinen, koska ryhdyttyään risteytymään virukset tulevat jatkamaan sitä, muodostaen yhä uusia versioita itsestään.
”Tämä tulee vaikuttamaan huomattavasti HSV -rokotteiden kehittämiseen, koska se tarkoittaa että rokotteena annettu elävä HSV-2 -rokote voisi risteytyä rokotettavien kantamien HSV-1 kantojen kanssa, jolloin muodostuisi uusi tarttuva virus” sanoo Casto.

Herpeksen torjunnassa ei ole juuri edistytty – miljoonat ihmiset kantavat sitä, ja se on yksi stigmatisoivimmista sairauksista. ”Meidän täytyisi tehdä paljon enemmän taistellaksemme herpestä vastaan” sanoo tohtori Alex Greninger, toinen projektin tutkijoista.

Aiheesta uutisoi Mirror 3.5.2019.

1 Comment

  1. Jussi
    3.5.2019 21:34

    Taitaapi olla taas labrassa kehitetty virus, jota vastaan on jo kehitetty rokote, jossa on runsaasti elohopeaa ja alumiinia. Onkohan tämäkin virus patentoitu? Muistaakseni ainakin HIVillä on jomman kumman R-keskuspankkiirisuvun patentti.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top