Orpo laittoi työryhmän selvittämään infrahankkeiden yhtiöittämistä

Haluaako hallitus myydä myös infran kansainvälisille yhtiöille tai niihin sijoittaville eläkeyhtiöille?

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on astettanut 12.9.2018 työryhmän selvittämään vaihtoehtoisten yhtiömallien perustamiseen ja toimintaan liittyvät juridiset, taloudelliset ja hallinnolliset kysymykset eri osapuolten näkökulmasta. Suomessa ei ole asettamispäätöksessä mainitun mukaan aiemmin laajemmin selvitetty ja kokeiltu yhtiömalleja infrahankkeissa, joissa valtio on mukana. Työryhmän toimikausi päättyy marraskuun lopussa.

Parlamentaarisen liikenneverkon rahoitusta aiemmin arvioinut työryhmä on loppuraportissaan esittänyt, että hankekohtaisia yhtiöitä voidaan käyttää mahdollistamaan aiempaa useampien hankkeiden toteutuminen ja tehostamaan ja nopeuttamaan hankkeiden toteuttamista. Hankekohtaisen yhtiön omistajia voisivat olla esim. eläkeyhtiöt, kunnat tai yritykset. Hankekohtaiset yhtiöt voivat rahoittaa investointeja talousarvion ulkopuolisella rahoituksella. Tämän 28.2.2018 työnsä päätökseen saaneen työryhmän puheenjohtajana toimi Anne Berner.

Nähtäväksi jää, tuleeko tästä Orpon ja Bernerin edistämästä infran yksitystämishankkeesta millainen varojen siirto yhteiskunnalta yksityiselle sektorille.

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/tyoryhma-arvioi-infrahankkeiden-toteuttamista-yhtiomallilla
https://www.lvm.fi/-/tyoryhma-ehdottaa-yksimielisesti-liikenneverkon-rahoitustasoa-nostettava-967488

1 Comment

  1. Pekka
    13.9.2018 16:07

    Isänmaaton juutalainen luovuttamassa Suomea heimollensa.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top