Ottavatko Iran ja saudit yhteen merellä? Iran pidätti saudien kalastusaluksen

Pappisvaltaisen Iranin tuki Jemenin huthi-kapinallisille kiristää maiden välejä, jotka eivät koskaan ole olleet hyvät. Viimeisin merkki välien kiristymisestä on äskettäin tapahtunut saudi-arabialaisen kalastusaluksen pidätys Iranin laivaston toimesta.

Iranilaiseen Mizan News Agenzyyn tukeutuen uutisjulkaisut väittävät Iranin Vallankumouskaartin pidättäneen saudi-arabialaisen kalastusaluksen miehistöineen.

Uutislähteiden mukaan Iranin viranomaiset Bushehr:in satamakaupungissa ovat myöntäneet pidätyksen, ja kertoneet syyksi aluksen kansallisuuden tarkistamisen. Viime vuonna Iran pidätti saudien kalastusaluksia väittäen niiden kalastaneen Iranin vesillä.

Tapaus saattaa johtaa selkkaukseen maiden välillä. Iran on aiemmin vihjaissut pystyvänsä kontrolloimaan Persianlahden suuta, Hormuzin salmea, jonka kautta merkittävä osa maailmalla käytettyä öljyä kulkee. Tällähetkellä salmen kautta huolletaan Kauko-Idän teollisuusmaita, -lännen saadessa öljynsä muita reittejä tai muista lähteistä, mutta raakaöljyn toimitushäiriö aiheuttaisi pulaa markkinoilla, ja nostaisi kaiken raakaöljyn hintaa.

Tilanteiden kehitystä tuolla alueella on syytä seurata huolellisesti.

Päivitämme.

Asiasta kertoivat 23.11.2018 US.News: Iran Seizes Saudi Fishing Boat, Arrests Crew: Mizan News Agency, ja Sputnik News.

3 Comments

 1. Minä
  24.11.2018 01:38

  Hormuzin salmen sulkeminen aiheuttaisi välittömän sotilaallisen reaktion, jos ei muilta, niin Yhdysvalloilta varmasti.

  Vastaa
 2. Minä
  24.11.2018 01:43

  Miksi viestit eivät tule näkyviin. Jos laittaa uudestaan saman, se sanoo, että on jo sama tehty, siis se tallentaa, mutta ei näytä. Sensuuria? Käyttäjäkohtainen esto? Olisi reilua kertoa esim. estolle syy, jota kohdallani tuskin on.

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   24.11.2018 09:30

   Jossain välissä blogimoottori ei ole kertonut kirjoitetuista kommenteista, ja niitä on jäänyt jonoon. Julkaistaan kuha ehitään. Kiva kuitenkin että kerroit.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top