Oulu: Uusia raiskauksia tulee päivänvaloon miltei päivittäin, Odinit lähdössä kaduille, -”eikä poliisia kutsuta”, mutta poliisihallitus reagoi

Poliisihallitus on reagoinut Soldiers of Odin -järjestön videoon. Tässä koko tiedote:

11.02.2019 klo 12.38 Poliisihallitus

Poliisille on tehty ilmoituksia liittyen netissä julkaistuun videoon ”Raiskaajien ja pedofiilien metsästys on alkanut”. Videolla vihjataan tarkoitukseen luodusta valeprofiilista ja käyttäydytään väkivaltaan viittaavalla tavalla.
Poliisihallitus muistuttaa, ettei rikoksiksi epäiltyihin tekoihin voi lähteä suunnitelmallisesti vastaamaan vakavin rikoksin. Ihmisten hengen ja terveyden suojaa sekä yleistä yhteiskunnan turvallisuutta ei edistä seksuaalirikoksiin vastaaminen väkivaltarikoksilla.
− Poliisi suhtautuu väkivallalla uhkailuun vakavasti ja pyrkii estämään ennalta mahdollista väkivaltaa. Väkivallalla uhkailu on tuomittavaa riippumatta siitä tapahtuuko se uhkaavasti käyttäytyvänä katupartiointina vai samalla tavalla toimivana nettipartiointina, poliisitarkastaja Pekka Heikkinen Poliisihallituksesta toteaa.
Poliisihallitus on pyytänyt Helsingin poliisilaitosta arvioimaan alkuviikon aikana onko asiassa syytä epäillä rikosta sekä arvioimaan mihin ennalta estäviin ja muihin toimiin video antaa aihetta.

Selkokielellä: Video saattaa aiheuttaa rikostutkinnan, ja jos rikkeistä löytyy näyttöä, oikeustoimia.

Samaan aikaan Kaleva (11.02.2019) kertoo Oulun kauhutapahtumien jatkuvan entisellä vauhdilla, yhden viikonlopun (10.-11.02.) saldo: Oulussa tutkitaan uutta törkeää sek­su­aa­li­ri­kos­ta – Uhreina kaksi alle 18-vuotiasta tyttöä, useista epäillyistä yksi otettu kiinni.

SoO:n julkilausuma on tässä:

Soldiers of Odinin päällikkö Mika Ranta sanoo: Te olette tulleet meidän maallemme. Me emme soita poliisia. Me emme todellakaan soita poliisia.

Suomessa on siis nyt päästy pisteeseen, jossa ”korpilaki” uhkaa korvata eduskunnassa säädetyn lain ja yksityisten kansalaisten oma-aloitteisuus virkakoneiston toiminnan. Kun poliisi kohdistaa nyt kritiikkinsä -ja rikostutkinnan uhkan- kiivastuneisiin yksityisiin oululaisiin, on ehkä syytä tarkastella poliisin omaa toimintaa: Onko jotain jäänyt tekemättä?

Toivotamme Oulun poliisille menestystä viikonlopun seksuaalirikosten tutkinnassa, ja pikaisia tuloksia. -Alkaa olla vähän niinkuin kiire.

Yksittäistapaus ulottuu nyt Oulusta Helsinkiin: Poliitikotkin vaativat toimenpiteitä

Petteri Orpo eduskunnalle: Suomi teki kaiken mikä oli mahdollista lakien ja kv-sopimusten puitteissa. Niin tekikö?

8 Comments

 1. keijo k
  11.2.2019 15:51

  raiskata saa vapaasti. jahdata pikkulapsia vapaasti internetis. saa luoda valeprofiilin jos haluaa sekaantua lapsiin…
  mutta kun asia menee toisinpain niin jo on suomen poliisi paniikissa.
  kattokaa peiliin poliisipellet. miten voitte iltaisin laittaa nukkumaan ilman omantunnon tuskia?

  Vastaa
 2. Pertti Grandell
  11.2.2019 16:03

  eihän poliisi ja valtiovalta ole tehnyt muuta kuin lypsännyt veronmaksajia, syytellyt kansalaisia, hallitus tekee mitä tykkää, ei välitä yhtään perustuslaista, valehtelee kansalaisille päin naamaa, korpilain aika..nyt on myöhäistä kitistä, mutta kun puniikit uhkaa väkivallalla li anderssonnin johdolla kaikki on hiljaa..ihme maa tämä tom of finland…

  Vastaa
  1. Puolueeton
   12.2.2019 11:50

   Jos Neuvostoliitto olisi elänyt digiaikaa, miten siellä olisi suhtauduttu ”vihapuheeseen”. Nämä sivut selvittävät miten Suomessa suhtaudutaan ”vihapuheeseen” https://twitter.com/vihapuhepoliisi Sivustoon kannattaa syventyä ajatuksin. Mihin niillä muuhun pyritään kuin hallitsemaan ihmisten ajatuksia ja poistamaan vapaus olla yksilö.
   Vahdittiinko kansalaisten toimia näin tarkasti Neuvostoliitossa? Siellä oltiin herkkiä kommunistista järjestelmää kaataville mielipiteille, vääristä mielipiteistä henki saattoi lähteä. Neuvostoliiton kommunismi oli harhautunut ja soi jäsentensä eliitille (nomenklatuuralle) suuret etuoikeudet. Tähän on mennut EU kulttuurikin. On poliittinen eliitti ja sen pyrkimyksille etsitään suojaa kansalaisilta. Vihapuhe on yksi vaara meidän eliitille, koska vihapuhe paljastaa eliitiin itselleen hankkimia etuja ja valta-asemaa kansanomaisesti. Tuntuu siltä, etttä EU:ssa on jo ohitettu kommunismin totalitarismi ja lähennytään Orwellin kuvaamaa lopullista totaritalismia, jossa tiedonvälitys ja historia esitetään isoveljen tarkoitusten mukaisesti.

   Vastaa
 3. RikkausAlkaaVähenemään
  11.2.2019 16:16

  PolPo ei ole ollut ikinä kansamme puolella. Suvakit vie matut kouluihin ja päiväkoteihin saalistamaan pikkutyttöjä. Kansalle on tullut mitta täyteen kaikesta tästä pas***ta.

  Olisi jo pitänyt vuonna 2015 kansalaiten aktvoitua ja laittaa matuvirta poikki. Nyt kansa alkaa hoitamaan seurauksia, kun yhteiskuntaa ei asia kiinnossa, tärkeintä yhteiskunnan toimijoilla on vain keskittyä keräämään rahat omaan taskuun ja käydä kansalaisten kimppuun.

  Muuallakin varmaan alkaa ”kansan käsi'” hoitamaan asioita. Hyvä niin ja järjestys palautetaan, niin että sen jokainen tulee muistamaan…

  Vastaa
 4. Pekka Kemppainen
  11.2.2019 17:17

  Selvennys: Odinien hanke on siis luoda nettiin valeprofiileja ansoiksi pedofiileille. Poliisi on tehnyt samaa ainakin länsimaissa. Videolla esitetty uhkaukseksi tulkittu kohdistuu niihin, jotka tarttuvat syöttiin ja tekevät treffit feikkiprofiilin (teinin) kanssa. Kehenkään, joka ei yritä pokata somesta sakkolihaa, ei kohdistu riskiä. Uhkaus toivottavasti hillitsee groomaamista, kun muita toimepiteitä asiassa ei ole vielä näkynyt. Toki on laitonta uhkailla, ja poliisin on valvottava lakeja.

  Vastaa
  1. Puolueeton
   12.2.2019 12:31

   Hanke on hyvä yritys vähentää rikollisuutta, kun poliisi ei siihen ole kyennyt. Pelko itselle koituvista vaikeuksista on paras este noille himorikoksille.
   Oli tapaus 1990 luvulla, jossa laitoksella kävivät lähitalojen pojat varkaissa ja pahanteossa. Poliisille ilmoitettiin asiasta. Poliisi kertoi, että heillä on vähän mahdollisuuksia tehdä asialle mitään, ettekö voi itse hoitaa asia kiinniotolla ja käsittelemällä sopivasti. Näin tehtiin, entinen jalkapalloilija talonmis juoksi pojan kiinni, poika tuotiin taloon, jossa hurjan näköinen talonmies pamauttii nyrkillä poikaa vartaloon ja ilmoitti, seuraavalla kerralla kiinni jäänyt ei selviä näin vähällä. Rikokset loppuivat siihen.
   Tämä varmasti toimii Oulussakin. Vahinko, ettei sitä voi tehdä poliisin avuksi ja suostumuksella.

   Vastaa
 5. Heino Keppi
  11.2.2019 18:39

  Mitähän nämä paskapoliitikot, poliisi yms. suvakkinilkit sitten muka ovat odottaneet. Tämä on väistämätön ja looginen seuraus.

  Vastaa
 6. Puolueeton
  13.2.2019 10:54

  Suomalaisten poliitikkojen huonot valinnat johtivat 80 vuotta sitten 100 tuhannen suomalaisten nuoren kuolemaan muutamassa vuodessa. Nykyiset valinnat eivät johda näin suureen vahinkoon muutamassa vuodessa, jonka jälkeen saavutettaisiin hyvät ole nopeasti, kuten tapahtui 1950-1990. Tämän aikakauden jälkeen pääsivät valtaan kansallisomaisuuden myyjät ja muut omaa etua tavoittelevat valehtelijat.

  Vuoden 1990 jälkeen valittujen poliitikkojen valinnoiden virheistä suomalaiset joutuvat kärsimään kymmeniä vuosia ja tuskin toipuvat enää koskaan entiseksi rehelliseksi kansaksi. Haikeasti voi muistella niitä aikoja, kun pyöriä ei tarvinnut lukita, ovensa voi pitää auki ja palkattu apu oli palkkansa arvoista väkeä, jolle mielellään antoi hieman ylimääräistäkin.

  Ylimalkainen suvaitsevaisuus rikollisuutta kohtaan on huonoin suuntaus, mita on tapahtunut. Rikollisia suositaan peittelemällä tekoja ja suojelemalla rikollisten paljastumista. Sellaisetkin rikokset kuin rattijuoppous ja pikkuvarkaudet vähenisivät, jos rikollisten nimet ja kuvat näkyisivät lehdissä ja muissa medioissa vapaasti julkaistuina. Pahinta on, kun johtavien poliitikkojen valinnoista johtuvaa rikollisuutta peitellään, jotteivät poliitikot joutuisi päätöksistään vastaamaan.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top