Oulun suuri vaalikeskustelu torstaina, seuraa suoraa lähetystä

Eduskuntaehdokkaiden väittely tänään torstaina Oulussa, Aleksinkulmassa klo. 12 alkaen klo. 14 asti. Luvassa on mielenkiintoista väittelyä meille tärkeistä asioista. Keskustelu on seurattavissa tältä sivulta.

Valitamme videolähetyksen näkyvyydessä olleita häiriöitä. Keskustelun voi katsoa 14.00:n jälkeen tallenteena eXtran youtube-kanavalta, -ja tähän artikkeliin päivittyvässä linkissä.

Keskustelun juontaa Tuomas Koivuniemi, Kauhajoki-lehden päätoimittaja, ja VerkkoApilan perustaja ja ensimmäinen päätoimittaja.

Paneelissa ovat keskustelemassa:

  • Eila Aavakare, metsäkoneyrittäjä, yo-kauppateknikko. Perussuomalaiset.
  • Vesa Aitto-oja, rakennusmestari, yrittäjä. Kristilliset.
  • Marisanna Jarva, kansanedustaja, yrittäjä. Keskusta
  • Sami Kilpeläinen, agronomi, valtiotieteiden maisteri, Kansalaispuolueen puheenkohtaja.
  • Raimo Piirainen, veturinkuljettaja, eläkeläinen, ex-kansanedustaja. SDP.
  • Junes Lokka, tubettaja, tekstittäjä. ASYL.

Keskustelua seurataan ja kommentoidaan livenä tässä julkaisussa. Kommentoida voi myös Youtube-lähetyksessä: Linkki.

Keskustelussa käsiteltiin myös maahanmuuttoa. Työperäiselle muutolle oltiin melko supeita, mutta Kelan luoma houkute sai kritiikkiä keskustelijoilta. Sami Kilpeläinen muistutti, että Etelä-Suomessa on joissakin kouluissa jopa puolet jonkin ikäluokan oppilaista muita kuin suomalaisia. Tämä syö resursseja, varsinkin kun maahanmuuttajiin käytetään huomattava osa tukipalveluista. Maahanmuuton kokonaiskulut tulivat myös esiin keskustelussa.

Ilmastonmuutoskin tuli keskusteluun. Kilpeläinen kritisoi ”sähköautö-pakkoa”. Raimo Piirainen uskoo polttomoottorien pysyvän käytössä jatkossakin. Hän kysyi myös, millä sähkö tuotetaan jatkossa. Junes Lokka epäili ilmastonmuutoksella rahastettavan, ja kritisoi koululaisten juoksuttamista mielenosoituksissa myös Oulussa.

Eila Aavakare muistutti ympäristöajattelun kehittymättömyydestä Aasiassa, jossa muuten talous kasvaakin huimasti, ja sähköautojen akkujen valmistamisen ympäristövaikutuksista. Vesa Aitto-oja kysyi, mikä on ihmisen todellinen osuus ilomastonmuutoksessa. Hän muistutti myös vihreiden puheenjohtajan taksi-ajeluista. Marisanna Jarva muistutti Suomen osaamisesta ympäristöteknologiassa, ja saavutuksista päästöasiassa.

Eila Aavakare kritisoi lapsille käsittämätöntä koululakkoa. Piirainen puhui turpeen käytön jatkamisen puolesta. Turpeesta saadaan myös ympäristöystävällisiä tuotteita.

Keskusteltiin myös Venäjään Krimin takia kohdistuneista pakoitteista. Lokka muistutti, että ne valtiot jotka EU:ssa kannattavat pakoitteitra, mm. Saksa, eivät itse noudata niitä, -mutta Suomi noudattaa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top