Oulussa ensimmäinen koronaviruksen uhri – 18 hoitohenkikökuntaan kuuluvaa altistunut

Oulun yliopistollisessa sairaalassa OYS:ssa on tällä hetkellä hoidossa 5 koronapotilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Yhteensä laboratoriovarmistettuja tapauksia on 50 kappaletta.

Iäkäs henkilö on menehtynyt koronavirukseen 27.3.2020 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä. Menehtynyt kuului vaikean perussairautensa takia riskiryhmään.

Eilen illalla Oulun seudun yhteispäivystyksessä 15 OYS:n työntekijää ja kolme ensihoitajaa ovat altistuneet hoitotilanteessa koronavirukselle. Epäily koronainfektiosta on herännyt hoidon aikana. Kaikki altistuneet ovat saaneet tiedon ja ovat oireettomina karanteenissa. Muut yhteispäivystyksen potilaat eivät olleet samassa tilassa eivätkä saaneet altistusta.

Johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kertoo extralle, että ”potilas, jolta altistuminen hoitohenkilökunnalle on aiheutunut, tuli hoitoon aivan toisen sairauden vuoksi. Kesken hoidon potilaalle ilmeni oireita, jotka viittasivat koronavirukseen. Eristystoimet ja tutkimukset aloitettiin välittömästi, mutta vahinko oli valitettavasti jo ehtinyt tapahtua. Hengitystie-potilaat on pidetty täysin erossa muista hoidettavista, ja henkilökunnan suojausta laajennetaan tämän jälkeen myös uusiin potilasryhmiin.

Kaikki altistuneet hoitohenkilöt olivat noudattaneet annettuja varo-ohjeita. Suojavarusteista Korpelainen mainitsee, että heidän oma varastonsa riittää vielä noin 1-2 viikkoa. Huoltovarmuuskeskuksen lähetystä ei ole vielä saapunut, sitä odotetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top