Oulussa valvottu mopojen kuntoa ja viritystä

Ilmojen lämpeneminen tuo liikenteeseenkin omat ”kevään merkkinsä”, muuttolintuja hieman äänekkäämmät: Mopot. Oulun poliisi onkin keväisessä hengessä suorittanut mopoihin täsmäkohdistettua valvontaoperaatiota, josta on tuloksiakin.

Tarkastettuja kaksipyöräisiä ajoneuvoja oli 135 kappaletta, ja kaksilahkeisille kuljettajille kirjoitettiin peräti 93 rangaistusseuraamus-lappua, vaikka sateiset päivät välillä rauhoittivatkin meininkiä. Valvontaiskujen kohteiden määrittelyssä auttoivat yleisöltä tulleet vihjeet, jotka usein olivat valituksia liiasta pärinästä ja ympäriinsä suhailusta. Niinpä poliisin partiot olivat siellä missä pitikin, ja huomautettavaakin löytyi.

57 mopoa määrättiin katsastusmiehelle näytettäväksi, mutta kevytmoottoripyöriksi viritettyjä oli odotettua vähemmän. Olisivatko siis nuorison taidot ruostumassa, mihin viittaa myös jarruvikojen löytyminen. 20:lle mopoilijalle koitui vero- ja vakuutusmaksu-seurauksia liiasta virittämisestä, ja ajokielto määrättiin myös 20:lle mopolle.

Sensijaan valvonnassa ei tavattu tälläkertaa yhtään mopojuoppoa. Poliisi toivoo nuorten vanhempien kiinnittävän huomiota mopojen kuntoon.

3 Comments

 1. Pertti Grandell
  29.5.2019 18:00

  nonnii…sitähän nämä koppalakit osaa, mopopoikien perässä, mutta karvakämmenet saavat kyllä vapaasti kytätä tyttölapsia, siihenhän ei ole aikaa…mopon pärrääminen kuuluu joka pojan elämän vaiheeseen, varmasti jokainen jeparikin on mopoilla pärräilly. muisti on vaan niin heikko. tietysti nykyajan viher-feministi poliisit eivät ole nähneet vakavampaa kuin naisten polkupyöriä nuoruudessaan

  Vastaa
 2. Jurnu Tiihonen
  30.5.2019 00:01

  PoliisiYkät asialla

  Vastaa
 3. Jussi
  31.5.2019 19:42

  Kesämoponi, sininen Tunturi Vakio, takavarikoitiin kun siitä kuului isänmaallista vihapõrinãã. Pitää hankkia kiinalainen sähkömopo, ettei Jupiterin kaasukehän lãmpõtila tai mittauslaivojen pohjan sisãpuolelta pilssivettã mitattaava anturi ylitä historiassa merivedestã mitattua iãmpõtilaa, moponi CO2 pããstõistã ja kãynnistyspoljennassa omista metaanipããstõistãni johtuen. Valitukseni hylãttiin, vaikka liitteenã oli 17 kemian tutkijaprofessorin ja 7 biologian tohtorin lausunto ettei CO2 vaikuta maapallonkaan ilman lãmpõtilaan suuntaan tai toiseen eikä ilman CO2 ole ihmiselle saatikka luonnolle haitallista tuoreen 350 vuotta kestäneen tutkimuksen perusteella.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top