Pääministeri Sanna Marin osallistuu EU:n ja Afrikan unionin huippukokoukseen

Pääministeri Sanna Marin osallistuu Brysselissä järjestettävään Euroopan Unionin (EU)  ja Afrikan Unionin (AU) kuudenteen huippukokoukseen.

Huippukokouksen, joka pidetään 17. ja 18. helmikuuta, tavoitteena on EU:n ja Afrikan kumppanuuden vahvistaminen ja syventäminen. Esillä ovat muun muassa yhteistyö rauhan ja turvallisuuden, muuttoliikkeen ja liikkuvuuden sekä koulutuksen, terveyden, digitalisaatio ja vihreän siirtymän suhteen.

Valmistellaan investointipakettia

Huippukokouksessa hyväksyttäneen yhteinen julkilausuma, joka määrittää painopisteitä EU:n ja Afrikan unionin tulevalle yhteistyölle. Tavoitteiden toimeenpanon tueksi valmistellaan investointipakettia, jolla pyritään muun muassa vauhdittamaan vihreää siirtymää, digitalisaatiota, kasvua ja työpaikkojen syntymistä.

Pääministeri Marin toimii yhtenä työryhmien puheenjohtajista. Hänen johtamansa keskustelut käsittelevät yksityistä sektoria ja taloudellista integraatiota. Pääministeri Marin osallistuu myös ryhmäkeskusteluun, jonka aiheena on opetus, kulttuuri, ammattikoulutus, maahanmuutto ja liikkuvuus.

9 Comments

 1. Useat torjuntavoitot
  15.2.2022 17:44

  Ei ole olemassa mitään ”huippu”kokousta jonne Sannaa kutsuttaisiin. On vain kokouksia.

  Muutenkin mitä tulee huippu-etuliitteen käyttämiseen niin sitä alkoi viljelemään se Petäistö aikoinaan. Mitkään kuiputhan sielä eivät kohtaa. Sielä kohtaavat tavalliset johtajat. Huppuja on esim. tieteen- ja matematiikan alalla. Johtavat ovat vain johtajia. Ja monen heistä kompetenssia voi vain arvuutella.

  Vastaa
 2. Obelix
  15.2.2022 17:47

  ”Pääministeri Marin toimii yhtenä työryhmien puheenjohtajista. Hänen johtamansa keskustelut käsittelevät yksityistä sektoria”….Miten Marinilla voi olla – hänen taustallaan – kompetenssia käsitellä yksityistä sektoria, edes keskustelujen tasolla.. millään muulla osa-alueella, kuin miten yksityinen sektori, ja sen omaisuus sosialisoidaan valtapoliittisesti valveutuneimpiin parempiin & rikkaimpiin käsiin?

  Vastaa
  1. Pekka Kemppainen
   15.2.2022 18:33

   Mut ku Mariinilla on ollut yksityisen sektorin työpaikka, toisin kuin muilla tytöillä!

   Vastaa
   1. Mulle mulle mulle...
    17.2.2022 16:54

    Ja ehkä se edustaa yksityistä sektoria agendalla:”Kaikki mulle tänne heti”.

    Vastaa
 3. Eläkevirka
  15.2.2022 18:32

  Ainoa asia , jota tuollaisessa kokouksessa pitäisi käsitellä, on viisumipakko Eurooppaan. Eikä tässäkään miitingissä tarvittaisi afrikkalaisia.

  Vastaa
 4. Juzzi
  15.2.2022 18:57

  Sannalla on valtion avoin shekki vihko mukana, pelottavaa.

  Vastaa
 5. pöh
  15.2.2022 21:42

  Marinia ei kannattaisi päästää edes karaoken vetäjäksi lähibaariin.
  Missä tahansa suunsa aukasee niin tiedossa on pelkkää haittaa Suomelle ja suomalaisille.

  Vastaa
 6. Inhoaja
  16.2.2022 06:44

  Koska sannan vastuu alkaa? On ollut täysin vastuutonta tähän asti. Sanna ei tiedä mitä on vastuu?
  Kotiopetus ollut vähän alapää tasoa.

  Vastaa
 7. nonAQ
  16.2.2022 08:48

  Kun sadan vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon kuuluva Sanna Marin on paikalla, kyllä ainakin meidän Iltasatusanomat ja Iltasatulehti aktivoituu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top