Pääministeri Sanna Marin Sloveniassa EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokouksessa

EU:n puheenjohtajamaassa Sloveniassa 5. lokakuuta järjestetyssä päämiesten epävirallisessa illalliskokouksessa käytiin strateginen keskustelu Euroopan unionin kansainvälisestä roolista. Esillä olivat erityisesti turvallisuuteen, kauppapolitiikkaan ja EU:n sekä Kiinan suhteisiin liittyvät aiheet.

Kokouksessa käsiteltiin laajasti Euroopan turvallisuuspoliittisia kysymyksiä. Esille tuli tarve vahvemmalle unionille ulkoisen toimintakyvyn osalta niin turvallisuus- ja puolustusyhteistyössä kuin siihen liittyvien resilienssin, strategisen autonomian ja kansainvälisten kumppanuuksien saroilla.

Keskustelu koski myös säännöllisen päämiestason EU–Kiina-yhteyksiä. Pääministeri Sanna Marin toi esille puheenvuorossaan tämän osalta sen, miten unionin on pysyttävä yhtenäisenä ja samalla Kiinalta on odotettava parempaa vastavuoroisuutta yhteistyön kaikilla alueilla.

Kokouksessa keskityttiin erityisesti taloudellisen yhteistyön syventämiseen Länsi-Balkanin ja EU:n välillä

Kokouksessa keskityttiin erityisesti taloudellisen yhteistyön syventämiseen Länsi-Balkanin ja EU:n välillä. Komissio julkisti lokakuussa 2020 Länsi-Balkanin talous- ja investointisuunnitelman sekä alueen vihreän agendan toimintasuunnitelman. Niiden avulla tuetaan alueen kilpailukykyä, vihreää ja digitaalista siirtymää, yhteyksien kehittämistä, alueellisen yhteismarkkinan luomista sekä kauppaa ja EU-lähentymistä. Keskeisiä aloja ovat kiertotalous, jätehuolto, ilmanlaadun parantaminen, liikenneyhteydet sekä roaming-maksujen alentaminen EU:n ja Länsi-Balkanin välillä.

Varsinaisen asialistan ulkopuolelta keskusteluun nousi myös yhteinen jaettu huoli energian hinnannoususta. Asian käsittely jatkuu lokakuun Eurooppa-neuvostossa.

Tänään 6. lokakuuta työskentely jatkuu EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokouksella.

 • VNK 06.10. 2021: Pääministeri Marin osallistui EU:n ja Länsi-Balkanin maiden huippukokoukseen Sloveniassa .

4 Comments

 1. pöh
  6.10.2021 23:55

  Siellä Sloveniassa on isot mielenilmaukset, jostka poliisi hajoittaa väkivaltaisesti.
  Kertooko valtamedia niistä mitään? No ei tietenkään.
  Tämä maailma on täysin sairas.

  Vastaa
 2. vai vielä "huppua"
  7.10.2021 00:20

  Eikös näiden superlatiivien käytön voisi jo lopettaa. Tuola ei ole huippuja paikalla eikä sielä mikään ole ”huippua”. joten, se on ihan tavallinen kokous jossa tavalliset ihmiset kokoontuvat. Tämä Suomen keltainen lehdistö, YLE etunenässä, aloittiä nämä ”huippukokoukset” sen helena petäjistön suulla. Sen jälkeen keltaiselle lehdistölle kaikki on ollut aina ”huippua” tai ”karmeaa” tms. Joka on syönyt uskottavuuden uutisoinnilta.

  Vastaa
 3. ro
  7.10.2021 00:21

  JEE! Osallistui! Jankutti jonninjoutavia kuten aina,ja missä ja milloin vaan,kun lärvinsä kameran eteen saa.Ketään ei koskaan eikä milloinkaan kiinnosta ex kassan mielipide mistään kiinnosta ketään, lähinnä noloa!APUVA MIHIN ON TULTU!EIKÖ HALLITUKSESTA LÖYDY YHTÄÄN TÄYSIPÄISTÄ;EI LÖYDY;EDES VIRKAMIESTÄ?KYLLÄPÄ NOLOTAA OLLA SUOMAALAINEN!!!!

  Vastaa
 4. juha II
  7.10.2021 22:42

  Sii Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin (S) alter ego.

  Löytyikihän siellä edes imurille töpseliä?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to top