Pääministeri Yle:n haastattelussa: Rajat voidaan sulkea

Suomen suhtautuminen Kreikan toimenpiteisiin Turkin-rajallaan on Suomen hallituspuolueille vaikea, ja jopa erilaisia näkemyksiä tulkitaan olevan. Tänään pääministeri selvensi tilannetta, Yle:n Radio Suomi -kanavalle antamassaan haastattelussa.

Meillähän tälläkin hetkellä on lainsäädännössä mahdollisuus siihen, että tällaisissa tilanteissa olisi mahdollisuus sulkea rajat väliaikaisesti ja sitä kautta rajoittamaan maahantuloa. Suomi on myös varautunut siihen, jos meitä kohtaan vastaavanlaista toimintaa tehtäisiin, sanoi pääministeri Sanna Marin tänään Radio Suomen haastattelussa.

Moni suomalainen on odottanut näitä sanoja, mutta yhtä monelle ne ovat ikävä yllätys ja arvopohjaa järkyttävä shokkiuutinen, mutta maailma muuttuu ja me sen mukana. ”Joka ei seuraa muutosta, hän taantuu ja kulkee taaksepäin”, oli vanhan viisaan neuvo.

 • Yle: Pääministeri Sanna Marin: Ymmärrän Kreikkaa tässä tilanteessa – väkivalta rajalla on tuomittavaa. Marin otti kantaa ajankohtaiseen politiikkaan Ylen pääministerin haastattelutunnilla.
 • Haastattelu: Radio Suomi.

3 Comments

 1. raimo puttonen
  8.3.2020 18:54

  Alkaa päättäjämme herätä ruususen unesta kun uskalsi kertoa että Suomi voi päättää itse oman valtakuntansa rajaliikenteestä. On kaikilla turvallisempi olo kun tietää että rajaliikenne on valvottua.

  Vastaa
 2. Jaaha
  8.3.2020 23:09

  Tämä retoriikka koskee vain kreikan diplomaattista asemaa geopoliittisissa kuvioissa koskien välimeren energiavaroja. Turkki on kusessa ja kiukuttelee. Matuvyöryyn suhtautumiseen missään muussa tilanteessa tämä tuskin vaikuttaa. Isojen poikien leikit on nyt kyseessä, eikä Turkkia päästetä nokittelemaan.

  Vastaa
 3. Seuraaja
  9.3.2020 02:29

  Marin on huomannut että populistipulinoilla saa paljon hyvää aikaan mutta tekoja jäädään odottamaan. Huvittava sirkus kun Marin sanoo että rajat voidaan laittaa kiinni samaan aikaan kun sisäministeri sanoo että KETÄÄN ei käännytetä missään tapauksessa. Naurattaisi jossei itkettäisi seurata vierestä tätä hidasta car crashiä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Scroll to top